Šta je novo?

[A1] Kucni net

Bukvalno imas na prethodnoj strani, i jos 14 puta pre toga
Шта ћеш кад не разумем.
Отприлике: нема ограничења, али га има ако злоуптребљаваш мрежу? Онда те до краја месеца исеку на неке ~10x мање брзине?

Не помажеш пуно. Ово је једино што сам нашао. Не слаже се баш са информацијама са А1 сајта, али делује ажурније (поклапају се имена пакета):
Nasao si tog promotera mts-a.🤣
Od decembra sam u A1,4G nikakvo smanjivanje nisam imao a koristim net i za gledanje tv.

Napomena, mada smo već pisali o tome, tih 20% ide na već umanjenu cenu od 25%,, npr na 1000 din to bi ukupno bilo 600 din (ukupno 40% popusta a ne 45%, čisto da se razume)

Ako hoćeš i TV, onda ne može fora sa drugom adresom gde "može" 5G.

Nema toga u ovom postu ili ne čitam dobro.

Da li stvarno ne može kad je u 5G paket uključena i televizija?

Ne ide mi u glavu, kad je 5G paket bez televizije, onda može, kad je sa televizijom, onda ne može.

Ne ide mi u glavu, kad je 5G paket bez televizije, onda može, kad je sa televizijom, onda ne može.
Za Net+TV 5g mora agent da dodje da proveri signal na toj adresi zbog tv-a. Barem su meni u poslovnici tako rekli, a i dosta clanova pre mene je isto to potvrdilo, ne proveravaju signal licno kad uzimas samo net kd njih, ali uz TV mora provera licna od njih.

Naravno da može! Lepo sam napisao 5G kućni net i TV. Kod mene niko nije dolazio da proverava bilo šta. Agentu sam prvo poslao Screenshot-ove brzina sa 5G telefona i A1 karticom, a onda sam od njega uzeo ruter na testiranje par dana. Potvrdio mu brzine, našao adresu koja prolazi kod njih u sistemu i bez problema dobio ugovor za 5G Net i TV (Duo). Vratio sam testni ruter, a novu opremu sam preuzeo u poslovnici gde me je sačekao agent po dogovoru, potpisao ugovor i sve sam postavio kući.

E sad, možda ima razlike od grada do grada i od agenta do agenta, uglavnom moja preporuka je da idete direktno na agenta, zaobiđite poslovnicu kada su ovakvi dogovori u pitanju i bilo kakve informacije u vezi sa tim.

Poslednja izmena:
Od 10.3. koristim uslugu. Svakog dana rade dva Eon boxa,radi Kodi + real debrid+torrbox,redovno. Gledam cesto 4k naslove. Znaci heavy sam korisnik. Ne skidam torrente jer nemam potrebe za tim.
Potroseno do sad :
Neko je pisao da je ova moja potrosnja za mesec dana.
Evo potrosnje od 10.3. do sad.
550Gb od 21.6.

Prilozi

• Screenshot_2026-07-11-20-08-27-815_com.tplink.aginet.webp
    Screenshot_2026-07-11-20-08-27-815_com.tplink.aginet.webp
    23 KB · Pregleda: 57
Ova provera dostupnosti na sajtu ne radi sad kako treba kod mene. Prošle nedelje pokazuje da mogu svi 5g paketi kod mene a sad kad proverim samo 4g osnovni. Probao sam i ulice koje su još bliže centru isto. Bio sam u poslovnici danas kažu i kod njih ne mogu da provere da im nešto baguje pa da dođem sledeće nedelje.

Ovo mozda jeste lep gest od A1 ali razmisljam da bi mogli da puste best effort pakete. Kao Starlink da broj rutera koji prelaze projekciju mreze rade u best effort modu odnosno da imaju nizi QOS u špicu a da nocu i kad je rasterecen saobraćaj korisnici imaju brz internet. Resilo bi bas puno problema sa time. Ljudi bi mi mogli da imaju internet a da downloade i slicno ostave za vreme kad nije spic u saobraćaju.

Rade dva Eon boxa. Obicno na jednom radi tv a na drugom Kodi. Gledam serije i filmove u hd ili 4k formatu. Znaci ako tv radi 5-8 satinza kanale i par sati za Kodi ne moze da se potrosi terabajt mesecno. Ne skidam nista sa neta,nakacen samo moj i zenin telefon i vilendom kad dodju deca.

Ovo mozda jeste lep gest od A1 ali razmisljam da bi mogli da puste best effort pakete. Kao Starlink da broj rutera koji prelaze projekciju mreze rade u best effort modu odnosno da imaju nizi QOS u špicu a da nocu i kad je rasterecen saobraćaj korisnici imaju brz internet. Resilo bi bas puno problema sa time. Ljudi bi mi mogli da imaju internet a da downloade i slicno ostave za vreme kad nije spic u saobraćaju.
Oni noću još gase hahaaha 🤣🤣🤣

Ja se sada igrao sa famoznom "proverom dostupnosti". Moja mala uličica ima 8 brojeva, ulica dugačka plafon 100 metara. Samo nas 3 kućna broja nema mogućnost ni za 5G niti 4G internet, a ja koristim uveliko 4G net, ko im to izlupetao tu bazu podataka voleo bi da znam.

Što je najzanimljivije ako ostaviš prave podatke prilikom provere dostupnosti, oni te nakon nekoliko dana zovu sa ponudom 😀

Nazad
Vrh Dno