Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

• Začetnik teme Začetnik teme mige
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zdravo ljudi, da slučajno neko nije kupovao patike za bajs preko Temu-a, tražim neke gravel SPD verziju, trebaju mi i pločice takođe. Ako neko ima iskustva i mišljenje, ako može da podeli. Rešio sam da pređem na njih, nabavio sam neke hibrid (pola spd, pola obična pedala) polovne pedale.
To se ne kupuje kinesko, raspasce se
Već sam pisao, nije jeftino ...naprotiv skupo je, ne vredi ni 2 din

Zdravo ljudi, da slučajno neko nije kupovao patike za bajs preko Temu-a, tražim neke gravel SPD verziju, trebaju mi i pločice takođe. Ako neko ima iskustva i mišljenje, ako može da podeli. Rešio sam da pređem na njih, nabavio sam neke hibrid (pola spd, pola obična pedala) polovne pedale.
Ja sam kupio, ali nisam koristio. Još uvek vizim ravne pedale, nikako da pređem na SPD. Lenjost...

Hvala momci na odgovoru, otprilike očekivan odgovor sam dobio -

U principu se lomim da l' da dam 100e+ na patike (Scott Gravel Pro, Scott MTB COMP BOA, možda čak Fizik Terra Atlas ako vrede te pare) - one Decathlon što su jeftinije prilično od ovih nema na stanju mesecima, a neću iz principa da poručim i dostava očekivana za 24 dana, bezobrazluk po mom mišljenju, baš su loši po pitanju obuće.

Shimano SM-SH5X, 1 ili 6? U principu ne smatram da sam smotan, ali eto šta vi mislite da je bolje kao prvi put voziti sa SPD?

Ja imam scoot patike sa kačenjem za pedale. Ne znam koji broj nosiš. Ja sam 42. Korišćene jednu sezonu.

ako ces voziti bajs onako bas bas isplati se uzeti kvalitetne patike, kvalitetnu odecu. ako je to prolazna faza ne ulazi mnogo

Pre neki vikend sam vozio od Golubca do Donjeg Milanovca, 116km u oba pravca...

Već sam jednom vozio od malog Požarevca do kampa na Đerdapu koji je 17km od Golubca i to je jedna od najboljih vožnji ikada jer mi je Đerdap najlepši deo Srbije kome se stalno vraćam.

Ovo je dodatnih skoro 40km u klisuru i malo je reći da je ovo teško opisiv doživljaj u smislu prirodne lepote, vožnje pored Dunava... Ima malo uspona težih, par, ali i nizbrdice su dige i slatke, tako to već ide...

Najveći problem su par dužih tunela, iako imam svetla u tunelu se NIŠTA nije videlo neko vreme dok se ne pojavi svetlo sa druge strane, ako neko obilazi u tom momentu ne bude baš prijatno.

Sve u svemu vožnja baš kakve i volim a realno i jedino vozim, avanturističko istraživačke. 🙂

Koja je dužina tih tunela? Ne zvuči mi prijatno da me naši vozači, ne navikli na bicikliste, obilaze u mraku 😬

Ja imam scoot patike sa kačenjem za pedale. Ne znam koji broj nosiš. Ja sam 42. Korišćene jednu sezonu.
Nosim 45, otprilike 29cm gazište - tako da ništa od kombinacije 😀

ako ces voziti bajs onako bas bas isplati se uzeti kvalitetne patike, kvalitetnu odecu. ako je to prolazna faza ne ulazi mnogo
Prošle godine u martu sam kupio prvi gravel - sada imam nekih 3200km sa njim, zavisno od doba godine sam aktivniji ili ne - recimo da razmišljam o kupovini nekog trenažera da mogu i zimi da pedalam, ali to je već stvar finansija

Pre neki vikend sam vozio od Golubca do Donjeg Milanovca, 116km u oba pravca...

Već sam jednom vozio od malog Požarevca do kampa na Đerdapu koji je 17km od Golubca i to je jedna od najboljih vožnji ikada jer mi je Đerdap najlepši deo Srbije kome se stalno vraćam.

Ovo je dodatnih skoro 40km u klisuru i malo je reći da je ovo teško opisiv doživljaj u smislu prirodne lepote, vožnje pored Dunava... Ima malo uspona težih, par, ali i nizbrdice su dige i slatke, tako to već ide...

Najveći problem su par dužih tunela, iako imam svetla u tunelu se NIŠTA nije videlo neko vreme dok se ne pojavi svetlo sa druge strane, ako neko obilazi u tom momentu ne bude baš prijatno.

Sve u svemu vožnja baš kakve i volim a realno i jedino vozim, avanturističko istraživačke. 🙂
Pridruži nam se 19. septembra!

Koja je dužina tih tunela? Ne zvuči mi prijatno da me naši vozači, ne navikli na bicikliste, obilaze u mraku 😬

Ne da nije prijatno već je realno jako ozbiljno. Imam žmigavac pozadi ali kada čuješ da auto prilazi a ti ne vidiš ništa, kreće i blaga i ne tako blaga panika. Moguće da mi je baterija na svetlu bila pri kraju pa se zato ništa nije videlo, moram da je napunim.

Ti tuneli su oko 200+ metara i relativno brzo se dolazi do svetlosti i takva ima msm 2 ili 3, ali definitivno ponovo da idem poneo bih neku ozbiljnu lampu samo za taj deo.

• Like
Reagovanja: PJ
Puče mi guma pred sam kraj treninga. Msm tad sam primetio. Mislim da znam i gde, ebane rupe u asfaltu, seku gume.

Meni je uvek bilo jezivo da prolazim kroz tunel, onaj zvuk auta iz suprotnog pravca, sa se zalediš. A tek sportski motor, horor.

daleko smo

new tire 🙂

edit: i TDF vibes

Dobre conti gume 28 za oko 30$
Bas mekane,kvalitetne,iako pise made in China
Presao sa 25 7bara na 28 6bara I ne primecujem bas nikakvu razliku

I just found this on AliExpress:
Continental Grand Prix Road Bicycle Tire Anti Puncture Tubeless/Tube Tire 700x25C/28C/30C/32C Black Chili Road Bike Tires

BlackChilli je made in germany, ili je fake ili lazu da je made in china

Miselin se pravi u Pirot fabrici,pise made in Serbia,to onda fake ??

Continental ima fabriku u Kini

Imam Conti sa Bikein pise made in Germani i nema razlike

Evo i adresa,mala fabrika

Screenshot 2026-07-19 081812.webp

Poslednja izmena:
Lanac je na blizu 3000km, Shimano CN-HG601. Da menjam, ili merim, procenjujem? Hvala!

Eidt: isto pitanje i za gume. Originalne su Schwalbe G-One Allround Performance. Razmišljam da uzmem i jedno i drugo na BikeInn, da ne plaćam dostavu 2 puta. Gume možda još nisu za zamanu, ali do kraja sezone će verovatno biti.

Htedoh pitati zasto se cujem kao omanji sleper ? Jutros zaboravio slusalice pa sam slusao kako melje li melje beton. Gume su 2,35, za mtb ,sa kramponima. Osluskujem druge bicikliste i niko se ne cuje kao ja. Auti se sklanjaju kad idem,po nekad i sleper.😂😂😂

Miselin se pravi u Pirot fabrici,pise made in Serbia,to onda fake ??

Continental ima fabriku u Kini

Imam Conti sa Bikein pise made in Germani i nema razlike

Evo i adresa,mala fabrika

Pogledajte prilog 546878
ima Continental gume koje se prave u Kini, znam da imaju fabriku u Kini (imaju i u Srbiji). ali BlackChilli compound se pravi u Nemackoj

Lanac je na blizu 3000km, Shimano CN-HG601. Da menjam, ili merim, procenjujem? Hvala!

Eidt: isto pitanje i za gume. Originalne su Schwalbe G-One Allround Performance. Razmišljam da uzmem i jedno i drugo na BikeInn, da ne plaćam dostavu 2 puta. Gume možda još nisu za zamanu, ali do kraja sezone će verovatno biti.
proveri sa chain tool da li je istrosen (sigurno mozes u nekom servisu da ti provere)

Htedoh pitati zasto se cujem kao omanji sleper ? Jutros zaboravio slusalice pa sam slusao kako melje li melje beton. Gume su 2,35, za mtb ,sa kramponima. Osluskujem druge bicikliste i niko se ne cuje kao ja. Auti se sklanjaju kad idem,po nekad i sleper.😂😂😂
Kramponi i meka guma. Naduvaj gumu na max dozvoljeni pritisak, a ako voziš samo asfalt onda stavi uže i ćelave gume. Sve to pod uslovom da se čuje guma, a ne lanac 🙂

Zavisi kako održavaš i u kojim uslovima voziš (prašina, blato, kiša...). Meni su lanci trajali 6-10k, čistim i podmazujem na ¨200k Squirt-om. Na 3-4k tek krenem da merim, do tada ni ne merim 😀

Naduvane su na oko 3,6 bara,bojim se da ne eksplodiraju.😂. Nije lanac,bas gume. Menjacu ih za manje i glatke,kad dodje vreme ali ove su nepoderive.

E to je to,izmedju slepera i poletanja aviona.🤣

Nemaju vise smisla ciklokompjuteri poput tog Echowell i cateya, sve na taj kalup je jednostavno prevazidjeno i ne vredi vise taj novac koliko kosta.

Najpriblizniji njemu a opet daleko bolji je BSC100, ali opet ni on nema smisla kada je i BSC200 jako jeftin
Meni su ok ti klasični ciklomasteri, pod uslovom da imaju sve bitne funkcije, kakvo-takvo (kratko) osvetljenje i da nisu precenjeni kao cateye i Sigma. Echowell BL-8 je odlično rešenje, 2100 din. a ispunjava sve uslove, jedino što nije wireless.

Ipak, sad razmišljam da li da uzmem BSC100 ili BSC300T, jer BSC200/200s nemaju mnogo smisla po ovim cenama. Jedino što ne znam kakav je kvalitet GPS konekcije, vidim da ima podršku za sve bitne satelite ali ako će GPS signal da puca i baguje sa prikazom brzine i pređene distance kad sam u šumi, na planini, onda ne vidim svrhu takvih uređaja. Za sada sam bliži kupovini BSC300T ali moram još proveriti kako i koliko stabilno radi u off road uslovima.

Stavi senzor brzine na prednju nablu. Ispegla te GPS rupe. Meni se senzor pokazao koristan i za ulazak u voz. Garmin Edge ostane uključen, ali brzina nula, jer bajs stoji.

Kineske senzore kadence/brzine, možeš da kupiš za baš male pare.

i za tunele 🙂

Nisam vozio, vidiš da se gore raspitujem, valja li šta 😄

Kad smo kod tog mehaničkog senozra, imam jedno mesto gde mi se gotovo uvek zaglupi. Možda je još negde, da nisam primetio, ali na silasku sa mosta na Adi, prema NBGD, uvek tripuje, skače i pada brzina u koracima po 5-10-15km/h. Nekad se sam unormali, a ako stanem i mrdnem ga rukom, nastavi potpuno ispravno. Zaustavljanje, bez da ga mrdnem rukom, ne rešava problem.

Stavi senzor brzine na prednju nablu. Ispegla te GPS rupe. Meni se senzor pokazao koristan i za ulazak u voz. Garmin Edge ostane uključen, ali brzina nula, jer bajs stoji.

Kineske senzore kadence/brzine, možeš da kupiš za baš male pare.
Zašto na prednju, a ne na zadnju nablu? Jednostavno lakša montaža, ili nešto drugo?

ako vozis cesto wheely onda na zadnju 🙂

Nazad
Vrh Dno