Šta je novo?

A1 optički internet

• Začetnik teme Začetnik teme bbK1ng
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Trazite od akvizitera ruter sa 5g ili 4g karticom da imate internet dok neresite optiku. Nije kao optika ali posluzice.
Hvala na ideji. Ali Tu je komšija već pomogao😉
No izgleda da će se konačno odglaviti situacija, odmah sam na PM kontaktiran sa info da se izgleda napokon MTS smilovao! 😁

Hvala na ideji. Ali Tu je komšija već pomogao😉
No izgleda da će se konačno odglaviti situacija, odmah sam na PM kontaktiran sa info da se izgleda napokon MTS smilovao! 😁

Nazalost provajderi sto koriste mtc infrastrukturu uvek su u milosti od toga da li ce 'biti' kapaciteta...

Imaju u Francuskoj ulici i taj gornji deo, tu su uvodili po zgradama još pre nego što su kupili Targo.
Što znači da ne bi trebalo da bude previše komplikovano da se od Francuske nadovežu dalje nizbrdo na Venizelosovu.
Mene konkretno zanima mogućnost uvođenja u Venizelosovoj.

Ima li A1 onu kao zastitu od iskljucenja usluge ako recimo zelim da platim racun 5.og u mesecu, tj ako je racun za maj da ga platim do 5og u julu.

Postoji za mobilne pakete:
Neko bi morao da potvrdi radi li za internet, ali ima smisla da radi. Mada je sve moguće, jer npr. sa net + TV paketa ne može da se šalje kredit, dok npr. za fiksnog može.

Nude TV do 30 juna uz duo, jel to TV samo za 2 godine ili za stalno (ne moras da vracas TV) posle isteka ugovora

Došli sada momci da instaliraju optiku, kad ono nema signala u zgradi 😀 A promoter mi prodao 9 meseci po dinar. Pitam kada će biti, nemamo pojma. Jel imao neko sličnu situaciju?

I ja sam u prekidu na NBG u Bloku 62 od pre 15-20min..

Nisam kuci, ali ukucani piste da su u prekidu, blok 62 jug.

Aha, ja sam ove razumeo da uopšte ne može da se radi instalacija, znači moguće da je trenutno samo.

Došli sada momci da instaliraju optiku, kad ono nema signala u zgradi 😀 A promoter mi prodao 9 meseci po dinar. Pitam kada će biti, nemamo pojma. Jel imao neko sličnu situaciju?
Nisam imao prekid danas ! ali, imao sam tu situaciju pre ~7 meseci, zakazana instalacija i tek kada su dosli shvatili su da nema signala uopste u ulazu! dosli su za nedelju dana, sledeca ekipa je sve odradila i tada sam potpisao ugovor na tabletu elektronski.

Jesu li ti povezali sve? Šljaka net, bio je kraći prekid.
Ne, došla dvojica likova, ovaj jedan sišao dole do one kutije i kao nema signala, ne možemo da radimo. Ja kao pa dobro, šta sada, kao ništa, prijavićemo pa će vam se neko javiti 😀 A meni treba net od sutra.

Nisam imao prekid danas ! ali, imao sam tu situaciju pre ~7 meseci, zakazana instalacija i tek kada su dosli shvatili su da nema signala uopste u ulazu! dosli su za nedelju dana, sledeca ekipa je sve odradila i tada sam potpisao ugovor na tabletu elektronski.
Jesu te ponovo zvali da zakažu inastalaciju?

Jel vam se desava da vam skace ping dok igrate neku igru. Meni svako vece u Rocket League prijavljuje packet loss i skace mi ping i mnogo me nervira. To mi se nikada nije dogadjalo sa Orionom.

Nude TV do 30 juna uz duo, jel to TV samo za 2 godine ili za stalno (ne moras da vracas TV) posle isteka ugovora
Za stalno, naravno, plaćaš ratu za kupovinu uređaja, ne rentu. Tako je i kod ostalih, sa izuzetkom MTS-a, koji se ogradio zbog korisnika koji prevremeno raskidaju. Njima je zato princip da ipak plaćaš rentu, a da tek nakon 24 meseca uređaj postaje tvoj uz otkup od dinar. U konačnici TV kod svih (p)ostaje tvoj, samo ga vraćaš MTS-u ako im pobegneš.

A jel može vaučer 20% i tv? Ili samo jedno od te 2 ponude

Nema kombinovanja, nažalost, pisao sam više puta. Ali to bi stvarno bila dobra ponuda, koji bih i ja uzeo, a ovako sam odabrao šest meseci bez naknade preko agenta.

Jel vam se desava da vam skace ping dok igrate neku igru. Meni svako vece u Rocket League prijavljuje packet loss i skace mi ping i mnogo me nervira. To mi se nikada nije dogadjalo sa Orionom.
Da i ja sam to primetio u Roceket League i u lol-u isto. Zasto se to desava ne znam. Kad sam bio u yettelu prvih nekoliko meseci mi je bio veliki ping i onda se posle stabilizovao i spustio.

Od danas ne vaze vise kodovi. Trazi agenta A1 za bolju ponudu ili sacekaj jos koji dan da vidimo da li ce nesto novo da ponude.

To je delimično tačno, ali nema razloga za brigu – sami promo kodovi i dalje važe!
Evo preciznog objašnjenja kako trenutno funkcioniše zvanična A1 promocija "Puna kuća popusta":
  • Generisanje kodova je završeno 30. juna: Ako do 30. juna niste uzeli (generisali) kod iz aplikacije ili od nekoga, više ne možete napraviti novi kod. [1]
  • Iskorišćavanje kodova traje do 30. septembra 2026: Svi kodovi koji su uspešno kreirani pre 1. jula su potpuno aktivni i mogu se iskoristiti za ugovaranje popusta sve do kraja septembra.

• Zvanična promocija na sajtu je završena u smislu da novi korisnici više ne mogu kreirati nove kodove, ali svi već izgenerisani kodovi imaju dug rok važenja.
    Ukratko:
    • Generisanje (Kraj): Prekinuto 30. juna.
    • Aktivacija (Traje): Postojeći kodovi se mogu uneti i iskoristiti sve do 30. septembra.
  • Ako imate sačuvan kod, možete ga slobodno iskoristiti u poslovnici ili prilikom online kupovine.

tako kazu, da li je to tacno ne znam, ja svoje kodove jos uvek imam na raspolaganju, pa kome trebaju neka se javi

Imam i ja dva koda, ako nekom treba

Kada zelite da preselite opticki internet i tv na drugu adresu na kojoj naravno prvo mora da postoji infrastruktura mozete to samo da odradite na nacin da vam otkazu trenutni ugovor i da potpisete novi ali pod novim uslovima i na novih 24m
Kada sam rekao da onda necu ako cu placati skuplje, rekli su ajde moze 9 meseci po 1rs a posle 3500 za duo (imao po ceni od 1999 rsd od decembra 2025)

Takodje, ako zelite da promenite vlasnika ugovora, bez promene adrese koriscenja usluge, to nije moguce

Dakle, ako se selite, mozete ostaviti uslugu na staroj adresi i dati je nekom drugom da koristi na rec a pri preseljenju usluge na drugu adresu tada moze prenos ali da se radi novi ugovor na novih 24m i sa novim uslovima

Krajnje glupo kako su resili sve ovo...

Dakle još nisu rešili to sa prenosom usluge na drugo ime, odnosno ustupanje usluge. Iako to stoji u opštim uslovima i definiše se kao takvo u praksi ne funkcioniše (još od oktobra prošle godine), već može da se odradi samo na način da stari vlasnik raskine pa vrati opremu a novi potpiše opet uo i čeka ponovnu instalaciju (što nije ustupanje i iziskuje više vremena, cimanja i organizacije).

To nam je evropska Srbija, operater definiše opšte uslove ali sam iste ne primenjuje i ne poštuje. Ja sam to rešio preko Ratela i tržišne inspekcije, morali su da daju nov ugovor pod svim istim uslovima kao prvi a tržišni inspektor je odgovorio da on neće pokretati nikakav postupak ako se ja slažem sa tim predlogom (a morao sam da se složim jelte jer ja i iniciram prenos vlasništva) .

Dopisivali smo se svi porodično 2 meseca sa inspekcijom i Ratelom oko najobičnije stvari - da 2 lica odu u a1 poslovnicu sa ličnim kartama i završe sve za 5 minuta.

Ne verujem da se ovo toleriše u Austriji ili Sloveniji, ali eto, kao što naš narod voli da kaže "Ćuti, može i gore".

Da imamo institucije kao što nemamo, drugu pesmu bi pevali i A1 i ostali.

Deca igraju i žale se ponekad. Gospođa se zali na video pozive. Pusti neki online test baš za igrice, ima toga, osrednje kod mene.

Meni radi dobro, video pozivi odlični, ali izgleda kilava infrastruktura. Mi ga prvi put sad duže koristimo od marta. Yettel, SBB i Beogrid su besprekorni bili preko 10 godina.

Možda se poprave, ko zna.

Nazad
Vrh Dno