Šta je novo?

(FAQ u 1. postu) - POPUSTI - AliExpress, Temu, eBay... (samo linkovi i kratak opis)

Španija trenutno ima najbolje odnose sa Kinom što se tiče Evrope. I ranije je bila povoljna, postoji nekoliko AliExpress / Alibaba habova tamo...
Promenite par zemalja (Turska npr nema dobre popuste) i vidite kroz koju zemlju izvlačite najveće popuste za novčiće PLUS što se otvore neke mogućnosti za slanje koje nisu dostupne na Srbiju i Makedoniju inicijalno.

Sad proverih za neke stvari, daje mi nižu cenu Španija, ali kad odem na buy now cena bude jednaka sa Makedonskom.

Bukvalno trazis bilo koju zemlju dok ne nabodes neku koja nudi vise opcija za slanje, ostalo bude manje vise isto.

Što je ova tema mrtva već mesec dana? Tražim informacije i iskustva u vezi kupona i veštački podignutih cena ali neverovatno ne nalazim da se igde pisalo o tome. Takozvani dynamic ili adaptive pricing. Ni pretraga nije dala nikakve rezultate. Zar je moguće da to samo mene frustrira ili se i ne događa svima?
Konkretno kada su neke kvazi akcije popusti sniženja daju te neke kupone i to kao traje 7 dana ali u realnosti kuponi se mogu koristiti samo prvog dana, ako ne upotrebim odmah posle ponoći sutra kad ustanem više nema. A drugi neki od $72 koji imam u sekciji s kuponima je validan ali bukvalno je neupotrebljiv jer apsolutno ništa nema da se kupi i sve je neisplativo jer su cene svega što gledam drastično veće od standardnih dok traje taj summer savings, i sve što sam ranije kupovao ili mi je u wish listi je za nekoliko dolara skuplje tako da se kuponom ništa ne štedi. Ima li načina da se ovo pilićarsko ponašanje aliexpress platforme izbegne, zaobiđe, da li je i drugima tako? Pokušao sam da napravim novi aliexpress nalog ali cene su iste. E da, naručujem u EU a ne u Srbiju. EU uvodi neke nove namete, porez, ali to je već druga tema.

Ukratko, nema načina da se to zaobidje, kao i na sličnoj platformi, da je ne pominjemo ovde. Jedino što možeš je da pratiš redovnu cenu, ulaziš na proizvod, da ga "isforsiraš" da ti se pojavi u coins sekciji pa možda nekad uz novčiće i dodatno kupon i prodješ jeftinije. Ako naručuješ u EU, bar te hvata svaka akcija sa kuponima, nas koji poručujemo u Srbiju baš i ne.

To sto se dizu i menjaju cene je problem EU. Kupone moras uvek da primenis kako bi ih pokupio. Kad krene rasprodaja kopiras sve pa ubacis 300$ u korpu i primenis svaki pri checkout-u, naravno bez kupovine. Retke su rasprodaje gde se kuponi skupljaju jednim klikom.

Postoji vise aliexpress tema

Imaju softver,stavi se target cena a program lupeta popuste,kupone

Pratim mesecima device od 60$ da bude ispod Carine limita I nema sanse
Zilion "akcija" a cena ista

Image search moze mnogo da pomogne. Mnogo puta sam preko njega naso bolju ponudu. Naravno zavasi koliko je proizvod "popularan". Ako ga ima kod vise trgovaca a nekad se to meri desetinama, u 2/3 slucaja preko kliktanja na njih i coins strane ume da izadje dobar popust. Cesce je to kod jeftnih stvari ali i skuplje nisu imune na to.
Logika u zadnje vreme:
1. Izbegavati Choice artikle - iako mogu doci i preko CN pa izbeci globu od poste PDV na pravu cenu ne gine.
2. Artikli do 3-4-5eur vervatno stizu kao UC, proverti shipping metod.
3. Ako shipping nije AliExpress Super Economy paket stize vervatno kao LA ili CN. Pisati trgovcu da napise sto manju cenu (vrlo bitno za CN). Ja trazim uvek da pisu oko 1$ iako je nekad to ocigledno malo.

За заливање и даље наплаћују 10 динара глобе, уз оних 10 с$

За заливање и даље наплаћују 10 динара глобе, уз оних 10 с$
Pa i nije bilo drugacije...
Ja pre nekih mesec, mesec i po, zavrsio pricu i sa zalivanjem. Uzeo onaj fen, nije los.

🎟 $€£ 2 off 15: IFP0AK4P (13.33%)
🎟 $€£ 4 off 30: IFPIMBFT (13.33%)
🎟 $€£ 9 off 65: IFPEXONW (13.85%)
🎟 $€£ 15 off 120: IFPQOCWM (12.50%)
🎟 $€£ 25 off 209: IFPH4LFI (11.96%)
🎟 $€£ 40 off 329: IFPRKUOI (12.16%)
🎟 $€£ 55 off 449: IFPQG8SM (12.25%)

Aliexpress summer sale

Nije za naš region.

Nazad
Vrh Dno