Šta je novo?

Temu - online prodaja (praćenje pošiljki u zasebnoj temi) - FAQ u postu broj 2

Mozda su iskoristili mogucnost carine da ospori vrednost robe i uklopili to da tih 10% bude u okviru vec placenog sto ce reci da su ucinili uslugu ili je TEMU vec uracunao tih 10% ali ne prikazuje kao posebno. E sad ako svalimo to na TEMU onda ce mozda da uvedu tih 10% takodje kao posebnu stavku.
Nema veze sto ce imati mogucnost da se ograde od refunda toga i sto to nece vise ulaziti u claimcredits ali ce bar biti posebna stavka na papiru 😀
Moguce, u planu mi je da porucim za jedno mesec dana, mozda i ranije, digitalni mikroskop, onaj sto ima zglobni drzac kao stona lampa, oni se krecu 14-15 hiljada pa na vise pa cu bas videti kad stigne da li ce biti ista situacija da na adresnici stoji manja vrednost.

Ovde definitivno nešto nije u redu, sačekam kraj igre QQQQ, ultimativna nagrada vrdnost slušalice oko 4k za 0 rsd, ali potrebna je kupovina od minimum 2400 rsd, pa čak i da nakupim neke sitnice, sa ukupnim dazbinama izadje za plaćanje 4300 !?!

Ovde definitivno nešto nije u redu, sačekam kraj igre QQQQ, ultimativna nagrada vrdnost slušalice oko 4k za 0 rsd, ali potrebna je kupovina od minimum 2400 rsd, pa čak i da nakupim neke sitnice, sa ukupnim dazbinama izadje za plaćanje 4300 !?!
Za sve besplatne proizvode se plaćaju dažbine s tim što se uzima puna cena, ne ona po kojoj se prodaje. Tako da većina tih nagrada besplatnih se ne isplati

Uništili su qqqq claimcredit i sve ostalo sa ovim računanjem 20% na neke abnormalne nazovi šatro pune cene. Znači na proizvod koji navodno dobijaš za džabe možeš da platiš poštarinu do 1200 din

Uništili su qqqq claimcredit i sve ostalo sa ovim računanjem 20% na neke abnormalne nazovi šatro pune cene. Znači na proizvod koji navodno dobijaš za džabe možeš da platiš poštarinu do 1200 din
Nije postarinu nego pdv
Ako predmet vredi zasto ne bi platio?
Na primer ako bi mi se posrecilo sad da dobijem na flashsale01 iPhone 16 Pro bez problema bi platio taj pdv koji bi verovatno iznosio 200-250 evra jer telefon vredi vise.
Telefon sam naveo samo kao primer, ima i jeftinijih stvari do 50-60 evra za koje vredi platiti pdv.

To je ono sto sam pisao pre nekog izvesnog vremena, porucuju se gluposti koji se kupuju eto tako radi reda ili da se probaju pa ako ne odgovaraju onda se vrate i onda ispadne skupo 20%.
Za vecinu tehnickih stvari moze da se nadje recenzija na YT pa se moze pogledati pre kupovine.

Jedno je flash sale gde nagrada moze biti vrednosti par stotina eura (btw, odavno se niko nije pohvalio da je dobio ista preko toga) a drugo je qqqq, u ovom drugom su nagrade realne vrednosti 3-4 hiljade, izbor je suzen tako da nije vise tolika isplativost realno. Treba da se pogodi da ti taj predmet bas treba pa da se isplati poruciti jos nesto i platiti pdv na sve da bi dobio nagradu. Kad sve saberes ostvarujes malu ustedu pa onda dolazimo do pitanja da li je usteda od 1000din vredna cimanja itd itd. Claim credit vise nije isplativ skoro pa uopste.

Ne verujte svojim ocima verujte nama.
U prilog onome sto sam juce pisao evo danasnji primer: Ultimativna nagrada na qqqq logitech mis od 3600 na tom istom Temuu, trazi mi porudzbinu od 1900, sto sa dazbinama izadje 3200..ubacio sam realme punjac 120w kome je kao cena 1930din, a pre neki dan mi ga nudilo za 1050 na popustu. Okreni obrni ta dva artikla eto ukupna usteda da kazemo oko 1500din. 20 dana ulazenja plus porudzbina da bi zapoceo igru..da li se isplati..definitivno ni blizu kao ranije.

Nema više jeftine kupovine ni na Temuu! Evo zašto su pošiljke poskupele za 20 odsto u Srbiji​

Na vrednost robe od 1.914 dinara, dodaju se troškovi uvozne naknade od 383 dinara, te je ukupan račun 2.297 dinara.

Ovaj novi trošak kupovine nije stvar Temua, već države u koju proizvod stiže. To za Direktno.rs potvrđuje Marko Dragić iz Nacionalne organizacije potrošača Srbije (NOPS).

- Mi naplaćujemo te naknade. Počelo je prvo na nivou Evropske unije, kao carinska politika koja bi zaštitila domaće prodavce kojima je poprilično opao promet ponudom sa Temua. To je jedini cilj. Iako je propis na nivou EU, mi imamo uslov da naše zakonodavstvo usklađujemo sa njihovim, pa je tako verujem i u ovom slučaju - objasnio je Dragić.

Znaci ide bojkot opste kupovine.

Upravo stigla posiljka od 20.000 ono kad sam dobio claim credit, uzo sam sat samsungov za 19.000 i nista nisam dodatno platio, to je to.
Interesantno da sam to porucio onaj prvi dan kada su sve cene pale za tih 20% dazbina i sada je isti taj sat vracen na 22.600, znaci kao sto je neko reko ovde za nedelju dve vratice sve cene nazad samo da zamazu oci i nece se ni primeti poskupljenje.

Nema više jeftine kupovine ni na Temuu! Evo zašto su pošiljke poskupele za 20 odsto u Srbiji​

Na vrednost robe od 1.914 dinara, dodaju se troškovi uvozne naknade od 383 dinara, te je ukupan račun 2.297 dinara.

Ovaj novi trošak kupovine nije stvar Temua, već države u koju proizvod stiže. To za Direktno.rs potvrđuje Marko Dragić iz Nacionalne organizacije potrošača Srbije (NOPS).

- Mi naplaćujemo te naknade. Počelo je prvo na nivou Evropske unije, kao carinska politika koja bi zaštitila domaće prodavce kojima je poprilično opao promet ponudom sa Temua. To je jedini cilj. Iako je propis na nivou EU, mi imamo uslov da naše zakonodavstvo usklađujemo sa njihovim, pa je tako verujem i u ovom slučaju - objasnio je Dragić.

Znaci ide bojkot opste kupovine.
Ti si nov ovde, zar ne?
Nema nikakvog bojkota. Ljudi kupuju šta im odgovara. Ne usklađujemo se sa EU. Nije ništa poskupelo (bar ne više nego obično) samo se drugačije izražava cena.

pdv na free ultimate ranije nije bio
OVO. Poskupljenja kao poskupljenja me ne dotiču previše, ali ako je nešto već "besplatno" - pa *** daj mi ga besplatno.

Generalno za one koji kupuju ono što im stvarno treba ništa se bitno nije promenilo, cene fluktuiraju pa fluktuiraju, to ništa nije novo. Sad što smo mi navikli da koristimo sistem koji je sam temu uveo do maksimuma, ***, šta smo iskoristili - iskoristili smo. Svakako se više ne isplati qqqq sa 3-4 naloga, možda ni qqqq uopšte pošto za ultimativnu nagradu stoji cena "bez popusta" i onda item koji realno košta par hiljada cene recimo 12k - pa ti na to lupe harač. ***.

Stiglo mi je do sad najveca i najkuplja stvar sa Temu (racunajuci i Ali). Sator od 15-20kg, kobasica od jedno metar. Ovoliki paket se nije mogoa naruciti na Aliju nikada a da postarina ne bude ubistvo. Intersantno da je prodavac odmah posle moje nardzbine izbacio sator iz ponude. Mozda imao sam taj viska 🙂

Ja se upravo oprostila od qqqq - 2400 za glavnu nagradu + 1500 harača za kupljeno + poklon, neka hvala. Na (ne)sreću zasitila sam se kupovine i bukvalno hvatam sebe kako stavljam gluposti u korpu da bih uzela nešto "besplatno" - pa ajde i da prođe za onu početnu kupovinu od dva artikla (to bukvalno može da izađe na 200-300 din. + poklon vrednosti oko 1000-1500), ajde i za hiljadarku + taksa, ali stvarno podvlačim crtu kod 4 hiljade, za te pare ću "poklon" koji sam merkala da kupim i ovde sa sve domaćom garancijom.

Ako ništa drugo, namerno sam išla na što veću cifru kod ultimativne, predmet bio procenjen na 12+ hiljada. To se u korpi uredno spustilo na 4-5k, što jeste cena po kojoj se predmet prodaje na Temuu, tako da je taksa bila oko 1000. Čisto da se zna kako ide 🙂

Nazad
Vrh Dno