Šta je novo?

[MTS] Postpaid paketi i promocije

Ne koristim mts, pitam za druga koji je mts postpaid korisnik. On koristi Soko Lite od 2458 RSD i ugovor mu ističe u septembru. Pre par dana su ga zvali iz mts-a i rekli da ima pravo da produži ugovor 3 meseca ranije, ali sa Petica tarifom, jer se navodno ova postojeća tarifa gasi, tj. ne može obnoviti ugovor sa njom. Šta mu je činiti, da li će i posle septembra moći da koristi Soko Lite po ovoj ceni?
Oni izgleda kako koga zovu.I meni ističe u septembru, Soko lite pa niko ne zove .Nema pravila

Bez uzimanja ikakvih popusta u obzir, odgovor je fiksni telefon za 659 dinara mesečno. Trebalo bi da može i preko dečje tarife Zvrk, koja dođe ispod 1k sa sve satićem. Okej je i 5ica XS sa popustom, ali to je već ponuda za zadržavanje, mada možda agenti nude nešto i novim korisnicima. Sve u svemu, ima opcija, ako već ne može drugačije da se uzme nešto na rate.

Zvali su me danas opet da bi ponudili 20% popusta na 5-icu L 😂
Zahvalio sam se i rekao da nisam zainteresovan i da ću pogledati druge opcije.
Još mi je naglasio da je to max ponuda koja se može dobiti

Nisam još uvek.
Za 20ak dana mi ističe ugovor pa ću to svakako uraditi. Svakako mi je ideja to i bila i bez da su me zvali. Kad već jesu, očekivao sam da će biti malo izdašniji, ali dobro...

Interesuje me kako bolje reaguju u smislu da brže zovu i daju bolji popust - kada je prenos u A1 ili Yettel?

U MTS-u sam 27. godina, bilo je tu ranije pregovaranja, više GB, dobijanja popusta bez prelaska, zadržavanje stare cene iz prve godine bez poskupljenja,
sada su mi zadnji put ponudili 30% popusta na L paket, što mi cenovno ne odgovara, razmišljao sam o S ili M tarifi, L ako bude baš dobra cena.

Verovatno će i znati da je blef i da pokušavam da izvučem malo više. Imam neke korporativne kontakte u obe spomenute mreže da ih pitam za eventualne benefite
za prelazak, ali ne bih želeo da pitam ljude za popuste, bez stvarne namere za prelazak.

Svakako bi probao prelazak na prepaid

Interesuje me kako bolje reaguju u smislu da brže zovu i daju bolji popust - kada je prenos u A1 ili Yettel?

U MTS-u sam 27. godina, bilo je tu ranije pregovaranja, više GB, dobijanja popusta bez prelaska, zadržavanje stare cene iz prve godine bez poskupljenja,
sada su mi zadnji put ponudili 30% popusta na L paket, što mi cenovno ne odgovara, razmišljao sam o S ili M tarifi, L ako bude baš dobra cena.

Verovatno će i znati da je blef i da pokušavam da izvučem malo više. Imam neke korporativne kontakte u obe spomenute mreže da ih pitam za eventualne benefite
za prelazak, ali ne bih želeo da pitam ljude za popuste, bez stvarne namere za prelazak.

Kako se već piše unazad preko godinu dana ako ne i više, onaj ko želi da ostane u mt:s-u sa popustom : 50%, 60%, 70% na ceo ugovor, podnosi se ZAHTEV ZA PRENOS BROJA u A1 SRB mrežu na dopunu ili pretplatu ( prepaid / postpaid ), ako stvarno planirate da prelazite u A1 SRB mrežu, onda Vam neko mora poslati brojeve agenata za mrežu u koju želite da pređete...

Ono sto ti mogu reci,kao neko ko je bio ovlastena osoba u firmi za A1 i Mts, zloupotrebio sam par puta A1,naseg biznis agenta i sve mi covek zavrsio sto sam trazi,naravno za privatni broj. Zunu u Mts nisam hteo cimati jer njih ne mirisem. Ako imas nekoga,dobices sta hoces,vreme je za razlaz sa Mts,izgleda.

Zahtev iniciras u A1 ako zelis da blefiras.

MTS uvek odreaguje lepo radi zadržavanja ( 50% ili 60% ) kada broj inicira prelaz u A1
E sad, pošto si ti u Yettelu, moj savet ti je prenos na MTS postpejd bez UO prvih 60 dana, da izdržiš punu cenu nekog paketa ( Bit ili 5ica S ), pa onda nakon 60 dana iniciraš prenos broja u A1. Na MTS pripejdu baš malo dobiješ, pa ne znam dal bi izdržao tih obaveznih 60 dana npr. sa paketom Sve Cool, ali ako ti je ok onda odmah odradi prelaz iz Yettela na MTS pripejd.
Bio sam odmah 1. jula u MTS-u da se prebacim kod njih. Čovek mi reče da Sve Cool paket ne može da se dobije na starom broju nego mora nova kartica, što meni ne odgovara. Na kraju sam uzeo Bit bez UO pa sad čekam 60 dana da prođe.

Da, pominjali smo više puta da Sve Cool ide samo uz nove kartice. Osim toga, i to i Moj pripejd su samo jednokratni paketi dobrodošlice, tako da se ne mogu iskoristiti više puta (tebi treba 60 dana) nego samo jednom (SC bi bio 30 dana, a MP tek 15). Svakako, Bit ti je dobra odluka, a mislim da mnogi ni ne znaju da MTS nudi pakete bez UO, pa i to valja naglasiti.

Da, pominjali smo više puta da Sve Cool ide samo uz nove kartice. Osim toga, i to i Moj pripejd su samo jednokratni paketi dobrodošlice, tako da se ne mogu iskoristiti više puta (tebi treba 60 dana) nego samo jednom (SC bi bio 30 dana, a MP tek 15). Svakako, Bit ti je dobra odluka, a mislim da mnogi ni ne znaju da MTS nudi pakete bez UO, pa i to valja naglasiti.

Pitao sam preko chat-a za prelazak na Sve Cool i rečeno mi je da može samo Moj Pripejd, imao sam neku ideju da neko vreme se dopunjavam na 30 dana sa aktiviranim dodatkom od 1tb koji traje 6 meseci, to bi bilo u proseku ~1537 din mesečno na šest meseci. Skrenuta mi je pažnja da se dopuna mora vršiti na 30 dana (ne mesec dana) da ne bi propao dodatak.

I da čekam sledeću korekciju cena i eventualno nove pakete na dopuni, eventualno akcijske ponude za početak školske godine i slično.

Pogledao sam potrošnju po računima, u zadnjih šest meseci ukupno nisam imao više od 200 minuta razgovora i 60-100 gb mesečno.

Ne želim da tražim free Wi-Fi gde god odem, meni je prvenstveno akcenat na internetu.

Imam još par dana vremena da odlučim da li ću probati "prelazak" u A1 ili na prepaid.

Razumljivo, internet je stvarno danas prioritet. Ja bih na tvom mestu najpre zatražio prelazak u A1 i očekivao MTS-ovu ponudu za zadržavanje od makar 60% popusta, u skladu sa skorašnjim iskustvima na temi. Tako 5ica S (100 GB), koja ti se taman uklapa, ispada 1100 mesečno. Za potpunu sigurnost, uzmeš 5icu M (400 GB) za 1380 mesečno.

Razumljivo, internet je stvarno danas prioritet. Ja bih na tvom mestu najpre zatražio prelazak u A1 i očekivao MTS-ovu ponudu za zadržavanje od makar 60% popusta, u skladu sa skorašnjim iskustvima na temi. Tako 5ica S (100 GB), koja ti se taman uklapa, ispada 1100 mesečno. Za potpunu sigurnost, uzmeš 5icu M (400 GB) za 1380 mesečno.

Hvala na savetu

Sad sam pogledao detalje megaplana 10gb interneta +10gb društvene +10gb instagram + 10gb tiktok i 500 min ka svima za 1000 din 30 dana,
u lošijem slučaju izdržaću tamo 2-3 meseca.

@montyl šta ti stoji u ugovoru na delu opisa paketa ? Koliko si čega dobio i koja ti cena stoji van UO ?
Sad od jula su povećali sadržaje svih paket.

zar nije 50gb petica s?

@montyl šta ti stoji u ugovoru na delu opisa paketa ? Koliko si čega dobio i koja ti cena stoji van UO ?
Sad od jula su povećali sadržaje svih paket.
60GB interneta (plus po 10GB za društvene igre)
5000 minuta u mts mreži
500 minuta/sms u domaćem saobraćaju
14GB u Zoni 0
100 minuta/sms u mtel zoni
multisim besplatno

Cena paketa je 3099rsd
Jedina razlika u odnosu na isti paket sa UO je to što se bez ugovorne obaveze ne dobija 1gb interneta u romingu

Eh vala dzaba im sve...proslog meseca uplatio i keva koristi (sada ne postojecu) tarifu Kontrola Troskova,uplata za mSAT prosla a kevi za telefon nije.Nazovem ih proslog meseca napisase ovi u CC tamo prigovor navodno ima viska od ranijih uplata,i ceo Jun pisalo izmireno sve.E sad malopre slucajno pogledah sada mSAT Jun placen,a kevin telefon nije.Ova malopre iz CC opet pise prigovor pa kaze znace za neki dan tacno,kud prihvatih i mSAT i tada kevi tu tarifu.Kakve promocije cim isteknu obe UO,begam ja iz MTS-a glavom bez obzira 😡

Sa MTS-om je najsigurnije plaćati karticom preko aplikacije ili ovde preko sajta, jer tu se uplata odmah evidentira. Sve je lako proverljivo, a stigne i potvrda. Čak i u nedostatku računa se čet-bot Mila može pitati za detalje. Ne znam šta treba za televiziju, ali joj je za telefon dovoljno dati broj telefona i šifru korisnika.

gle stvarno n sajtu nema 6 meseci za dz i to pre tipa 2 3 4 dana je bilo i bilo 50gb ne znam sad ako moze se izvuce 70% na s onda je mts najbolji deal

Sa MTS-om je najsigurnije plaćati karticom preko aplikacije ili ovde preko sajta, jer tu se uplata odmah evidentira. Sve je lako proverljivo, a stigne i potvrda. Čak i u nedostatku računa se čet-bot Mila može pitati za detalje. Ne znam šta treba za televiziju, ali joj je za telefon dovoljno dati broj telefona i šifru korisnika.
Nažalost lično sam doživeo da ni takav način uplate ne znači da je knjižen na vreme.
Oduvek od kada kod njih imam usluge ja im uplaćujem karticom preko app i par puta sam imao problema da sam morao intervenisati putem CC ili u poslovnici kako bi poslali naknadni zahtev da se uplata proknjiži.
Sreća što sam iz banke uvek imao izveštaj sa datumom kada je uplata bila tako da nisu mogli da me lažu kako nisam neki račun platio na vreme.

Baš pričaš o plaćanju karticom (unos broja kartice, njenog datuma isteka i trocifrenog sigurnosnog koda) preko MTS-ove aplikacije (Moj mts), a ne o plaćanju prenosom na račun (popunjavanje uplatnice ili skeniranje QR koda sa računa) preko aplikacije tvoje banke (mobilno bankarstvo)? Kada se plati karticom, uplata se odmah evidentira (a brzo i proknjiži), tako da ti zaduženje automatski (istog trenutka) spadne na nulu. Nakon takvog plaćanja ti i sam MTS odmah na mejl pošalje potvrdu o plaćanju, pa ti ni ne treba izveštaj banke.

Da li je nekom stigao veci racun za ovaj mesec?

Koje usluge su Vam naplatili na računu? Ili koliko ste primetili da Vam je Tarifni Paket poskupeo i za koliko?
Osnovica je sa 791 din skocila na 912 din, mada sada istice 12 meseci promotivnog perioda pa se menja cena paketa za narednih 12 meseci, mozda je to cena za prvih 5-6 dana proslog juna kada sam sklopio ugovor pa sam platio nekih 5 din, pa je sad tih 5-6 dana racunato po vecoj ceni
Tj cena paketa je sa 1750 porasla na 1990 din ovaj mesec, sad da li su 25 dana racunali po 1750, a ovih 5 po 3500(msm da je to bila cena soko lite tarife pre bilo kakvoj popusta proslog juna), je to nekako uslo u racunicu

Tako je, to je MTS-ov princip. Ako si sklopio ugovor recimo 25. juna prošle godine, popust je otprilike trajao do 25. juna ove. Zaduženje je na osnovu toga proporcionalno i zaračunato.

Baš pričaš o plaćanju karticom (unos broja kartice, njenog datuma isteka i trocifrenog sigurnosnog koda) preko MTS-ove aplikacije (Moj mts), a ne o plaćanju prenosom na račun (popunjavanje uplatnice ili skeniranje QR koda sa računa) preko aplikacije tvoje banke (mobilno bankarstvo)? Kada se plati karticom, uplata se odmah evidentira (a brzo i proknjiži), tako da ti zaduženje automatski (istog trenutka) spadne na nulu. Nakon takvog plaćanja ti i sam MTS odmah na mejl pošalje potvrdu o plaćanju, pa ti ni ne treba izveštaj banke.
Da baš pričam o tome što si prvo naveo. Bilo je problema sa kasnim knjiženjem itekako dva puta po 15 dana da sam se sam začudio
Sve je to što si naveo tačno i tako ide procedura, ali i ja sam bio iznenađen da su kao što rekoh par puta baš kasnili sa knjiženjem
A taj izveštaj koji putem plaćanja karticom na mail dobijem odmah i obrišem.
Tako da sam u tim slučajevima kao dokaz koristio izveštaj iz bankarske app

Nazad
Vrh Dno