Šta je novo?

Pametna kuća (Smart home) - Diskusija, pitanja, ideje

Nisi to radio, pokušavao si da upišeš vreme u softveru što ni meni ne radi. Pročitaj moj post opet.

Koristim HA, biram cluster TuyaCoveringCluster, pa u attributes imam calibration i calibration time. Koji biras i kako zapravo pokrenes kalibraciju, taj deo ne razumem?

Koristim zigbee2mqtt tako da mi drugačije izgledaju opcije u softveru, ali prebacim ovo dole na "on" pa odem do tastera i ispritiskam fizički kao što sam opisao.

Prilozi

• Screenshot 2026-07-15 at 12.17.50.webp
    Screenshot 2026-07-15 at 12.17.50.webp
    21.9 KB · Pregleda: 25
Koji? Većina modernih imaju zvanične integracije, ili podržavaju standardne protokole za komunikaciju (modbus najčešće) pa je moguće uz malo gimnastike dodati ih.

Growatt, ima integraciju ali zbog previše zahteva ka serveru se dešavalo da zaključaju account. Wifi dongle ima i modbus ali muku mučim, ne mogu da ga ubacim iz nekog razloga, gemini kaže da je u tu noviju verziju ubačena enkripcija i da blokira portove za komunikaciju.

Ta integracija onda povlači podatke iz cloud-a? To definitivno nije idealno, na brzinu pogledah i vidim da je čest problem. Imaju opciju za autentifikaciju preko API tokena, a ako ni to ne može, probaj ovo za lokalnu kontrolu

Da, preko clouda ide. Ima API token, ali nigde nisam našao informaciju kako to radi, AI kaže da je moguće da će i tako zaključati acc. Baciću pogled, hvala. 🙂

Nisam uspeo da ga ubacim lokalno. Navodno je Growatt blokirao menjanje lokalne IP adrese i pristup preko iste na novijim wifi adapterima. Na kraju sam digao belu zastavicu i instalirao oficijalnu Growatt integraciju (preko API ključa), kad ono - samo 6 entities (i to neki nebitni, jedino daily total energy bio za upotrebu). Odmah sam je i obrisao. Kad bude bilo malo više slobodnog vremena, bacam se na povezivanje kablom, moraću nešto dobro da osmislim jer mini PC nije uopšte blizu invertera i trebaće mi minimum 20m kabla.

Da li je neko instalirao OpenCode AI u Home Assistant i kakva su mu iskustva? Vidim da ga u zadnje vreme dosta spominju i da je jako dobar u rešavanju problema vezanih za HA.

ja koristim claude preko mcp servera i odlican je. lakse mi da otvorim claude i kazem - resetuj mi taj i taj counter npr nego da sam klikcem i trazim sta mi treba. resavao mi je i probleme nekoliko puta, kazes mu pogledaj logove npr i reci mi zasto neka integracija ne radi itd.

Nazad
Vrh Dno