Šta je novo?

Pizza (pica) peć + hlebovi

• Začetnik teme Začetnik teme s5p
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Stavis odokativno, ja kvasac vise ne merim. Kafena kasicica kvasca je 5 grama, pa odokativno odmerim.

Ja merim u gram. Ali mi je ovo suludo ispod grama tezina.

Tanke su šanse da se jednom kafenom kašičicom izmeri tačno 5 gr suvog kvasca.
Pre će biti 3 - 3.5 gr. Prvo i prvo zapremina kafenih kašičica uopšte ne mora biti standardna (može da ide od 3ml to 5-6ml). 5gr šećera u kristalu može ugl da se napakuje u kafenu kašičicu od 5ml, dok je suvi kvasac drugačije gustine, rastresit, porozan i sadrži vazduh. Greška može biti reda veličine 30-40% (tj 3,5 gr umesto 5 gr, proverio baš sa kafenim kašičicama kod mene kući).

Trenutno na akciji može da se nađe pica pekač Home HGPZ30. Karakteristike su kao i kod većine pekača u klasi, grejači 1200w, maksimalna temperatura 430 stepeni. Cena je oko 7 hiljada što je prilično dobra cena. Ono što ga odvaja od drugih (skupljih) je da ima ugrađen analogni termometar i odvojenu kontrolu gornjeg i donjeg grejača. Većina drugih na jednom potenciometru ima tajmer, a na drugom regulator temperature za oba grejača, dok ovaj nema tajmer (što je po meni bespotrebno) i na obaw potenciometra regulaciju za svaki grejač ponaosob.

1000115253.webp

Trenutno na akciji može da se nađe pica pekač Home HGPZ30. Karakteristike su kao i kod većine pekača u klasi, grejači 1200w, maksimalna temperatura 430 stepeni. Cena je oko 7 hiljada što je prilično dobra cena. Ono što ga odvaja od drugih (skupljih) je da ima ugrađen analogni termometar i odvojenu kontrolu gornjeg i donjeg grejača. Većina drugih na jednom potenciometru ima tajmer, a na drugom regulator temperature za oba grejača, dok ovaj nema tajmer (što je po meni bespotrebno) i na obaw potenciometra regulaciju za svaki grejač ponaosob.

Pogledajte prilog 544544
Ok cena ali se plasim da pizza ne bude kao u ovom videu. Jer po meni obe nisu kako treba ispecene u ovoj kucnoj varijanti.

Imas gomilu klipova gde ljudi testiraju ove pekace, ugkavnom su svi zadovoljni kako se pica ispece.

Trebao sam da probusim ove balone kako ne bi zagoreli i mozda 5 sekundi manje da se pekla.

Caputo Pizzeria
Poolish (1.5g svezeg kvasca i 8-10h na sobnoj temperaturi)
250g loptice
70% hidratacija
1.8% maslinovog ulja
1h na sobnoj u masi
20h frizider isto u masi
4-5h frizider u lopticama
2h a i manje na sobnoj pre pecenja
Temperatura pecenja 390-420 stepeni.

Ovaj nacin na koji sam spremao mi se najbolje pokazao jer dobijem lepu, hrskavu i tanku koricu, a unutrasnjost skroz lagana bez da je zilavo ili kao zvaka. Ne preterujem sa mesenjem testa, jedna do dve serije stretch and fold tehnike sa pauzama od 20 min.

Prilozi

• IMG_1625.webp
    IMG_1625.webp
    191.1 KB · Pregleda: 50
  • IMG_1636.webp
    IMG_1636.webp
    134.7 KB · Pregleda: 51
Odlično izgleda, koja je ovo pećnica?

Razmišljam da upgrejdujem uskoro ovu moju budžetsku električnu. Ooni Volt 2 me vuče ali vidim da ima dosta problema za jednu premium pećnicu. Pucanje stakla, pucanje kamena. Volt 12 nije imao toliko problema ali je skuplji.

ooni-volt-2-broken-glass-2x-v0-865onm5eoxkg1.webp

Hvala puno.
Cozze 13 classic na plin, jedina zamerka je velicina jer plamenici su u obliku slova U pa za cas moze da zagori. Odlicna je kao ulazni model za nekoga ko krece da se zanima oko ovoga. Ubacio bih joj biskoto umesto ovog fabrickog kamena u buducnosti ako ne budem kupovao nesto vece.

Jesi li razmisljao o Macte Voyager ili Effeuno p134h ako bas hoces elektricnu? Obe mislim da dolaze sa biskoto kamenom.

Hvala za sugestije, stvarno izgledaju ozbiljnije i sviđa mi se što stiže biskoto kamen. Za Volt korisnici preporučuju da se uzme biskoto ali iskreno za tu cijenu on već treba da je uključen uz sami uređaj.

Imas gomilu klipova gde ljudi testiraju ove pekace, ugkavnom su svi zadovoljni kako se pica ispece.
Evo ova u Vitapuru skoro 3x skuplja kada je redovna cena a isti princip kao i ova Home HGPZ30
evo Reviuew te koja radi na istom principu

Hvala za sugestije, stvarno izgledaju ozbiljnije i sviđa mi se što stiže biskoto kamen. Za Volt korisnici preporučuju da se uzme biskoto ali iskreno za tu cijenu on već treba da je uključen uz sami uređaj.
Da, to je neka glupa fora kod vecine proizvodjaca da i u premium pec stavljaju kordierit ili traze da se doplati ako uopste postoji ta opcija.

Macte i Effeuno su odobreni od AVPN ako ti to nesto znaci.
Takodje, vidi koje su cene van Srbije jer ja sam moju u Italiji platio novu 120e dok je kod nas ista takva 40k+.

Pogledajte prilog 544544
Ima na yt kako ljudi modifikuju Ferrari G3 da izvuku jos vise iz nje, pa ko hoce da se igra...
Pretpostavljam da moze nesto da se odradi i na ovoj.

@Zuba1970

spominjao sam tu vitapur par strana unazad, genericki kinez od 50evra sa Alibabe.

@amb!S

jel moze link so nekog videa da vidim sta se moduje

Blizu sam da kupim tu koju si ti pokazao.

Mislio sam na tu koju si ti ovde postavio. Na model Home HGPZ30.

Sve su one slicne, da ne kazem iste. Zato sam i napisao da gledas neku sa odvojenim kontrolama temperatura i sto povoljniju cenu. Ona u Stokomaku je bila malo ispod 5000 a potpuno ista kao ova samo bez termostata (koji i ne treba).

Sta mislite o ovakvom stonom mikseru sa posudom? Ok je cena za ono sto mi treba za hlebno i pizza testo. A valjace i za razne filove kada su kolaci u pitanju. Verovatno ima jeftinijih tipa VOX, Tesla i sl.

Vecina tih Vitapur proizvoda su genericki kinezi, koji kostaju trecinu od te cene. Evo ti na ananasu slican sa posudom od 6 litara za manje para, jos utorkom iskoristis mastercard vaucer i iskosta te 8000. Ja sam ovakav kao Vitapurov uzeo svojevremeno na Temu za nesto malo preko 4000 dinara.

Gledao na Temu. Oni se izbezobrazili sa cenama. Skuplji su nego od ovog sto je na snizenju. Jos na tu cenu treba da platim carinu i PDV pa mi se ne isplati.

Poslednja izmena:
Temu cena uključuje sve: i proizvod i carinu i porez.
Pozdrav

Ne, dodali su dodali su carinu od skora, obracunava se kod checkouta.

Screenshot from 2026-06-30 14-58-17.webpScreenshot from 2026-06-30 14-58-43.webp

Cuo sam za tako nesto. Ok ali sa ovim cenama su skuplji od ovog ovde. Odem u radnju i kupim za 11800 i nosim kuci necekajuci kada ce da stigne i da li ima nekog ostecenog dela. A blizu sam i za onu pizza pec sto si postavio i sto je nesto malo preko 7000. Ne moram da se bakcem sa rernom a kamen kupljen u Lidlu cu koristiti za neke druge stvari.

Pa uzmi ovaj sa ananasa. Sacekaj sledeci utorak, imas mastercard vaucer od 2500 i za uzmes ga za 8000.

Naručih danas Home HGPZ30 pa ako stigne za vikend, javljam kako radi.
Imate li neku preporuku kako postaviti i izvlačiti picu je iz ove pećnice, jer deluje da uz nju ne dolazi drvena lopata ?
Da li imate neku preporuka za povoljnu lopatu za picu ?

Ima slicnu (kraca drvena rucka) kao prva ali ja budala kupio bez rupica. Koristim je naravno ali je bolja kada treba da se polozi pizza na kamen u rerni.

Naručih danas Home HGPZ30 pa ako stigne za vikend, javljam kako radi.
Imate li neku preporuku kako postaviti i izvlačiti picu je iz ove pećnice, jer deluje da uz nju ne dolazi drvena lopata ?
Da li imate neku preporuka za povoljnu lopatu za picu ?
Od koga si je narucio? Ja bih uzeo kod Bc Group.

Kupih na kraju onaj mikser iz Vitapura za 100 eva. Nih dajem mami a sa njenog racuna ce se skidati 6 rata sa Postanske stedionice.

Nazad
Vrh Dno