Šta je novo?

USB Flash sa Temu (4TB, 8TB, 16TB)

• Začetnik teme Začetnik teme TMEV
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

TMEV

Slavan
Učlanjen(a)
04.07.2009
Poena
320
Izvinjavam se ako j slicna tema zapoceta, ali nisam uspeo naci.

Verujem da svi koji makar malo znaju o USB flash bi bili sumnjicavi kad vide kapacitet od 8TB. Naravno, citam sam iskustva kupaca koji su kupili doticne, i ono kao zaista pokazuje 8TB kad se usteka USB.
Medjutim, stvarni kapacitet bude jedva 32GB.

Na stranu laznog oglasavanja, ono sto je moje pitanje, kako to mogu namestiti da OS incijalno kao prepozna recimo tih 8TB. Taj deo mi nije jasan. Posle formatiranja ono pokaze stvarni kapacitet.

Nisam bio lud da kupujem i stvarno proveravam.

Na stranu laznog oglasavanja, ono sto je moje pitanje, kako to mogu namestiti da OS incijalno kao prepozna recimo tih 8TB

Prevaranti koriste specijalne fabričke softvere za flešovanje kontrolera (MPTool, AlcorMP, FirstChip). Pomoću tih alata, oni u firmver (softver) kontrolera upišu lažnu tabelu particija i lažan kapacitet. Tada se stvara Looping , tj "pisanje preko pisanja".

Svako ko se iole razume u memorije, zna da ne postoje toliko veliki fleševi po toj ceni.

Hvala na brzom odgovoru i objasnjenjuu kako to rade. Naravno da sam svestan da preko 2TB ne postoji zvanicni USB, samo sam hteo radi edukacije da cujem kako je to moguce. Kako mogu da prevare sistem da veruje da ima toliko memorije.

Pozdrav

Prevara kao i svaka druga. Upisano lažno, a kad krene upotreba vidiš stvarnu količinu.

Imaš i drugi scenario, već prave prevarantske flešove koji uvek pokazuju veće kapacitete, ali kontroler je tako podešen kroz njegov firmware da prepisuje podatke u krug. Praktično nemaš ništa na tom flešu, on u krug prepisuje staro i za OS to izgleda sve regularno.

Ne kupuj od sumnjivih prodavaca i nema problema. Sa AliE je nemoguće sad kupiti glupost ako je ocena visoka i ima puno pozitivnih recenzija. Često ljudi okače i kapacitet i brzinu, skrinšotove.

E pa moguce da sam pobrkao, verovatno je to bilo na AliE, a ne Temu.

Na temu imas i orginal ali su poprilicno jake cene ali ja nisam vidjao 4 , 8 i 16 , do 2TB sam vidjao , na ali express da.

Iskreno ne bih. Sumnjicav sam ja 🙂. Vec imam 512GB Flash, koji je za sada vise nego dovoljan. Prosto mi nije imalo logike da USB moze imati vise nego M.2, ako se secam najveci koji trenutno postoji ima 8TB.

Kome treba, a ima para, uvek može da napravi sebi neki Enclosure Tip C sa NVMe diskom - kapacitetom koliko mu treba.

Kome treba, a ima para, uvek može da napravi sebi neki Enclosure Tip C sa NVMe diskom - kapacitetom koliko mu treba.
To je najbolja varijanta. Tačno znaš šta je unutra, možeš da krojiš po svojim potrebama, plus je brže i pouzdanije od krš NAND-a koji stavljaju u USB stikove...

Nazad
Vrh Dno