Šta je novo?

Mobilna telefonija: korisnička pitanja i podrška

Da li bi radila 5G mreža i Volte pozivi na Oppo Find N6 i Oppo Find X9 Pro uređajima?
Da li bi radila 5G mreža i Volte pozivi na Oppo Find N6 i Oppo Find X9 Pro uređajima?
Puna funkcionalnost VoLTE usluge za sada se ostvaruje preko određenog broja telefona iz Huawei i Samsung ponude, dok u narednom periodu očekujemo više informacija i za ostale proizvođače. Što se tiče 5G mreže, dovoljno je da imaš eSIM ili USIM karticu (noviji tip SIM kartice) koju, poslednjih nekoliko godina unazad, poseduje većina naših korisnika. Svakako, ako bude potrebno možeš izvršiti besplatnu zamenu kartice u najbližoj Yettel prodavnici. Takođe, potrebno je da je tvoja lokacija pokrivena, što možeš proveriti putem linka: https://www.yettel.rs/sr/o-yettelu/o-nama/yettel-mreza/mapa-pokrivenosti/

Hvala, samo nije mi baš jasno... jeli odgovor znači DA ili NE?
Konkretno, da li bi radilo Volte pozivanje preko 5G mreže ili bi telefon prelazio na 3g ili 2g da se obavi poziv?

Hvala, samo nije mi baš jasno... jeli odgovor znači DA ili NE?
Konkretno, da li bi radilo Volte pozivanje preko 5G mreže ili bi telefon prelazio na 3g ili 2g da se obavi poziv?
Ako je VoLTE aktivan i telefon je povezan na 5G mrežu, pozivi će se obavljati bez prelaska na 3G ili 2G mrežu.

U inostranstvu sam, kupio sam novi telefon i želim da prebacim esim na njega. Koga da kontaktiram da bih dobio novi QR kod?

Uglavnom nikoga. Lepo odjavi esim sa starog ,sacekaj koji minut pa ga skeniraj na novi. Moras biti na wifi svo vreme.

Da iskoristim i nadovežem se sa potencijalno bitnim pitanjem i odgovorom.
Jednom dobijen QR kod za eSIM da li ima rok važenja ili je trajan? Zašto pitam? Zato što ako je trajan, nema potrebe da se zove bilo ko, isti se vidi u aplikaciji (na putanji Ostalo -> Profil -> SIM kartica -> broj_telefona -> Podaci eSIM kartice), opališ screenshot, deaktivirš/obrišeš eSIM, na novom telefonu skeniraš kod i gotovo. Ako ima rok trajanja - koliki je?
Pretpostavljam da je trajan, jer da nije trebalo bi po aktivaciji da se izbriše sa ove lokacije. Ali, iz prakse je pokazano i dokazano da to ne mora uvijek da znači da je tako, nego je nekako proizvoljno… Pa, za svaki slučaj, da se dobija tačna informacija sa izvora.

Za Mts i A1 je visekratno, mozda je Yettel “poseban”.

QR kod možeš dobiti odlaskom u poslovnicu, pozivom Kontakt centra na broj 0639000 ili slanjem zahteva sa registrovane mejl adrese na našem sajtu 👉 https://www.yettel.rs/sr/privatni/podrska/zahtevi-i-molbe
Hvala na informacijama, ne možete vi da mi pomognete direktno? Poslao sam zahtev kroz taj link, ali piše da se očekujem odgovor u roku od 10 dana, što je stvarno previše.

@castor U poslovnici kada sam menjao SIM za eSIM su mi rekli da je QR kod jednokratan. Kada na novom uredjaju izaberem opciju da prebacim eSIM sa starog na novi, ovo prijavljuje, mora QR kod:

Prilozi

• IMG_4220.webp
    IMG_4220.webp
    14.7 KB · Pregleda: 19
Jesi probao chat na sajtu? Ili ostale kanale - X, Instagram, FB?

Hvala na informacijama, ne možete vi da mi pomognete direktno? Poslao sam zahtev kroz taj link, ali piše da se očekujem odgovor u roku od 10 dana, što je stvarno previše.

@castor U poslovnici kada sam menjao SIM za eSIM su mi rekli da je QR kod jednokratan. Kada na novom uredjaju izaberem opciju da prebacim eSIM sa starog na novi, ovo prijavljuje, mora QR kod:
Potrebno je da prvo obrišeš eSIM profil na starom uređaju i da nakon toga skeniraš vaučer na novom telefonu.

Potrebno je da prvo obrišeš eSIM profil na starom uređaju i da nakon toga skeniraš vaučer na novom telefonu.
Jedno pitanje oko ovoga. Ako je čovek u inostranstvu (recimo drugi kontinent) i izgubi ili ošteti telefon. Kako onda da instalira eSIM u novi telefon (naravno, dok je još uvek tamo u inostranstvu).

Jedno pitanje oko ovoga. Ako je čovek u inostranstvu (recimo drugi kontinent) i izgubi ili ošteti telefon. Kako onda da instalira eSIM u novi telefon (naravno, dok je još uvek tamo u inostranstvu).
Ako se desi da nemaš mogućnost da obrišeš nalog sa starog telefona, uvek možeš uputiti zahtev za izdavanje QR koda preko Yettel aplikacije.

Tako bi moglo, kada bi na novom telefonu mogao da registrujem Yettel app bez sim kartice u njemu... A što verujem da nije moguće?

Šalju pristupni kod na mail kada hoćeš da se uloguješ sa postojećim nalogom. Ne treba ti sim kartica.

Pa stici ce ti na stari telefon sms kod za verifikaciju.(ako nisi obrisao esim).

napisao si izgubi ili osteti, pa sam pomislio da je u funkciji.
Onda mailom jedino ko sto kolega kaze.

Ne znam zašto se to ne napravi kao self-service unutar aplikacije ili naloga/profila na sajtu…

Pripejd nema kredita ali kartica nije istekla,danas "ogrebem" 10GB neta ali se ne ukljucuje.
Da li je to zato sto nemam uplacenog kredita ili je nesto drugo u pitanju?

Nazad
Vrh Dno