Ja čekam da vidim koje je sledeće "A da li može.." pitanje 😁
Šalu na stranu, došao sam da kažem da alta banka živi u 2007 godini. Pričao sam već kako mi je bilo potrebno da promenim broj telefona koji mi je vezan za tekući račun, međutim, genijalci zahtevaju da se ode lično u poslovnicu za tu vrstu složene i kompleksne radnje. A prva poslovnica na 35km od mene.
Nema veze, odem, nisam ni parking platio, računam završavam u 5 minuta maksimalno, dobar dan dobar dan, da promenim broj telefona na tekućem računu, važi, daj ličnu kartu, dajem, ona mi daje papir da upišem koji novi broj želim da mi bude, upisujem. Kaže idi sedi malo, poslala sam im zahtev, pa da sačekam da odobre i da mi potpišeš, ok, sednem...prolazi 5 minuta, 10, 20, 40, sat vremena...tek negde posle sat i kusur izgubi i ona strpljenje i kaže "ništa ne vredi moraću ja ovo ručno da unesem", i na moje zaprepašćenje, odradi to u nekih 5-6 minuta maksimalno. Znači ja sam čekao na neko automatsko odobrenje oko 75 minuta, a ti si to mogla da odradiš za 5 minuta?
Tek kasnije kad sam izašao shvatio sam na kakvu glupost sam ja utrošio sat ipo vremena mog života i pomalo sam bio ljut na sebe što sam to tek tako dozvolio. Dodatno me iziritiralo bombardovanje nepotrebnim pitanjima, tipa kako ti je ime majke, na kojoj si adresi, kolika su ti primanja, a pa ti ne primaš platu kod nas, hoćeš li da otvoriš, a u kojoj si banci, a što si tamo itd, ALO BRE, jesi li svesna da znam džiu džicu i još nekoliko opasnih reči?
A sama poslovnica kao da im je Dečanski iz "Vratiće se rode" radio enterijer, totalno tupav raspored, nema ni jedne jedine kancelarije nego je sve onako otvoreno u jednoj prostoriji, mislim da ima samo neki mini pleksiglas i to je to, štampač im stoji u nekom otvoru nalik na ostavu za zimnicu, i one se celo vreme dovikuju po poslovnici kao na slavi.
Zahvaljujući tome, u jednom trenutku čujem jednu od njih kako se žali drugoj koleginici, kaže joj ujutru odmah po otvaranju dolazi neka žena, zakazala zatvaranje računa, ja ne znam šta ću, ja to nikad nisam radila
Mislim se u sebi reko ako ste meni ovoliko dugo menjali broj telefona, javite njoj da uzme godišnji odmor bar naredna tri dana da zatvori taj račun.
E da, mislim da je neko ovde pitao za štednju, u jednom trenutku lik uđe da pita za štednju u devizama, ima oko 50-60k eura, rekli su mu 4.2%