Šta je novo?

Pametni uređaji Koji pametni sat odabrati?

Fitnes narukvice, sijalice, pametni usisivači i sl.

Kiri

Zapažen
Učlanjen(a)
05.07.2026
Poena
1
Zdravo svima, i unapred hvala svakome ko mi pruži savet oko odabira nekog od pametnih satova koje sam uzeo u izbor, a naravno svako slobodno neka ponudi i alternativu, za koju misli da bi mi bolje odgovarala.

Nisam zahtevan korisnik, dakle treba mi neki sat koji ću celodnevno nositi, koji će moći da mi pokaže osnovne parametre kretanja i stanja na dnevnom nivou, dakle sat koji će služiti malo jače od običnog jer ne želim nužno telefon na ruci.

Satovi između kojih se dvoumim su:
1. Huawei GT6 (ili GT7 ako vredi sačekati koji mesec)
2. Huawei Fit 5 Pro
3. Garmin Vivoactive 6
4. Xiaomi Watch S5

Razumem da su generalno slični, ali i da se razlikuju, kako po materijalima, malo po funkcijama, autonomiji… Pa bih voleo ako neko može iz prve ruke da podeli svoje zadovoljstvom nekim od modela ili da kaže koji bi izabrao od ova četiri.
Inače, koristim iPhone, ako je bitno za sat.

Pre svega ako nisi zahtevan korisnik mislim da ne vredi davati 300 evra za garmin. Ako volis kockasti dizajn uzmi huawei fit 5 pro, ako volis da ti sat izgleda kao klasicni satovi uzmi xiaomi ili huawei gt6. Po funkcijama su svi tu negde, imaju dobru bateriju, osnovne funkcije merenja koraka i sna, javljanje preko sata itd.

Idi na Huawei GT6 ili Xiaomi.
Sto se Huawei tice mozda da razmisliš i o GT5 ili cak GT4, u osnovi je to sve isto, senzori/ekran... Nema nekog napretka tako da bi mi cena bila presudni faktor.
Takođe ako ikad rešiš da ideš na GadgetBridge Huawei je bolje podržan tako da je i to plus.

Inace, ako ti treba za tu basic upotrebu, skoro je bio Redmi Watch 4 za 3k rad, ako ga nađeš po toj ceni ja bih ga uzeo bez razmišljanja (kao što sam i uradio).

Imam od pocetka januara Vivoactive 6 i vrlo sam zadovoljan sa njim pored osnovnih stvari koristim ga i za treninge i vrlo visoka preporuka za njega. Samo uz napomenu da sam isti dobio na poklon pa nisam imao taj momenat vezan za pare.

Hvala na odgovorima, još sam u rebusu.

Nekako više naginjem okruglom satu iako mi je poznato da ovi četvrtasti satovi nude veću funkcionalnost zbog čitljivijeg prikaza informacija.
Fit 5 Pro sam probao od kolege, jako je udoban, ima safirno staklo, ali opet mi je taj oblik nekako kao stari digitronac.

Za Garmin znam da je na glasu u smislu da je baš saputnik za praćenje, više nego gedžet u vidu telefona na ruci, mada mi Vivoactive 6 deluje pomalo skupo naspram ostalih. Jedino nisam siguran da li je dobra ili loša strana što je od polimera, u poređenju recimo sa GT6 koji je od nerđajućeg čelika… Teško mi da prevagnem šta mi je bitnije, da li izgled, funkcionalnost, kvalitet izrade ili udobnost.

Znam da je Pro model bukv. brutalan u svakom smislu, naročito s obzirom na cenu, međutim oblik mi je previše F117 za moj ukus, haha.
Više mi se sviđa suptilnost običnih GT modela.
Zato možda ipak sačekam i GT7 seriju, pišu polovinom avgusta već moguća, mada koliko vidim Huawei se prilično drži dizajnerskog identiteta godinama.

Taj gt7 ce ti verovatno biti 300 evra ako ne i vise. Dok xiaomi watch s5 imas i za 16k.

Nazad
Vrh Dno