Šta je novo?

Sve o putu na more autom

A sta moram da uradim da mi ovaj nas Enpay postpaid tag radi u MKD? Ili radi po defaultu?

Mislim da ENPay moraš prvo da prebaciš na sebe, pa tek onda možeš da ga u Putevima Srbije ubaciš u Toll4All.
Pozdrav

Pa vec mi je postpaid, tj. kada sam ga narucio, ubacio sam karticu i skida mi dva puta mesecno iznos, koji napravim.
Vidim da Toll4All, moram prvo da se registrujem na Srbiju, pa onda na MKD, pretpostavljam da tako treba.

E sad, posto planiram drugim autom da idem na more, da li mogu tu registraciju da stavim priliko ove registracije? Ili nema veze, mogu od svog auta?

Meni se tag vodi na tablice od proslog auta, bez problema vozim sa novim tablicama. Ne znam ni kako da izmenim to

Nema nikakvog uticaja niti će te iko dirati zbog toga. U njihovom sistemu se često identifikuje neki nazovi serijski broj taga ili čega već. Koristim jedan tag za tri vozila 😁
A koliko se sećam ne možeš ti da promeniš, ako ti je baš stalo, već moraš da ih pozoveš

62912.webp
Hocu da kupim vinjetu za Bugarsku. Krecem večeras. Znaci li ovo da moram drugu opciju da biram jer ne idem za vikend?

Pa razmisli malo. Zavisi i od povratka, ako se vraćaš istim putem i ako je period duži od 7 dana
Ako se vraćaš vikendom, onda uzmeš sedmičnu + jednu vikend
Ako su ti oba termina usred sedmice, onda kupi mesečnu

Nego, koje su ti to cene, nešto su mi visoke? Čak i kamper ima niže cene od tih sa tvog skrinšota

Dodjoh iz Parge. Ukupno oko 2000km. Preko Medzetlije otišao, vratio se na Evzoni jer sam svratio do Meteora. Medzetlija, 5min, Evzoni na izlazu 2.5h.

Na koju foru danima na Gradini izlaz prekrcato a na Presevu izlaz i Bogorodici bas slaba guzva,kao da su se s i presalrali sad preko BG.

Na foru da sad svi misle da će na tim manjim bolje da prođu a to su mali prelazi i čim ima više auta odmah gužva i čekaš više nego na Preševu.

Mi smo otišli preko Preševa 26.6., na Preševu bili u 00:25, prešli sve sa Evzonijem za 10min ako i toliko, povratak bio juče 3.7., oko 10 ujutru bili na Evzoni, isto prešli sve za nekih 7-8min, nikad brže nismo prešli. Nema slikanja ništa i ako nije bila gužva. Na Preševu samo makedonac pregleda na ulazu, naših nema, u povratku samo naši na ulazu u Srbiju i to je to, nema više duplo stajanje.

Inače kad smo išli ka Grčkoj, na prvoj naplatnoj u MK mi TAG bipnuo ali nije otvorio rampu, onda prešao na drugu i tu bipnuo opet i otvorilo, mislio sam da će da naplati duplo ali nije.

Bili na 7 dana u Paraliji, supruga voli tamo, meni samo da je put što lakši zbog leđa, ovaj put sam i više vozio tako da nije loše ispalo.
Prvi put smo koristili i uslugu lekara jer je sin imao neku alergiju na koži, mislimo da je od morske trave, nikada do sada nismo imali problema ali se pojavila neka nova koja ima kao dlačice i mene a i suprugu je pecnulo ali mi nismo imali ništa ali njemu je napravilo male plihove tako da treba da se pazi ko ide u Olimpsku regiju, kaže doktor da je ima svuda pošto ima ordinacije i u Olimpc Beach-u, Platamonu, Leptokariji i Nei Poriju, i da je svuda bilo pacijenata sa tim.

Poslednja izmena:
Zaboravih da napišem, kada sam išao, video sam bar 4 automobila totalno rastavljena na Evzoniju, baš jak pretres. Bukvalno je ostalo bilo nebo da skinu i da povade sedišta. A fazon, muž žena, dete.. Ispred mene auto, kod kućice gde se daju pasoši, samo se pojavi pandur i pokaza prstom levo da skrene i parkirase ih pored stolova gde vade stvari. Nisam to nikad video, bas mi je bilo čudno. A malo su me i iznervirali 🙂

@nidzakv: mogao si i sa Meteora preko Niki/Medžetlije. Ja se danas u cugu vratio sa istočnog Peloponeza zapadnom rutom, preko mosta Rio-Antirio, Janjine, Kozanija, Medžetlije, Preševa.
Na svim granicama zajedno čekao manje od pola sata.
Pozdrav

@rafiki To je bio prvi plan. I realna opcija ispostavilo se. Nego rekoh aj da vidim taj put i ponadao se da nece biti haos na Evzoniju.. Zaglavio po Larisi i kasnije na Evzoniju i uhvatilo me je neverovatno nevreme, gde sam bukvalno doživeo aquaplaning ili kako se vec zove. Parkirao posle toga na pumpi i sačekao da prođe nevreme. Izvozao sam se, fino 🙂

Mozda im je neko nesto dojavio. Samo sam jednom video da pretresaju tamo i to samo iz gepeka sta su imali su vadili.

Nazad
Vrh Dno