Šta je novo?

Temu - online prodaja (praćenje pošiljki u zasebnoj temi) - FAQ u postu broj 2

Nisam dugo uzimao patike kod njih , narucio jedne 43 za 2200 osecam da je mekan djon kao sundjer , za oko kuce bice ok da ne prljam Nike , mada su mi i Nike vec godinu dana stare , ove sirotinjske sa temu-a neka ih barem do oktobra da izdrze videcemo https://www.temu.com/goods.html?_bg..._1782648437448_u0njc0sj2p&refer_page_sn=10045
Baasploa su odlične, naročito ako se nađu s nekim boljim popustom, eventualno na qqqq. Inače im se cena vrti oko 3-4 hiljade, zavisno od modela.
Mada i ove izgledaju lepo, baci recenziju kad stignu 🙂

Bogami, uzimam sinoć nešto na claimcredit i sa ovim dodatnim porezom nakom naguranog minimuma bas menja priču, nije više to to.
Ja dok naguram 5500, pa još porez na to, a onda dobijem nazad 2550, porez praktično prepolovi taj cashback.
Evo i meni danas bas ponuda 7700 na 14+ hiljada, i rekoh aj bas da vidim na sta ce da izadje..da ne duzim, uz porez i one njihove fore kad stavis artikle za 14k pa te tera da dodas jos nesto na kraju izadje 18600din..ne isplati se uopste.
E i jedno pitanje:
Ako preskocim jedan dan u qqqq da li mogu to da nadoknadim uz ultimativni poklon ili mi nece dozvoliti da ga otvorim dok ne kupim nesto pre toga?

Baasploa su odlične, naročito ako se nađu s nekim boljim popustom, eventualno na qqqq. Inače im se cena vrti oko 3-4 hiljade, zavisno od modela.
Mada i ove izgledaju lepo, baci recenziju kad stignu 🙂
Evo sad su 1800 dobio neku promociju , dzabe kad sam vec narucio za 2200 , nekad daju te popuste taman tu carinu da pokriju ali sad je kasno.

Više claimcredit nije isplativ, max je 40-45% povraćaj kad na to oduzmeš novih 20% izađeš sa uštedom od 20% na pune cene što je neisplativo. Tih smešnih 20% možeš uvek da dobiješ ne treba da čekam njihovu milostinju oće mi dati cc ili neće, kad će dati itd, sa velikom razlikom da nisam limitiran koliko moram da potrošim i limitiranom ponudom u cc, nego šta imam u korpi kupim i zdravo.

Razumem to, ali za šta - koja je tačno fraza koja dovede do toga da ti daju 20% kupon? Nekad (davno) sam dobijao, ali duže vreme ne daju.

Možeš da se žališ do sutra, ne prolazi više to. Jedino ukoliko su stvarno nešto zas**** onda prođe

Moras pre toga da kupis nesto ...ali mozes da sacekas dan kada ti daju onaj jeftiniji poklon pa i njega da dobijes za iste pare...
To sam na kraju i uradio, uzeo sam nesto sto mi i ne treba nesto spec al ajde..i sad otprilike i ta dnevna nagrada izadje minimum 1600-1700 jer mi trazi 1200minimum, sto polako dovodi do pitanja da li je dnevna nagrada uopste isplativa, kao i cela igra. Cekam da vidim koliko ce mi obracunati pdv na poslednju nagradu. Polako sve promocije tonu..

Ne moze, i ogranicen je na maksimalno 2000din popusta, sto znaci na kupovinu do 10k ima smisla. Ali u praksi ti je uvek isplativiji neki od onih kupona sto dobijes u paketu kad kupis 1 ili 2 artikla, kako kod koga.

Može li pomoć/komentar u vezi povraćaja predmeta.
Predmet je vraćen (poslat Transferi) sve po uputstvu sa Temua, pre par nedelja otprilike.
Refund sam dobio u roku od odmah ali stoji da je nešto tipa "privremen" i da se čeka da se potvrdi kada predmet stigne i utvdi se stanje predmeta itd.
Pitanje je u stvari, koliko se otprilike čeka da oni to definitivno potvrde. Kakva su iskustva ?

Dan ili dva od slanja. Brzo to ide. Ako ti je odmah odrađen refund, to je to.

IMG_20260629_083851.webpDanas sam dobila (preko Bexa) prvi put paket sa Temua sa plaćenim uvoznim dažbinama. Izgleda da su te uvozne dažbine PDV. Ukupni iznos paketa je oko 2500 din (sa dažbinama), pretpostavljam da ne podleže carini. Evo kakvo je obaveštenje stiglo. A na samom paketu piše nešto kao Naplata u gotovini: 0,00 dinara.

Samo da javim da mi je stigla termovizijska kamera koju sam platio 12.613 rsd i osim tih 20% uvoznih dazbina nista mi vise nije naplaceno, sto znaci da skuplju predmeti prolaze bez carine, samo se placa pdv 20%.
Na adresnici koju je zalepila M-One spedicija jacno stoji "po ugovoru", sto znaci da imaju neki ugovor.
Jedino mi nije jasno zasto je M-One stavio vrednost 11.466 rsd, a ja platio 12.613 rsd, a pri tome cena predmeta nije smanjena na sajtu i ne mogu izvrsiti korekciju cene.
Sad cu da kontaktiram Temu podrsku mozda ce mi vratiti razliku.

Samo da javim da mi je stigla termovizijska kamera koju sam platio 12.613 rsd i osim tih 20% uvoznih dazbina nista mi vise nije naplaceno, sto znaci da skuplju predmeti prolaze bez carine, samo se placa pdv 20%.
Na adresnici koju je zalepila M-One spedicija jacno stoji "po ugovoru", sto znaci da imaju neki ugovor.
Jedino mi nije jasno zasto je M-One stavio vrednost 11.466 rsd, a ja platio 12.613 rsd, a pri tome cena predmeta nije smanjena na sajtu i ne mogu izvrsiti korekciju cene.
Sad cu da kontaktiram Temu podrsku mozda ce mi vratiti razliku.
Razlika je 10%, što se uklapa sa stopom carine u skraćenom postupku. Ako si platio 20% na 12.613, onda je sve crystal clear.

Kamera košta 11.466 + 10% carina = 12.613 + 20% PDV = 15.136 dinara.

Ako ti je u 12613 bio i PDV, onda je konfuzija još veća.

Razlika je 10%, što se uklapa sa stopom carine u skraćenom postupku. Ako si platio 20% na 12.613, onda je sve crystal clear.

Kamera košta 11.466 + 10% carina = 12.613 + 20% PDV = 15.136 dinara.

Ako ti je u 12613 bio i PDV, onda je konfuzija još veća.
Ne, kamera je kostala 12.613 rsd + 20% pdv sto izadje 15.136 dinara
Nigde se ne spominje 10% za carinu, osim ako nisu uracunali to ali nije transparentno
Odgovor Temu podrske je bio da mi je banka naplatila dodatne medjunarodne usluge ali to nije tacno, banka mi je skinula tacno 15.136 dinara, poslao sam im dokaze ali i pored svega ponudili su mi da mi vrate razliku u vidu kredita sto cu naravno prihvatiti.

Prilozi

• e0ab7c8f-7cde-4b44-a17d-9264628032cc.webp
    e0ab7c8f-7cde-4b44-a17d-9264628032cc.webp
    30.1 KB · Pregleda: 35
Ne, kamera je kostala 12.613 rsd + 20% pdv sto izadje 15.136 dinara
Nigde se ne spominje 10% za carinu, osim ako nisu uracunali to ali nije transparentno
Odgovor Temu podrske je bio da mi je banka naplatila dodatne medjunarodne usluge ali to nije tacno, banka mi je skinula tacno 15.136 dinara, poslao sam im dokaze ali i pored svega ponudili su mi da mi vrate razliku u vidu kredita sto cu naravno prihvatiti.

Mozda su iskoristili mogucnost carine da ospori vrednost robe i uklopili to da tih 10% bude u okviru vec placenog sto ce reci da su ucinili uslugu ili je TEMU vec uracunao tih 10% ali ne prikazuje kao posebno. E sad ako svalimo to na TEMU onda ce mozda da uvedu tih 10% takodje kao posebnu stavku.
Nema veze sto ce imati mogucnost da se ograde od refunda toga i sto to nece vise ulaziti u claimcredits ali ce bar biti posebna stavka na papiru 😀

Nazad
Vrh Dno