Šta je novo?

Grand Theft Auto VI

Čemu AI?

U Januaru 2000. problem je bio što si morao da kupiš Quake 3 i Unreal Tournament, koje su obe izašle istovremeno i pritom ne znaš šta pre da igraš.

Ovde se vaga o 10 dolara, 99/00 to je stotine dolara mesečno na najnovije igre koje su sve vredne para.

Ko voli GTA, nema sta da razmišlja koliko će para R* uzeti, zaraditi, budite srećni što igra izlazi svakih 13 godina.
Mrzelo me da objašnjavam da ne može tako da se gleda zato što nije sve crno belo, a Ai je lepo sumirao za i protiv, kao i to da inflacija ne mora biti razlog za poskupljenje uvek, zato sam okačio Ai. Ali džaba mi to jer očigledno će neki i dalje da poravnaju stvari na način na koji si ti to napravio. Poenta nije u tome šta si mogao i kako 2000. već da je najavljeno poskupljenje uvod u globoalno podizanje cena što je mnogo puta viđena matrica unazad. Nije suština u konstataciji da se GTA igre rade jednom u 10 godina pa kao šta se buni neko... Kakve to ima veze kad će nakon ove igre najverovatnije i sve ostale da poskupe! 😒

Plus je opšte poznato da se danas više igara kupuje nego što je to bio slučaj 2000. iz više razloga a osnovi bi bio da imamo igre za PC, konzole, mobilne platforme itd. Ne koštaju sve te igre 80 baka, ali malo ovamo, malo onamo i kad pogledaš ti si više para potrošio. Tako to najčešće ljudi i gledaju na zapadu. Ne možemo to da merimo samo po sebi i situaciji kakvu imamo ovde u Srbiji.

Takođe je Ai lepo sumirao da su troškovi života u 2000. bili kud i kamo manji od troškova koje imamo danas. Nećeš novac trošiti isključivo i samo na video igre, pa kao šta 10$ gore dole, nema veze... Pre 15 godina mi je bilo značajno lakše da priuštim sebi grafičku karticu iz srednjeg ranga nego što je to slučaj danas. Znači nije jedno pa da kažemo nema veze.

Da ne spominjemo sto teze zaradis iste te pare koje si zaradjivao tad, usled koje vec po redu krize i porasta efikasnosti radnika za, sudeci po inflaciji - iste pare ili gotovo iste.
I konzole i pc su drasticno poskupeli tako da i to treba uvesti u jednacinu (i nemoj neko da mi krene sad sa msrp cenama ili cenama u germaniji ili od kud znam kojoj zemlji).
Generalno je i gaming industrija za razliku od te slavne 2000. godine otisla bas toliko puta dodjavola, pa ja ocekujem da nakon izlaska novog naslova da ce r* da je krpi mesecima, ako ne i godinu dve (kao sto je gta 5 i rdr 2), tako da ako se sve uzme u obzir - igra i da bude fenomenalna - u sta ozbiljno sumnjam, opet nece vredeti te pare.

Neka pruzi ona stotine sati zabave, nije bitno. Meni je pruzio i super mario kad sam bio klinac, i tetris. A za oba zajedno nisam dao 80 evra.

Eh da je cena od 100 dolara jedini problem ove igre... ja jednostavno ne mogu da predjem preko instagram protagonista i tema, J Lo estetike i cinjenice da je ovaj serijal od pete igre uglavnom dizajniran za iste one dzibere koji preferiraju Kolodjuti... steta, zakljucno sa cetvorkom GTA igre su zaista bile kul.

Nekad je bilo normalno da open world ima goru grafiku od neke linearne igre.
Sada GTA ima modele kola na nivou trkacke igre
redvid_io_gta_vi_vs_gran_turismo_7_graphics_comparison_4.webp

Ovo je sad vec postao marketing. Ako hocete da izreklamirate firmu, zatvorite je 19 novembra i objavite izvestaj
wrryv0qqou9h1.webp

Ipak ništa od diskova.

According to a source with knowledge of the plans in place for GTA 6’s release, the language in the email is being misinterpreted. The use of the phrase “physical copy” simply refers to the physical version of the game, as in the case with the download code inside.

As for the “following months,” that’s reportedly just a reference to the months following Wednesday’s price and edition announcements. To round it off, the source simply states that there are no plans for GTA 6 discs to be printed, “not at launch, and not months after.”

Nešto razmišljam i ne boli majke mi 😅. Oni su razvijali koliko 8 godina? Trenutna generacija konzolanje prisutna skoro 6 godina plus dev kitovi su bili dostupni neke 2-3 godine. Pa ako igra ne bude dobro radila na konzolama ove generacije ti je čista biznis odluka. Mada mislim da ćemo dobiti prvu igru koja maksimalno iskorišćava mogućnosti trenutne genereacije konzola bez praznog hoda. Barem možemo da se nadamo.

ako igra ne bude dobro radila na konzolama ove generacije ti je čista biznis odluka

Apsolutno. U početku sam živeo u ubeđenju da će max performanse da budu na pro konzoli, sada sve više verujem sa će to da ostave za next gen. Daj bože da nisam u pravu, ali kapitalizam je to 🙂

Nešto razmišljam i ne boli majke mi 😅. Oni su razvijali koliko 8 godina? Trenutna generacija konzolanje prisutna skoro 6 godina plus dev kitovi su bili dostupni neke 2-3 godine. Pa ako igra ne bude dobro radila na konzolama ove generacije ti je čista biznis odluka. Mada mislim da ćemo dobiti prvu igru koja maksimalno iskorišćava mogućnosti trenutne genereacije konzola bez praznog hoda. Barem možemo da se nadamo.
Iscedili su PS4 sa Red Deadom 2. Verujem da ce isto tako i sa PS5 da bude sada..
A sigurno je to da cemo videti reizdanje igre za PS6 sa naprednijom grafikom, pa GTA V smo videli na tri generacije konzola.

^^
Zanimljivo je samo da RDR2 nije dobio update za Series X,S/PS5...
Uglavnom, čeka nas RDR3 na Helix/PS6 za jedno 5,6 godina.

Iscedili su PS4 sa Red Deadom 2. Verujem da ce isto tako i sa PS5 da bude sada..
A sigurno je to da cemo videti reizdanje igre za PS6 sa naprednijom grafikom, pa GTA V smo videli na tri generacije konzola.
sta ti vredi i najbolja grafika kad ce jadnicak da se muci na oko 30 fps?

Deo postova prebačen u odgovarajuću temu -

Nema sanse ako imaju online kasnije,to ce biti tragikomican pvp sa 30 fps

COD radi odlicno na 120 fps pa zasto ne bi I GTA

Ko hoce refleksije,blur itd neka igra na 30 fps,ko hoce online smanje se gluposti za 120fps

Nema sanse ako imaju online kasnije,to ce biti tragikomican pvp sa 30 fps

COD radi odlicno na 120 fps pa zasto ne bi I GTA

Ko hoce refleksije,blur itd neka igra na 30 fps,ko hoce online smanje se gluposti za 120fps

Budi sretan ako ovo bude stabilni 30fps na konzolama a ti pricas o 120fps, a pored toga poredis jednu linearnu "run n gun" brainrot igru sa open world. Znas li da PS5 ni XBX ne mogu da zakljucaju 60fps u performance modu bez RT-a u GTA 5. Ako zelis 4K onda to ide na 30fps-a. Jednostavno ne postoji ni minimalna sanse da ce GTA 6 da se igra u 60 fps na trenutnim konzolama. Iz tog razloga preskacem svaki izlazak novog GTA dok ne dodje na PC, jer nema po meni svrhe da se igra u 30fps i kvari iskustvo kada mogu za 12 mjeseci da igram 60+ sa mnogo boljom grafikom na PC-u. Ali, hajp cini cuda, kao i obicno, ljudi ce dati 100$ za 20-30fps cinematic experience.

Budi sretan ako ovo bude stabilni 30fps na konzolama a ti pricas o 120fps, a pored toga poredis jednu linearnu "run n gun" brainrot igru sa open world. Znas li da PS5 ni XBX ne mogu da zakljucaju 60fps u performance modu bez RT-a u GTA 5. Ako zelis 4K onda to ide na 30fps-a. Jednostavno ne postoji ni minimalna sanse da ce GTA 6 da se igra u 60 fps na trenutnim konzolama. Iz tog razloga preskacem svaki izlazak novog GTA dok ne dodje na PC, jer nema po meni svrhe da se igra u 30fps i kvari iskustvo kada mogu za 12 mjeseci da igram 60+ sa mnogo boljom grafikom na PC-u. Ali, hajp cini cuda, kao i obicno, ljudi ce dati 100$ za 20-30fps cinematic experience.
Pa gde ime vece low skill idioot igre od GTA ?

Gledaj malo CDL ako vec nikad nisi igrao cod koja tu kolicina skila,placeni playeri 30k dolara mesecno

Za 30 fps sareni roze poze linerani trash necu dati ni 5$

Mene zanima online pvp a u 2026 je minimum 120 fps za skill pvp

Znas li da PS5 ni XBX ne mogu da zakljucaju 60fps u performance modu bez RT-a u GTA 5.
Ovo je malo zabrinjavajuce.
Malo prelistao net da vidim o cemu se radi i vidim da se ljudi generalno bune da im GTA V Enhanced radi lose na PS5 bez obzira na mod. Kazu 30 fpsa u Spajdermenu radi gladje nego 60 u GTA V.
Deluje vise kao problem zastarele igre neoptimizovane za novi hardver a ne da je V toliko zahtevna da gura ps5 do limita?
VI je ipak pravljena, kao i RDR2, od pocetka za aktuelnu generaciju konzola. Nadam se da ce to imati neki znacaj za performanse.

Naravno da imaju izasle su 2020 🙂, a rez ce da ga manje optereti. Nebitno da ne idemo u tom smeru ko hoce igrace kad izadje ko nece čekaće.

Nesto se ne secam da je V Enhanced edition bio nestabilan, obrno sam ga bez problema.
Ja u sustini cekam vise informacija oko grafickih modova, nesto gajim nadu da bi pro mogao da pogura 60fps pa da opravdam sebi upgrade 😀
Ako ne bude toga, vrtece se na PS5 dok ne izadje upgrade verzija za next gen konzole.

U SP igrama uvek zelim sto bolja graficka podesavanja ali ako slabo radi smanjim i teram dalje.
Ali slab CPU znaci sakacinje simulacije, mali broj vozila, npcieva i njihovih varijacija. To vec utice na gameplay, tu sam manje tolerantan.

Koliko se secam, ps4 gta5 je u odnosu na pc i moju gtx960, izgledao ultra lose. Ne treba ocekivati ne znam sta...samo da pogode s pricom, likovima i sve sto ide uz to

I bilo bi cool da pro ima opciju za 60fps. Na rdr2 mi 30slicica uopste nije smetalo uzivao, ali drugaciji je tip igre

Mislim da ce igra na PS6 kad bude izasao iskoristiti sav svoj potencijal i dobiti na jos vecoj vrednosti i tezini, bice to sigurno ogroman pomak svega. Ne umanjujem PS5/pro bice i to vrh, ali kad bude sledeca konzola bice ludilo za GTA VI.

Nazad
Vrh Dno