Šta je novo?

PS6 stiže krajem 2027, tri puta brži od PS5 i uz moguću verziju ručne konzole

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Sony-PS6.webp

PS6 stiže krajem 2027, tri puta brži od PS5 i uz moguću verziju ručne konzole​

Najnovije PS6 informacije pominju izlazak krajem 2027. ili tokom 2028, novi Orion APU, znatno jače performanse i ručnu PlayStation konzolu

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/gejming/...rzi-od-ps5-i-uz-mogucu-verziju-rucne-konzole/

Da li nam uz ovo stiže i GTA 6 dugo očekivani? 😀 Ne znam šta znači ovo 3 puta brži od PS5, kada sve igre rade besprekorno na PS5? 😀 Kakav marketing, to je cirkus. Isti fazon kao ovi iz Apple. Svake godine kada izbace novu jabuku, oni kažu ovo je najbolji telefon itd... Pa, logično da je najbolji, kada je najnoviji. 😀 95% ljudi ne razmišlja kada sluša nešto ili kada gleda, već su u fazonu, pusti me da uživam. 😀

Da li nam uz ovo stiže i GTA 6 dugo očekivani? 😀 Ne znam šta znači ovo 3 puta brži od PS5, kada sve igre rade besprekorno na PS5? 😀 Kakav marketing, to je cirkus. Isti fazon kao ovi iz Apple. Svake godine kada izbace novu jabuku, oni kažu ovo je najbolji telefon itd... Pa, logično da je najbolji, kada je najnoviji. 😀 95% ljudi ne razmišlja kada sluša nešto ili kada gleda, već su u fazonu, pusti me da uživam. 😀
GTA izlazi sad u novembru, nije valjda da ne znaš lol

@NevisStarShine pratim sve ali nešto mi deluje da neće izaći dok ne bude neki dobar naslov uz njega da se obrnu što veće pare. 😀

Opet prepakovan PC i opet će joypadi da imaju stick drift...
Sega treba da se vrati...
Zapravo ovo je i realno, dok su furali Cell isl. arhitekturu, na papiru su imali nešto čim su se hvalili u praxi značajno inferiornije od x86 tog vremena, možda je sad bilo najbolje da su prešli na ARM, ali dok ih AMD snabdeva nema od toga ništa...

Boga mi Cell je bio keva. Evo i dan danas kad vidim kako izgledaju igre iz tog vremena preko emulatora za PC - gran turismo 5 i kill zone 2 mogu da postide vecinu novih naslova. Njegova jedina boljka je bila sto je bio jako zeznut za developere, taj njegov threading, pa je razvoj igara trajao u nedogled.

Ma ne to je bio čist flop, Cell je trebalo da bude i CPU i GPU, SPE su bili namenjeni da rade grafiku, pa kad su potrošili skoro pola milijarde, Toshiba otpala iz priče ostali IBM i Sony u zadnjem momentu su dodali tada već zastareli Nvidia čip što je poskupelo konzolu i dodatno odložilo izlazak godinu dana.

CPU jezgro Cell-a je PowerPC isti onaj koji je išao u Mac računare tih godina, ništa revolucionarno. A SPE koprocesori su samo na papiru bili WoW u praxi toliko mana, osim za neke specifične simulacije, ali nidje veze za gaming.

A da Lisa Su je bila jedna od glavnih direktora u IBM na razvoju Cell procesora u to vreme... 🙂

prica se o 960 dolara, ako ne lazu za specs ovo je DEAL ima windows na njega da instaliram 🙂

More like 1900. I to sa današnjom stopom inflacije. Ubogi stimbox (PS5 non pro hardver) je 1200 $ .
Duple raster perf u odnosu na PS5pro (tj. rx 9070xt sa boljim FG, ML i RT), računaj i na dva-tri price hike rama i gpu, koja će se desiti do izlaska.
Ako bude ispod 2k $, da pevamo.

Poslednja izmena:
Pa 3x ce biti frejm verovatno sa upscalerima, frame generatorima itd.

Kao i nvidia sto se hvali sa 2-3x jacim grafikama, u sustini nisu.

Preskočićče se šestica sa tim cenama. Ja sam peticu kupio samo zbog cene.

Preskočićče se šestica sa tim cenama. Ja sam peticu kupio samo zbog cene.

i zbog cene, ali sudeći i po ostalim pratećim faktorima svi su izgleda da će petica da mi bude poslednji PlayStation. Ionako sam pola komponenti za sledeću mašinu već kupio tako da je to to

Nazad
Vrh Dno