Šta je novo?

Komercijalna banka

Nedelju dana ne mogu uopste platiti kad prislonim karticu, trazi mi uvek da je ubacim i kucam sifru. Da li se ovo jos nekome dogadja? Doduse samo sam placala u Maxiju i Rodi.

Ako je reč o MasterCard ili Visa kartici, banka može sa svoje strane da isključi PayPass ili PayWave. Meni se to desilo pre 10 godina u Rajfajzenu i bilo je privremeno, tj. vratili su posle nekog vremena.

Ako je reč o MasterCard ili Visa kartici, banka može sa svoje strane da isključi PayPass ili PayWave. Meni se to desilo pre 10 godina u Rajfajzenu i bilo je privremeno, tj. vratili su posle nekog vremena.
Dina je u pitanju. Evo i dalje sve isto.

Dina je u pitanju. Evo i dalje sve isto.
Moguće da je i do terminala kojima nije pušteno ažuriranje, tako da, probaj na još par mesta pa ako baš nigde ne prođe, uputi prigovor (dešavalo se da klijenti ProCredit banke dobiju Dine sa neispravnim NFC čipovima/antenama). Maxi i Idea radnje u kojima kupujem imaju zamenjene terminale pa svakako i beskontaktne Dine prolaze, mada nisam imao problema i na onim od pre. Međutim, kod Amana je bila ta situacija da neki stari terminali ih odbijaju i počeli su da ih menjaju kako se koji pokvari.

Da li neko ima problem sa aplikacijom banke posle apdejta?

Jutros nisam mogao da udjem u aplikaciju dok ne skinem novu verziju. Kad sam to uradio ima problem, prilikom logovanja.

Pozovem call centar, izbaci gresku, posaljem mejl i sad cekam da me kontaktiraju.
Jutros normalno platio sa karticom i mislim da funkcionise placanje, ali pristup aplikaciji ne radi.

*****ali su nešto, tražio update, nakon update meni nije hteo da se uloguje, nudio inicijalizaciju otiska prsta, sada kaže da sam 3 puta uneo pogrešan pin a provereno je dobar.
PS call centar nemoguce dobiti, izbaci samo klik, nema ni automata 😀

Poslednja izmena:
Meni je tražio pin, onda izbacio servis nedostupan. Iz drugog puta sam ušao a onda treba u podešavanjima da se uključi face id (ios). Sad radi ok mada im logovanje dugo traje.

Vidim slepci još nisu opravili aplikaciju. Niti im funkcioniše call centar. Postoji li rešenje za mKlik?

Jutros zvao ženu koja nam je sredjivala papire za kredit.
Poslala mi kod za aktivaciju aplikacije, ali je poruka kasnila, oko 2 sata.

Kaze da bas imaju problem posle apdejta aplikacije

Poslao sam im mejl (nisam birao reči). Mislio sam da ću moći preko web bankinga da odradim reaktivaciju kad ono stativa.

Ma ludilo, ceo dan zvao, call centar pukao, na kraju potegao drugara koji je radio u banci da reši...

Aplikacija proradila ali izgleda da sada imaju problem sa Mtoken (ne mogu da se ulogujem na Ebanking preko browsera) .

Izgleda da su aplikaciju radili ljudi iz Indije i Bangladesa 🙂

Vise pokvare, nego sto poprave

Isti problem, nakon apdejta aplikacija nije prepoznavala pin. Deinstalirao sam je i ponovo instalirao, ali mi sada ne stiže novi aktivacioni kod.

Ubili su i ebanking povezivanjem sa nefunkcionlanim appom, korisnički centar nedostupan.. potpuni raspad.

Plaćanje Visom, srećom, funkcioniše.

Uzas, su postali

Na mail odgovore posle 2 dana, a call centar ne radi

Verovatno iskljucili posto su znali za problem pa da ih ljudi ne napusavaju 🙂

Ako neko ima predlog, koja banka je ok, bez nekih glupih problema i ne funkcionisanja, neka predlozi

Ja sam bio ubeđen da će kroz par sati poslati novo ažuriranje i rešiti problem. Kad ono međutim. Mislim šta reći? Razumeo bih da se ovakav propust desi lokalnoj mesari, ali jednoj banci u 21. veku - bruka i sramota.

Skinuo "novu" aplikaciju i radila OK do sinoć kad sam na trećem pokušaju otključavanja sa face ID dobio info da je pogrešan PIN i sad nema pristup ničemu. KC ne radi. Lep raspad

Jel to samo na iOS?
Nisam primetio na Androidu da nešto zeza za sada. Nisam video ni da ima update, koja je to verzija app?

Bio do banke, dobio novi aktivacioni kod za eklik ali džaba kad za logovanje sad traži mtoken sa apliakcije koja ne radi. Da je ostao SMS makar nešto bi bilo u funkciji.
Ne znam da li gađa samo iOS, ali devojka u banci kaže - HAOS
Trebalo bi da u toku dana stigne i mail za aktivaciju aplikacije, nakon toga SMS sa aktivacionom kodom...

Još jedan problem i upozorenje: nakon maila za aktivaciju eklik aplikacije sa domena nlbkb.rs stigao je i junk mail sa adrese [email protected] u kojem je link za navodni aktivaciju mobilne aplikacije. Link sada nije dostupan.
Ceo mail izgleda kao da je poslala banka ali je link za reaktiavaciju van domena banke:

Poštovani/a,
Pre aktivacije/reaktivacije proverite da li je na Vašem uređaju instalirana najnovija verzija NLB mKlik aplikacije.

Kako bi aktivacija/reaktivacija bila uspešna, neophodno je da navedeni link pokrenete sa uređaja na kojem je instalirana najnovija verzija NLB mKlik aplikacije.

Kako biste izvršili aktivaciju/reaktivaciju NLB mKlik aplikacije, molimo Vas da kliknete na sledeći link:

LINK ZA AKTIVACIJU/REAKTIVACIJU <https://mbankkombank.24x7.rs/sca/activation/?initPin=...> (umesto 3 tačke navedene su neke cifre)

Link je namenjen isključivo Vama i važi ograničeno vreme. Ukoliko niste Vi podneli zahtev za aktivaciju/reaktivaciju, zanemarite ovu poruku i kontaktirajte nas.

Za dodatne informacije možete nas kontaktirati na 011/201-8600 ili elektronskom poštom na [email protected].

Srdačan pozdrav,

Vaša NLB Komercijalna banka

Vrlo sumnjivo!

Možda izgleda sumnjivo, ali 24x7 je legitimni Assecov (tj. ASEE-ov) servisni centar. Dostupan je i sajt na osnovnom domenu:
Mnoge banke ga koriste za slanje određenih tipova mejlova, poput Aika i Halka, a Halku oni hostuju i elektronsko bankarstvo.

Ali mi nije jasno, kako bas tako da se napravi problem sa aplikacijom?
Pa zar nema ko da testira nesto, da nesto provere pre pustanja zvanicne verzije

To su fore programera. Banka poruci posao, a ne plati.

Programeri puste aplikaciju koja ima kodnu grešku, milion poziva, banka reaguje placanjem jer je haos i ovi rese. 😉

Šalu na stranu meni je radila odmah nakon apdejta. Android.

Radila je i meni nakon update-a do sinoć. Ne raduj se prerano🙂

• Like
Reagovanja: M J
Zato postoji toliko programera

Jedan pogreši, troje ispravljaju greške i svi dobro plaćeni

Nazad
Vrh Dno