Šta je novo?

Vodic za vodena hladjenja

• Začetnik teme Začetnik teme Ultimo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jos malo slika

IMG_0630.jpg
IMG_3202.jpg
IMG_3205.jpg
p2385tv.png
IMG_3191.jpg
IMG_3189.jpg
5bbwspm.png
IMG_3139.jpg
IMG_3080.jpg
5qb3w9k.png
IMG_3036.jpg
IMG_2886.jpg
IMG_2852.jpg
IMG_2796.jpg
IMG_2762.jpg

Evo ga i triple radijator interni build u FormD T1 sa ok temperaturama (mada ne znam za komponente koliko su reprezentativne):

Ryzen 9 9900x - 67C + AMD 7900 XTX 24GB - 56C

nije stavio temp u sobi koja je bila nazalost 🙁

formd-t1-triple-radiator-watercooling-build-v2-v0-vtcnc8sh3s1f1.jpg
formd-t1-triple-radiator-watercooling-build-v2-v0-5bv019sh3s1f1.jpg
formd-t1-triple-radiator-watercooling-build-v2-v0-4j7sq2sh3s1f1.jpg
formd-t1-triple-radiator-watercooling-build-v2-v0-wnbxh3sh3s1f1.jpg
formd-t1-triple-radiator-watercooling-build-v2-v0-jm0xy3sh3s1f1.jpg
formd-t1-triple-radiator-watercooling-build-v2-v0-igms5yho3s1f1.jpg

Lepa zabava, znam koliko treba strpljenja sa SF racunarima i LC sistemom. Nego videh da si stampao 3D neke elemente kroz koje protice voda, neko iskustvo?

Lepa zabava, znam koliko treba strpljenja sa SF racunarima i LC sistemom. Nego videh da si stampao 3D neke elemente kroz koje protice voda, neko iskustvo?
E, nisam ja 🙁, nista nije moje od slika,

samo mi zapalo za oci, kad sam u preletu video da je post-ovao ovo covek, da su diskutovali na discord-u, pa stavih, jer je cool, mislim takodje meni neverovatno koliko brzo oni tamo u Kini mogu da odu od ideje, do inzenjerskih skica, do gotovog proizvoda

Fine sprave nema sta. Samo ako id drze na difoltu to po mi nesto i nema smisla.
Ako mislim na slike iznad Nisam bas ispratio koliko je i sta testirao, ali vise covek popio otkaz pre par nedelja/meseci, pa pokusava da zapocne biznis i da prodaje ovo i slicne stvari, ako sam dobro shvatio, jer je drasticno porastao broj entuzijasta koji se bave ekstremnim stvarima u Kini u skorije vreme

Ako mislis na reddit post od ovog drugog random lika, da slazem se, covek bas puno hardwerski odradio, al malo default, doduse to je novi trend, sve vise ljudi vole ekstremno fizicke da sklope nesto, a sve manje se bave softwerskim delom 🙁

ma sve te male manufakture su osudjene na propast cooer master i slicni jedva prezivljavaju a ti mali koji se na bogate entuzijaste oslanjaju jako tesko. TO moras da radis iz teskog hobija i *******cije pa da se to kotrlja a opet to zahteva ozbiljno cimanje da bi bilo hobi, sa trece strane to kosta boga oca jer su male serije i onda ce ljudi da se drndaju ako nije sve perfektno postujem i podrzavam entuzijazam ali je to pakao. Za 5god ili vise kada se stampanje metala spusti malo u narod mozda bude zanimljivih stvari.

Lakse je u Kini jer je sve blizu i jeftinije, fabrike, itd, a takodje Kineska vlada subvencionise gradjanima kupovinu tehnike i barem do pre par nedelja je jos uvek bilo jako puno ljudi da kupuju sve i svasta

Sad i kod njih posustaje drasticnije prodaja/kupovina a vec subvencionisu belu tehniku i PC delove 10-20% unazad nekoliko meseci, da ljudi mogu da priuste da kupuje, i da ne cuvaju novac, takodje teraju RAM da se prodajne obicnom coveku, i pomazu na razne nacine i male i hobi proizvodjace i dizajnere, ne verujem da mogu vise
Za 5god ili vise kada se stampanje metala spusti malo u narod mozda bude zanimljivih stvari.
Obrada metala je dzabatela u Kini u zadnje vreme (minerali, drago kamenje, hemikalije, sve dzabatela), srednja klasa bila nikad veca, svaki random covek koji se snadje sa inzenjerskim dizajnom prodaje stvarcice od obradjenog metala na njihovim verzijama Amazon-a i KupujemProdajem. (i obradjeno drvo/hemikalije plastike, sve bukvalno)

na sve strane ljudi prave niche CNC stvarcice, na tonu, ali krenu da se nerviraju kad osete koliko je prestala kupovina delova/generalno potrosnja u bogatim zapadnim i blisko-istocnim trzistima, jer i kod njih posustaje potrosnja/kupovina, pa je hteo i mali covek da nadomesti sa izvozom

Poslednja izmena:
ma sve te male manufakture su osudjene na propast cooer master i slicni jedva prezivljavaju a ti mali koji se na bogate entuzijaste oslanjaju jako tesko. TO moras da radis iz teskog hobija i *******cije pa da se to kotrlja a opet to zahteva ozbiljno cimanje da bi bilo hobi, sa trece strane to kosta boga oca jer su male serije i onda ce ljudi da se drndaju ako nije sve perfektno postujem i podrzavam entuzijazam ali je to pakao. Za 5god ili vise kada se stampanje metala spusti malo u narod mozda bude zanimljivih stvari.
Gde me nadje 😀

@Dogzilla A ja se ponadao jos jedan entuzijasta...

Da razjasnimo jedno je hobi a drugo kad preraste u posao. Da nije jeftino nije, ali za one koji zele i mogu da priuste to je to. Svi mi vozimo automobile, voze nas gde god treba, ali ima onih koji zele skupocene i retke, prvo kostaju skupo a drugo skuplje je odrzavanje itd.

Cisto da ne bude da mesam jabuke i narandze, sve prema zelji i dzepu onog ko zacrta neke ciljeve!

SF je za entuzijaste i ne za obicne sklapam prvi put korisnike cak i bez LC sistema. Ja sam ih izgradio mnogo, pravio LC distroe pre postojanja distroa o drugim stvarima da ne pricam, ali to je put koji se mora preci i ne mora uvek da se zaradi za jahtu, vilu itd

@Dogzilla A ja se ponadao jos jedan entuzijasta...
Probao, al odustao na kraju od svega osim fizicki malih ITX/SFF kucista, i to bas malih, od sad pa nadalje samo furam kompove 4-10L velicine, sto manje a da stane svi najkompaktniji delovi na trzistu to bolje xD

nemam vremena ni snage ni za overclock, kompletno sam se presaltovao na automatski sve AMD + Nvidia sta rade

Realnost i sweet spot ako se gleda ulozeno dobijeno ti je neka velicina np200 i lian li d3 sve ispod toga krece sve da se komplikuje i exsponecijlano vise kosta do tih dimenzija relano nit gubis perfromanse nit placas vise nego obicno.

Realnost i sweet spot ako se gleda ulozeno dobijeno ti je neka velicina np200 i lian li d3 sve ispod toga krece sve da se komplikuje i exsponecijlano vise kosta do tih dimenzija relano nit gubis perfromanse nit placas vise nego obicno.
sasvim mi je ok da gubim performanse i placam vise dokle god je kuciste ekstremno malo, ekstremno lagano i lako prenosivo u obicnom rancu xD

Sta vise to mi je glavni fokus za PC hobi zadnjih nekoliko godina, 😅

Snaci se gde kupiti, sta kupiti, da ne razvali novcanik, provaliti nove kombinacije delova, resiti neogranicen broj komplikacija koje se nekontrolisano gomilaju, (vise sam sa za ITX/SFF u zadnjih par godina morao da ucim/istrazujem nego za svu drugu tehniku zajedno od kad sam se rodio 😆) , obicni racunari mi postali dosadni 😅

sta vise, kompletna nepoznanica, i istrazivanje delova i theory-building, itd, mi je bas godilo, taman dobar izazov

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno