Šta je novo?

Prečistač vazduha

• Začetnik teme Začetnik teme alter
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Piše na slici Elite, 4 compact, a i može se videti na sajtu.

Jel neko zna da li i gde ima da se kupi filter za TCL Breeva A3?
Kod nas nigde ne vidim, pa ako neko zna pouzdanog prodavca preko bio bih zahvalan na informaciji.

Tema pogolema, ko će čitai sve, pa da upitam da li je neko pisao negde )ovde ili drugde) sta treba da ima prečistač vazduha, malo da neukim objasni sta koja vrsta prečistača radi, šta nam treba za stan i tako to, da nas uputi u početku na pravi put pri izboru i kupovini...?

Šta bi ste vi za stan uzeli )i preporučili), možda nešto da uglavnom prašinu smanji i pomalo sve ostalo (kad neuk pita)...?
Koje su razumne cene za neke normalne modele?

Unapred hvala na savetima i preporuci...

Prasinu ce smanjiti u nekoj neznatnoj meri, uzmi neki od Xiaomi modela, rade odlican posao.

Jedna od najvaznijih stvari je da imaju sto preciznije senzore i da budu sto tisi pri radu,a ovo ostalo mislim ima tu dosta i kozmetike.

ćaos, kupila bih karcher af30, zanima me iskustvo i da li vredi kupiti. takođe me zanima kako da znam hoće li uvek biti filtera ili ne (ne mogu da verujem da prodaju modele a da filtera nema gde da se kupi), želim detaljan odgovor. želela bih da kupim nešto što mi upija mirise mačijeg wc-a. radim od kuće, redovno čistim posip ali želim nešto što prosto upija sve te mirise, taj neki kućni miris, da nestane i da ima svežine, da je zdravo. thanks! 🌺

Sto se tice filtera najzastupljeniji i uvek ih ima je Xiaomi, pa bih ti preporucio upravo neki od njihovih preciscivaca, odlicni su.

thanks, međutim, potrebno mi je da ne generišu jone/ozon. a od xiaomi takav samo Xiaomi Smart Air Purifier 4 - pa se preko aplikacije isključi ta opcija, ali nema takvog modela na stanju.

Koliko znam 4 Lite nema tu opciju, pitanje je samo koja je kvadratura u pitanju koji bi trebalo da pokrije preciscivac.

@kosmic
Čisto mehanički kao što je npr. Xiaomi 4 Lite, samo filtrira vazduh, ne generiše jone i ne emituje ozon jer radi klasično usisavanje vazduha kroz troslojni filter i izbacivanje takvog vazduha na vrhu uređaja putem velikog ventilatora.
Cena a i filtera na sniženjima vrlo prihvatljiva.

Napomena: Ovaj tip prečišćivača vazduha ne uklanjaju mirise već se isti uvlače u filter i nakon nekog vremena i oni mogu da smrde, zbog čega bi morala češće da menjaš filter.
Normalnom 24/7 upotrebom, bez izlaganja neprijatnim mirisima (kućni ljubimci, cigarete ...), filter na 4 Lite mi traje preko godinu dana.

Takodje imam 4 lite, radi 24/7, vec mesecima. Ne znam da li ce mi traziti sam zamenu filtera ili cu morati ja. Za sada nema mirisa iz filtera. Iskreno, ne vidim neku razliku sa i bez preciscivaca, ali mi se cini da je deci mnogo prijatnije od kada ga imamo, pa zato i ne gasimo nikad

Mi definitivno primecujemo razliku, isto 4 Lite, pogotovo u zimskom periodu pride i grejanje je na drva, uvek je vazduh besprekorno cist i svez, u letnjem periodu ga ne koristimo.

O hvala!! Eto, još samo da vidim mogu li ga dobiti sa popustom u mi radnji. Vidim da je na eplaneti za 7 000 din jeftiniji, al se plašim da će da mi pošalju ko zna kad, te da mi pošalju neki tamo polovni uređaj, svašta pišu na redditu. Ladno nema jonizaciju, hvala and gracias za tu info i ljudima koji su napisali da dobro radi!

Gledaj ga na Ananasu ili Shoppsteru, uz neki vaucer moze da se kupi za pristojan novac

Misljenje o SHARP UA-HG60E-LS01? Potreban za prostor od 40m2 (dnevna+kuhinja), prvenstveno zbog neutralisanja mirisa iz kuhinje.

Bolje ih je ugasiti ako nešto zagori u kuhinji i slično, pa ga uključiti kada se stan dobro proluftira.

Misljenje o SHARP UA-HG60E-LS01? Potreban za prostor od 40m2 (dnevna+kuhinja), prvenstveno zbog neutralisanja mirisa iz kuhinje.
Ne znam zasto i gledate neke druge pored Xiaomi-ja koje bar po temi velika vecina koristi i nisam procitao da je neko nezadovoljan ili da ne radi kako treba.
Da ne budem shvacen pogresno, niti sam promoter pomenutog brenda niti imam kakvu korist, prosto sam misljenja da je dobro citati preporuke i iskustva jer tome na kraju i sluze ovakve teme.

Kupiti uređaj marke koja godinama ima zamenske filtre u Srbiji na stanju za stare modele. Ja ne znam da li je neka druga kuća u cenovnom rangu slična kao Xiaomi?

Džaba ti uređaj ako ne možeš da lako nađeš nov filter.

Iskreno nikad u kuci nisam imao nijedan Xiaomi aparat, uvek sam bio skeptican za njihov kvalitet, tako da bih ga i sad izbegao.
Za ovaj Daikin MCK70ZW pise da se filter menja na 10 godina, je li ima neko iskustva sa ovim modelom?
Mada je verovatno overkill za moj prostor.
Takodje ovaj Sharp model za koji sam pitao ima deklarisan vek trajanja filtera na 10godina.

Ovaj Daikin je pre svega uređaj za tretiranje vazduha i ima svoju ciljnu grupu, dok je Zepter rebrend kinez. Za nas sa jeftinijim ulaznicama, Šaomi je najbolja kupovina.

Nazad
Vrh Dno