Šta je novo?

Vivo X300 Series

Postavljam ovde, jer je najpopularnija ''Ultra'' tema:

Da li je moguce da proximity senzor ne zakljucava telefon u dzepu? Naime vec par puta mi se desava da okrenem nekog random dok je telefon u dzepu, pri tome kad pricam i kad pokrijem senzor displej se ugasi. Ovo sam tek sad primetio,mozda je bug posle nekog update-a a mozda i stvarno nema mogucnost da zakljuca kada je u dzepu.

Jel koristio neko FE? Vidim ima ih po KP za oko 750e, deluje mi kao bolja kupovina od Xiaomi 17..

Tu i tamo. Npr nema fizički proximity senzor. Dosta su se stekli u nekim nebulozama

Ne znam po čemu vivo može da bude bolji, jedino možda zoom kamera.

Ali pro nije 6.3"..

Kako glup članak, mada gađa poentu.
Bukvalno razlika između kamera je sada samo u zoomu i to je pitanje da li bi iko ikada primetio razliku između x300 pro I ultra.

Kako glup članak, mada gađa poentu.
Bukvalno razlika između kamera je sada samo u zoomu i to je pitanje da li bi iko ikada primetio razliku između x300 pro I ultra.
Tako je ,potvrdjujem

24mm_02_IMG_20260710_201424_STOCK_JPG.webp24mm_02.webp

Možda nekome bude zanimljivo, napravio sam poređenje između raw fajlova, običnog kamera moda (samo uključen raw lighting) i Panasonic gx80.

Svi raw fajlovi su eksportovani kao jpg kroz adobe camera raw. Sharpening 0, Noise Reduction 0.
Jedino sam ekspoziciju štelovao +-0.5 da ujednačim svetlo, drugo ništa nije dirano, ni wb.
Cropovi su 200% za 50mpx i 400% za 12.5mpx i nešto manje za aparat koji je 16

Za aparat nisam imao 85mm objektiv pa sam koristio neki 100mm. Mada je popriličan krš što se oštrine tiče pa nije baš merodavno poređenje 🙂

Link do drive-a Ima u podfolderu i jpg fajlova koji idu uz raw/sraw koji po meni izgledaju mnogo gore od ovih iz običnog kamera moda.

Kakva je selfie kamera na x300? Treba mi neki za zenu, razmisljam ovaj ili pix10pro. Hvala

Dosta su ga pritegli updejtovima, smoothening mnogo manji, veštačka oštrina takođe manje primetna nego na pro itd. Fino to deluje.

Nazad
Vrh Dno