Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Meni je istekao ugovor 30.06. (BOX 4) pozvao A1, online podneli zahtev za prelazak kod njih, konkreno samo za net njihov, danas me zvali iz mts-a, ponudli 24 meseca po 50%, za BOX 4 plavi. A pre mesec dana su me zvali i nudili 12 meseci po 50%, a u poslovnici sam dobio 10 meseci max.

Pitanje jedno, pre par dana me zvali iz MTS-a da vide jesam li raspoložen za obnovu BOX ugovora koji ističe u avgustu. Ja rekao da nisam i da svakako planiram da sve usluge sem mobilnog pogasim a sam mobilni prenesem u A1, pa je rekla da se mesec dana pre isteka UO (što je sledeće nedelje) javim u poslovnicu i podnesem zahtev.

E sad, kakva je procedura u ovoj situaciji, dakle internet fiksni i TV gasim, a mobilni zadržavam, pretpostavljam da podnosim zahtev za rasčlanjenje i gašenje one tri usluge a za mobilni podnosim zahtev za prenos u A1 dan nakon isteka UO?

Upravo je tako. Ti u suštini podnosiš zahtev za raskid ugovora, samo uz napomenu da zadržavaš mobilni broj. Kada prođe otkazni rok, ugasiće ti fiksne usluge, a broj ti ostaje na svojoj postpejd tarifi po punoj ceni, van ugovorne obaveze. Nakon toga sa njim možeš šta želiš, tj. u tvom slučaju da ga prebaciš u drugu mrežu, ili eventualno ostaneš uz dobar popust.

Jel se desavalo nekome da vam MTS izmisli neke pozive sa inostranstvom?
Meni se desilo davno na mobilnom, tipa pre 10 ili vise godina. Secam se toga, jer je bio nepostojeci broj koji je bilo nemoguce dobiti koji niko nije ni zvao, a i da je zvao ne postoji.
U racunu za jun su mi izmislili 11 minuta medjunarodnih poziva sa fiksnog.
Koja je proces za to? Samo pisem prigovor ili jos nesto? Gde mogu da dobijem pristup listinzima? Jel moram u poslovnicu ili mogu online nekako da ih dobijem?

Prigovor, naravno, a besplatan listing imaš preko aplikacije i portala Moj mts. Sve, dakle, možeš da odradiš od kuće.

Video sam u medjuvremenu, ali mi izbacuje ovaj servis nije trenutno dostupan.
Probacu posle. Hvala svakako na informacijama.

Eh, dešava se često. Nisam trenutno njihov korisnik, pa da proverim radi li meni, ali može neko drugi. Ako im budeš tražio preko nekog drugog kanala, naglasi da ne radi preko aplikacije i da zato pitaš, kako ne bi pokušali da ti ga naplate. Mislim, doduše, da digitalno (slanje na mejl, naspram štampe i slanja poštom) svakako ne naplaćuju, ali bolje sprečiti nego lečiti.

Koristi li neko Move TV na ADSL/VDSL tehnologiji interneta?
Imam u planu, podesiti Move TV mojima na selu, kod kojih je parica na VDSL-u ali max brzina koju dobijaju je 12/0,9Mbps. Linija je u lošem stanju pa ne može više, iako je prema parametrima, puštena brzina 25/5Mbps. Parametri linije na modemu pokazuju da je max kapacitet linije oko 39/6Mbps.
Na liniji je nekada radila i iptv televizija u paketu sa internetom, i nije bilo problema.

Naravno, stavio bih kvalitet slike na "srednji" i u modemu rezervisao bar 2Mbps samo za Move TV.
Puštao sam malo radi testa i radi, ali nisam bio u prilici da duži vremenski period testiram. SD kanali rade dobro, dok HD kanalima prilikom učitavanja treba malo vremena. Šta mislite da li bi ovo moglo da se koristi kao primaran način gledanja TV-a?

Koristi li neko Move TV na ADSL/VDSL tehnologiji interneta?
Imam u planu, podesiti Move TV mojima na selu, kod kojih je parica na VDSL-u ali max brzina koju dobijaju je 12/0,9Mbps. Linija je u lošem stanju pa ne može više, iako je prema parametrima, puštena brzina 25/5Mbps. Parametri linije na modemu pokazuju da je max kapacitet linije oko 39/6Mbps.
Na liniji je nekada radila i iptv televizija u paketu sa internetom, i nije bilo problema.

Naravno, stavio bih kvalitet slike na "srednji" i u modemu rezervisao bar 2Mbps samo za Move TV.
Puštao sam malo radi testa i radi, ali nisam bio u prilici da duži vremenski period testiram. SD kanali rade dobro, dok HD kanalima prilikom učitavanja treba malo vremena. Šta mislite da li bi ovo moglo da se koristi kao primaran način gledanja TV-a?
Taj protok je bas na granici za HD kanale, kapiram da bi radilo, ali ako bi se jos neko povezao mobilnim na net, kontam da bi ubrzo nastali problemi sa Moveom.

Prigovor, naravno, a besplatan listing imaš preko aplikacije i portala Moj mts. Sve, dakle, možeš da odradiš od kuće.
Šta mu vredi listing, kada će na listingu da mu stoji da je zvao taj isti broj? 😀

To se samo podsetio na raniju priču sa mobilnim, gde je utvrdio koji je broj, da je nepostojeći i slično. Sad za fiksni ne zna bez listinga ni koji je broj, ni kad je tačno navodno pozivan, zna samo da je 11 minuta. Ipak, jeste dobro pitanje šta dalje sa tim, ako bi se opet utvrdilo da taj razgovor nije stvarno obavljen. Svakako, prvi korak je da vidi o čemu je tačno reč.

Pre neki dan sam zvao call centar da trazim ekstender za dinar. Doneo mi majstor sutradan i instalirao.
Potpisao papir na kraju i on otisao. Sve kako treba.
Stigao racun za jun u ponedeljak i pise da su mi zbog prijavljene smetnje, uz izvinjenje, umanjili racun.
🙂
Cool.
Samo ne znam kakva smetnja!?
😎
Fala im.

Šta mu vredi listing, kada će na listingu da mu stoji da je zvao taj isti broj? 😀
To se samo podsetio na raniju priču sa mobilnim, gde je utvrdio koji je broj, da je nepostojeći i slično. Sad za fiksni ne zna bez listinga ni koji je broj, ni kad je tačno navodno pozivan, zna samo da je 11 minuta. Ipak, jeste dobro pitanje šta dalje sa tim, ako bi se opet utvrdilo da taj razgovor nije stvarno obavljen. Svakako, prvi korak je da vidi o čemu je tačno reč.
Pogledao sam listing. Ima 5 poziva ka nekompletnom broju u Austriji. To bi trebalo da je valjda T-Mobile (Magenta).
00 43 676 xxx (3 random cifre)
Niti je bilo ko zvao, a i da je zvao broj je nekompletan. Veza ne bi bila ni postignuta, tako da ne znam sta oni tu hoce da naplate.
Proverio sam, nema nikakav servis koji je na tom broju. Brdo ljudi ima kojima pocinje broj sa tim ciframa, ali nakon njih bi trebalo da ima jos valjda 4 cifre.

Identicnu situaciju sam imao pre 15+ godina, samo sa mobilnog telefona. Bio je o pozivni za neku egzoticniju lokaciju, ali isto kao i sada broj koji niti sam zvao niti je bio kompletan. Tada su mi stavljalii to u racune mesecima, pa sam svaki mesec morao da idem da vadim paprine listinge i da reklamiram racune.

Pisao sam prigovor, videcemo kako ce da se izjasne.

Poslednja izmena:
Pre neki dan sam zvao call centar da trazim ekstender za dinar. Doneo mi majstor sutradan i instalirao.
Potpisao papir na kraju i on otisao. Sve kako treba.
Stigao racun za jun u ponedeljak i pise da su mi zbog prijavljene smetnje, uz izvinjenje, umanjili racun.
🙂
Cool.
Samo ne znam kakva smetnja!?
😎
Fala im.
Svaka tebi čast 😀 Ja zovem i prijavljujem extender od januara prošle godine. 100 različitih poziva i obećanja, i evo još niko da dođe.

Sta je ovo? Sad usao u app i vidim.
Bojim se da kliknem pa da posle imam problem da deaktiviram...inace nemam 4k tv. To onda nije za mene uopste?

Prilozi

• Screenshot_20260708_215723_Moj mts.webp
    Screenshot_20260708_215723_Moj mts.webp
    27.2 KB · Pregleda: 111
Pisao sam i u Yettel temi o njihovom Yettel Tv Box-u (IPTV) i vidim kukaju i tamo,malo malo pa kazu nesto ne stima no Yettel to brzo popravi.Kako zivim na selu ruralna sredina dostupne opcije,su Yettel Tv Box (Android ne znam,tacno koja verzija) i MTS Box (ADSL) i mSAT Tv.Trenutno koristim mSAT Plus paket,koji mi bas i ne stima ...radi on to je u redu ali presao bih na IPTV.Moram da napomenem Fiksni prikljucak nemam to jest imao sam,i ima skoro 8-10 godina kako sam MTS-u vratio broj.Za telefoniranje koristim Yettel postpaid tarife i to da menjam nemam nameru,isto za internet koristim Yettel Kucni Net ni to ne menjam,jer i na Mobilnom Netu imam uvek minimum 25-30Mbps kad je guzva...a kada nije izvucem 40-50Mbps olako.E sad na MTS sajtu ima za fiksni Nova Fiksna Linija tj nova fiksna linija za 1 dinar misli se valjda za dodelu broja,jer je u celom selu uradjena davno podzemna ukopana instalacija do svake kuce (imam i ja onu kutiju,na zidu spolja samo povezu zice).A konkretno me zanima BOX 2 to jest BOX 2 S cena 2799 (2800) dinara...a isto toliko kosta i Yettel Tv Box.Sad zanima me koliko je to uopste pametno ili ne da li da pokusavam to,ili po isteku UO za mSAT uzmem Yettel Tv Box 🤔
Edit: Neko pomenu kolika brzina treba za pokretanje IPTV strima,prema Yettel sajtu (i malo vise guglanja),minimum je 5Mbps pa navise 🙂

Poslednja izmena:
Ne kontam samo zašto ti nude Premium paket, kad navodno daju Standard, ali utoliko bolje po tebe.

nova fiksna linija za 1 dinar misli se valjda za dodelu broja
Ne samo to nego i instalacija usluge.

konkretno me zanima BOX 2
Fiksni je deo toga, pa je uključeno i sve ostalo što ide uz to, poput dodele broja i instalacije.

Pozdrav jedno pitanje,obnovio sam ugovor sa Mts pre 15 dana,po cenu od 50%,dogovorili se jednu cenu i danas 1 mesec od obnavljanja ugovora mi stize povecan racun koji nije bas mali,dali neko zna sta da radim i gde da se ulozi zalba ?

Ne kontam samo zašto ti nude Premium paket, kad navodno daju Standard, ali utoliko bolje po tebe.

Ne samo to nego i instalacija usluge.

Fiksni je deo toga, pa je uključeno i sve ostalo što ide uz to, poput dodele broja i instalacije.
Jos kad bi se mogao kako aktivirati 😀
Nema ga ni u aplikaciji ni na webu kad se ulogujes u nalog.

Pozdrav jedno pitanje,obnovio sam ugovor sa Mts pre 15 dana,po cenu od 50%,dogovorili se jednu cenu i danas 1 mesec od obnavljanja ugovora mi stize povecan racun koji nije bas mali,dali neko zna sta da radim i gde da se ulozi zalba ?
Najbolje kroz MojMTS aplikaciju.
Računi... imaš tri tačke pored računa i izabereš "Prigovor na račun". Napišeš šta nije u redu i praviš se mrtav dok ti ne odgovore 🙂
Račun ne podleže naplati dok je proces reklamacije u toku.

Pogledaj po temi, ja sam malo zaboravio tačno rokove ako ti opet odbiju žalbu. Ako naplata i dalje nije u skladu sa ugovorenim, ili nije prihvaćena tvoja žalba, onda platiš iznos koji nije sporan (50%, poštuješ datum dospeća) a nastaviš sa daljom žalbom sa time da uključiš i RATEL u žalbu.
Uglavnom se žalba rešava pozitivno a ne plačaj ništa dok ti ne stigne ispravan korigovan račun.

Koliko sam razumeo Skyshwtime je samo 6 m (promocija) besplatan uz box 4 beli, a nakon toga se naplacuje? Do sada je bio u sklopu paketa.

Meni ističe ugovor 04.07, nisam stigao da odem do poslovnice i podnesem zahtev za raskid ugovora mesec dana ranije nego sam otišao 11.06 i podneo zahtev za raskid. Imam BOX4 crveni i 24x50%. Kad mi ovo istekne po trenutnim uslovima nema šanse da koristim ovaj paket jer su baš skupi (7200 dinara) pa je ideja opet popust ili prelazak u A1. Još uvek me nisu pozvali iz mts-a da pregovaramo, a pošto meni curi vreme moram da reagujem kako prvo ne bih ostao bez usluge a drugo da im ne plaćam sve rasčlanjeno (ako sam dobro skapirao da me ovo čeka jer imam box4).

Da li ja sada mogu da podnesem zahtev u A1 da prenesem TV i NET, tj da oni zatraže IDP od mtsa pa me pozovu jer će im se tada upaliti lampica, da li je to moguće?
Šta mi se dešava sa tim famoznim fiksnim koji imam a ne koristim (ugasio bih ga).
A mobilni broj ću isto da selim ili da produžim po nekim boljim uslovima, jer bi i to trebalo da se pojavi kao posebna usluga.

Svaki savet i iskustvo bi mi dobrodošlo.
Pozdrav ljudi evo samo da javim moj status, dakle istekao mi je ugovor 4.07. i podneo sam u ponedeljak 06.07. (jer me je kačio vikend) zahtev za prelazak u A1 mrežu. Očekivao sam da će da me ubrzo zovu iz mts-a i da ponude produžetak saradnje sa dobrim uslovima, međutim to se nije desilo. Otišao sam 08.07. do poslovnice da vidim da neko nije napravio neki problem oko papira i zahteva za raskid da bi mi čovek rekao pa kao zvali su vas i nudili 8 meseci i 10 meseci po 50%, ja onako u čudu reko niko me nije zvao evo možemo da vidimo listing i kao ok ja ću naglasiti da vas opet zovu i nešto je popunjavao tamo.

Sve u svemu niko me nije zvao ni posle tog mog odlaska a pošto se meni nalazi oprema u SU nisam želeo da im plaćam punu cenu pa sam danas otišao da razdužim opremu i ugasim sve usluge, sutra je mesec dana i ističe mi otkazni rok.

Svakako su imali u sistemu da je drugi operater podneo zahtev za IDP jer je njihova infrastruktura u zgradi, ali su me očigledno pustili, nemam drugo objašnjenje.
Ali evo dok ovo kucam zazvonio je telefon on Ane iz mts-a i kaže podneli ste zahtev za IDP od drugog operatera, odgovorim potvrdno i saopštim da sam vratio opremu, reko gde ste do sada, smorila se i rekla onda nema smisla ništa da vam nudim, reko nema doviđenja prijatno mts...

@crveni baron hvala na savetu ali ovaj put nisu hteli da me zadrže, mislim možda i jesu ali ja sutra nisam mogao da idem za SU i vraćam opremu, neko od zaposlenih je zakazao 🙂

Poslednja izmena:
U problemima do guše. Godišnji profit 200 miliona, zaduženi 5 milijardi. Kamata im 7,5% godišnje za kredite 😂
Ne znam da li su u problemima ali njihovi agenti bas varaju ljude, pogotovo koga ubedjuju da predje kod njih od konkurencije. Ponuda koja se ne odbija, ali kad stigne ugovor vidite da sve slagao agent. Jadni stariji ljudi i oni koji ne znaju da rastumace ugovor pa samo potpisu, verujuci u ono sto agent rekao preko telefona.

Nazad
Vrh Dno