Šta je novo?

RealDebrid, TorBox, Playeri (WuPlay, Nuvio) i slicno

@simmke yeynuo sam se i uplatio real-debrid 6 meseci. Probaj TorBox na kraće. Mada zezancija sa svim debridovima će biti večna.

all-debrid je francuski i podleže EU pravilima. Zato se brišu linkovi... >TorBox je južna afrika i ne brišu. Jedino im je baza novija i manja.

Pitanje za korisnike TorBoxa
Da li zahteva istu IP ili ne. Delio bih u porodici na 3 različite adrese. Hvala

all-debrid je francuski i podleže EU pravilima. Zato se brišu linkovi... >TorBox je južna afrika i ne brišu. Jedino im je baza novija i manja.

Pitanje za korisnike TorBoxa
Da li zahteva istu IP ili ne. Delio bih u porodici na 3 različite adrese. Hvala
Ne zahteva istu IP, par korisnika sa foruma je podelilo nalog i nemamo problem, koristimo sa različitih IP adresa...

Wuplay mi rešio problem sa remuxovima od 60-100GB, sve ide tečno. Zadnjih pola godine i jače bez seckanja i konstantnog baferovanja nije moglo na Stremio, a kasnije sam probao i Nuvio, ista priča je bila kaonsa Stremiom.

Reinstalirao danas posle dužeg vremana AIOMetadata, bruka od interfejsa 🤩

Prilozi

• Screenshot_20260713-192722.webp
    Screenshot_20260713-192722.webp
    70.4 KB · Pregleda: 83
  • Screenshot_20260713-192731.webp
    Screenshot_20260713-192731.webp
    101.7 KB · Pregleda: 83
  • Screenshot_20260713-192740.webp
    Screenshot_20260713-192740.webp
    98.4 KB · Pregleda: 81
  • Screenshot_20260713-193126.webp
    Screenshot_20260713-193126.webp
    98.1 KB · Pregleda: 78
  • Screenshot_20260713-193138.webp
    Screenshot_20260713-193138.webp
    98 KB · Pregleda: 72
  • Screenshot_20260713-193657.webp
    Screenshot_20260713-193657.webp
    49.9 KB · Pregleda: 61
  • Screenshot_20260713-193706.webp
    Screenshot_20260713-193706.webp
    104.6 KB · Pregleda: 48
  • Screenshot_20260713-193720.webp
    Screenshot_20260713-193720.webp
    84.9 KB · Pregleda: 81
Imam RD i Torbox oba cudno rade, u smislu prvi ili radi ili odmah pokaze da nema zbog cega god a drugi trazi po nekoliko minuta.
Rezultata ima gomila ali nece da puste ili jedva, bez razlike koji player se koristi.
Kapiram u kom problemu je RD ali sta je afrikancima neznam.

Imam RD i Torbox oba cudno rade, u smislu prvi ili radi ili odmah pokaze da nema zbog cega god a drugi trazi po nekoliko minuta.
Rezultata ima gomila ali nece da puste ili jedva, bez razlike koji player se koristi.
Kapiram u kom problemu je RD ali sta je afrikancima neznam.
Ja sam konfiguraciju AIOStreams-a (duck-tools) prilagodio specifikacijama TV-a, odnosno firestick-a. Izbacio uncached, i podesio resolution, quality , encode, visual/audio tag, result limit , sorting i formatter 😃 ostavio sam 1080p za chromecast HD u jednoj sobi, i 720p za toshibu u drugoj. Da kucnem u drvo, radi kao singerica.
Od adona: comet, stremthru torz, knaben, mediafusion, meteor i sootio (filtrira mi od navedenih 5 najboljih razultata po rezoluciji).
U rezervi penguplay i hdhub.

@Teddy McDonald ,moze za mene neupucenog kako si sredio sa AIOMetadata?😉
Napraviš konfiguraciju preko bootsrapper-a
Kad odradiš instaliranje (briše ti sve na profilu), uđeš na nuvio i ukloniš sve sem AIOMetadata.
Zašto sve sem metadata? Jer bootstrapper streams je pretrpan sa addonima, ne sviđa mi se.. mnogo mi je bolja varijanta DuckTools.
Na taj AIOMetadata, možeš instalirati šta god.. AIOStreams/pojedinačni addon -katalozi će ti ostati isti.
Ako nisam bio dovoljno jasan, pitaj šta god 😃
ps ubacivao sam tmdb i rpdb api key (pretpostavljam da utiče na izgled, možda i ne)
E da, odmah se uloguješ na nuvio pod stavkom "Authentication"

Ja sam konfiguraciju AIOStreams-a (duck-tools) prilagodio specifikacijama TV-a, odnosno firestick-a. Izbacio uncached, i podesio resolution, quality , encode, visual/audio tag, result limit , sorting i formatter 😃 ostavio sam 1080p za chromecast HD u jednoj sobi, i 720p za toshibu u drugoj. Da kucnem u drvo, radi kao singerica.
Od adona: comet, stremthru torz, knaben, mediafusion, meteor i sootio (filtrira mi od navedenih 5 najboljih razultata po rezoluciji).
U rezervi penguplay i hdhub.
Manje vise je kod mene tako, ajd malo cu da uradim tuning.

Manje vise je kod mene tako, ajd malo cu da uradim tuning.
Kod nekih linkova mi npr seckala slika jer mi tv nije podržavao audio profil (dts hd i dts hd ma). Philips mi npr ne podržava DV pa sam sortirao visual tag (hdr10+, hdr10) odmah posle rezolucije (i stavio DV only na exclude). Kod kodeka sam stavio da mi preferira hevc i av1. Formatter mi je na "light google drive" (sa tamtaro profilom mi brljao rezultate). I obavezno pod primary sort order stavi "cached", u split by cached sortiraj po volji (kod mene je resolution, visual tag, quality itd itd).

Nuvio vidim da može na Android Box- ovima dok na Web OS-u još nema.

Osećam se kao jedini lik na topiku koji nije instalirao Nuvio pa bih, sa ciljem da preokrenem tu pretpostavku, pitao da li negde na vebu postoji kompletan video tutorijal, dakle od A do Š, sa instalacijom, adonima, konfiguracijama i setapovima, kolekcijama i svim tim stvarima koje korisničko iskustvo čine boljim.

Nailazio sam na tiuorijale u fragmentima, ali nisam video neki sveobuhvatajući tutorijal za početnike.

@Banetov kum Ako ti treba nesto bolje od Stremia a Nuvio ti je komplikovan, instaliraj WuPlay app 🙂 Ali da znas on je samo za Android tv sisteme, jedina mana mu je to

Da li vredi preći sa stremio na nuvio, kakvi su benefiti ako može neko ukratko da kaže. Hvala vam.

Ima posebna tema za Nuvio i tu smo mnogo toga ispisali. Pisati sad ovako nešto napamet, na brzaka i paušalno nije baš najpametnije. Uglavnom, Nuvio je tata za Stremio 😀

rekao bih da je real debrid dodatno 'prsao' u odnosu na inicijalni krah ... najvise smeta sto nema vise starijih stvari koje su ranije sigurno radile (npr serija Men behaving badly znam da je bila a sada je kesirana ali ne moze da pusti nijednu epizodu), a i za stvari koje pusti, jedva pusti, izpreskace gomilu strimova dok nesto jedva ne nadje da moze da pusti. Znaci price da je samo novija produkcija pogodjena a da su starije stvari ostale na gomili bar za mene apsolutno ne pije vodu.

rekao bih da je real debrid dodatno 'prsao' u odnosu na inicijalni krah ... najvise smeta sto nema vise starijih stvari koje su ranije sigurno radile (npr serija Men behaving badly znam da je bila a sada je kesirana ali ne moze da pusti nijednu epizodu), a i za stvari koje pusti, jedva pusti, izpreskace gomilu strimova dok nesto jedva ne nadje da moze da pusti. Znaci price da je samo novija produkcija pogodjena a da su starije stvari ostale na gomili bar za mene apsolutno ne pije vodu.
Ajoj gde nađe taj biser, baš me vrati u prošlost. Evo sad sam iz nostalgije provrteo par epizoda, EasyNews daje brdo rezultata a ni TorBox ne zaostaje. Doduše sve je to mahom DVDRip, XviD, ali nađe se i pokoji moderniji encode.

Uglavnom svi rade, ali oni baš matori sa usenet-a su stvarno matori (10+ godina stari fajlovi) i imaju i neke digitalne artefakte, dal od starosti ili nisu nikad ni bili dobri, ko će znati.

Osećam se kao jedini lik na topiku koji nije instalirao Nuvio pa bih, sa ciljem da preokrenem tu pretpostavku, pitao da li negde na vebu postoji kompletan video tutorijal, dakle od A do Š, sa instalacijom, adonima, konfiguracijama i setapovima, kolekcijama i svim tim stvarima koje korisničko iskustvo čine boljim.

Nailazio sam na tiuorijale u fragmentima, ali nisam video neki sveobuhvatajući tutorijal za početnike.

Iskreno ovo je sve sto ti treba.

Ako ti je mobilni za registraciju/qr kod skeniranje, koristi komp. stranicu nuvio.tv za podešavanje. Ovo ima smisla ako je Nuvio na više uređaja.
Pre pokretanja Nuvia na TV obavezno ga prisilno zaustavi. Jer na TV može ostati otvoren i ništa neće prihvatiti. Posle zaustavljanja ga pokreneš i on traži sinhronizaciju sa nuvio tv. I sve prihvata.

Za početnike

TorBox ili bili koji debrid se plaća. Više info o debrid servisima na Gemini.

Nazad
Vrh Dno