Šta je novo?

Windows dominira, koristi ga 94,1 odsto Steam gejmera, Linux ponovo izgubio deo udela

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Windows-11-xx-update.webp

Windows dominira, koristi ga 94,1 odsto Steam gejmera, Linux ponovo izgubio deo udela​

Najnovija Steam anketa pokazuje nastavak rasta udela Windows 11 sistema, dok Linux treći mesec zaredom beleži pad

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/softver-...steam-gejmera-linux-ponovo-izgubio-deo-udela/

I posle se zale na.Microslop...sto je Windows losiji i gori, on procente udela.lakse osvoji!

Nije winodws idealan, ali je za gejming bolji od linuksa. NIje to ništa novo. Uzgred, namena linuksa i nije za gejming, to je samo dodatna funkcija koju može da obavlja.

I posle se zale na.Microslop...sto je Windows losiji i gori, on procente udela.lakse osvoji!
Isto i Mac.

Nije winodws idealan, ali je za gejming bolji od linuksa. NIje to ništa novo. Uzgred, namena linuksa i nije za gejming, to je samo dodatna funkcija koju može da obavlja.
Sve dok Linux moze da se koristi bez da neko razbija mozak stalno (neko ti namesti jednom i ako ne znas) ne kapiram zasto ljudi ne koriste Linux za gaming.
Ja ne znam kako da roditeljima podesim sve (eUpravu konkretno), inace bi im pobrisao Windows!

Ono sto me cudi je sto se Mac ne koristi uopste maltene?

Linux se ne koristi puno za gaming jer ne rade sve igre, niko ne piše igre za linux jer je tržište malecno. Nema DirectX a i slabo stoji sa drajverima. Apple/MAC je duplo skuplji od prosečnog PCa. SW i igre moraju da se licenciraju od Apple-a

Aaaa ok to ima smisla i logicno je sto menja.

Nisam gejmer ali vidim da Steam savršeno radi na Linuksu. Nisam uspeo da povežem Meta Quest 3 adekvatno jer je PC bio ograničenih performansi, ali mislim da bi i to moglo sa Steam VR.

Steam ne radi savršeno na Linuxu. Samo je jedan google search dovoljan da se to proveri. Nema potrebe registrovati se na forum samo da bi se širile neistine.

Nemam gejming laptop već neki koji sam kupio sa win10 na njemu i koji može pokrenuti samo igre koje su izašle do 2010 godine. Ispobao sam neke igre i na linuxu, i mogu reći da rade super, sa još i više frejmova nego na win10. Ono što trza na win, na linuxu leti. Linux je u tom polju iz svake godine sve bolji i bolji.

Isti takav tekst sam pročitao i pre deset godina, i gle čuda, sve ostalo isto. Leti na linuxu, a trza na winu. How yes no.

Nemam gejming laptop već neki koji sam kupio sa win10 na njemu i koji može pokrenuti samo igre koje su izašle do 2010 godine. Ispobao sam neke igre i na linuxu, i mogu reći da rade super, sa još i više frejmova nego na win10. Ono što trza na win, na linuxu leti. Linux je u tom polju iz svake godine sve bolji i bolji.
I koji ti je OS sada na laptop?

Можда је неки Hackintosh UTM на коме је Win11 у оквиру ког је покренута виртуелна машина преко које се корити SteamOS? 😀😀😀

Nazad
Vrh Dno