Šta je novo?

Problem u vezi povezivanja racunara i TV-a kao monitora!

• Začetnik teme Začetnik teme svrca
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

svrca

Cenjen
Učlanjen(a)
20.04.2016
Poena
152
Pogledajte prilog 545604Pogledajte prilog 545605E, ovako povezao sam TV sa racunarom preko HDMI kabla i imam problem sa rezolucijom. Televizor je 1080p, ali maksimalnu PC rezoluciju prikazuje 900p. Problem je u tome sto kad stavim na 1080p boje su nekako prejake, a slova su u potpunosti isprana. I jos nesto, kad povezem preko vga kabla imam pc rezoluciju 1080p. Znaci nemam pc reoluciju 1080p kad povezem preko hdmi kabla.

nisi dobro postavio slike. navedi koji televizor je u pitanju. na šta povezuješ VGA kabl?

nisi dobro postavio slike. navedi koji televizor je u pitanju. na šta povezuješ VGA kabl?
Povezujem graficku 4060 sa Samsung televizorom, ne znam tacno koji je model, uglavnom je 1080p. Kada udjem u nvidia control panel, tamo imam maksimalnu pc rezoluciju 1600 x 900, kada povezujem preko hdmi kabla. Kada povezem preko vga kabla imam pc rezoluciju 1920x1080.

1.webp2.webp

Televizor je Samsung LE-40A656AFXXC, a graficka je 4060. Nije mi jasno ima pc rezoluciju1080p preko VGA kabla, a nema preko hdmi kabla. Obe ove slike su kada ga povezem preko hdmi kabla. Ima 1080p ali ultra hd hd sd rezoluciju, ali kad stavim na bilo koju tu rezoluciju boje su prejake i slova isprana. Kad stavim na pc rezoluciju bilo koju sve je u redu, boje su dobre i slova su u redu, ali maksimalna pc rezolucija je 1600x900. Probao sam nekoliko grafickih, sve je isto, takodje sam probao i razne hdmi kablove i sve hdmi ulaze na televizoru. Ne vredi!

to je baš stari model, iz 2008. i ima temu:

Da bi tv radio na racunaru kao monitor, tj da nema razlivanja boje i mutne slike treba da podrzava chroma subsampling 4:4:4, o tome imas pisano u ovoj temi.

Da bi tv radio na racunaru kao monitor, tj da nema razlivanja boje i mutne slike treba da podrzava chroma subsampling 4:4:4, o tome imas pisano u ovoj temi.
Stavio sam na chroma subsampling 4:4:4
Sve je isto i dalje su slova isprana. Nije mi jasno zasto ne prikazuje pc rezoluciju 1920x1080 preko hdmi kabla, a prikazuje preko VGA

Jesi li probao drugi kabl i drugi HDMI port?

Šta imaš pod opcijama te konkretne HDMI konekcije na tv-u? Neki hdr, nešto?

Ultra HD, HD, SD je 1920x1080, a PC je 1600x1200. Kad stavim na ultra 1920x1080 boje su prejake, a slova isprana, crna nije crna, vec maltene siva
1.webp2.webp

Da li probao da menjaš podešavanje slike na TVu? Nađi JustaScale ili tako nekako se zove opcija. Među formatima slike bi trebalo da bude (4:3, 16:9, full i sl.). A bilo je i nekad da moraš ulaz na TVu u koji si ubo hdmi da promeniš naziv u PC.

Da li probao da menjaš podešavanje slike na TVu? Nađi JustaScale ili tako nekako se zove opcija. Među formatima slike bi trebalo da bude (4:3, 16:9, full i sl.). A bilo je i nekad da moraš ulaz na TVu u koji si ubo hdmi da promeniš naziv u PC.
Promenio sam na televizoru hdmi naziv u pc i sad radi kako treba. Bravo, svaka ti cast!

Nazad
Vrh Dno