Šta je novo?

Hisense televizori

• Začetnik teme Začetnik teme momsab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ed Gin Monster...Netflix Dolby Vision na ovom tv-u razara. Znaci ta serija ne moze da se gleda na obicnom LCD-u ili nekom krsu, to je danasnji standard. MORA HDR i pristojna svetlina. Mogu misliti sta je na onim televizorima od 10k+ evra....

Pozdrav svima, zanima me misljenje za moju situaciju i potrebe. Gledam da pazarim tv 65-75", gledao sam 65" u7q za 70000 na ananasu a e7q pro od 75" se nudi za 88000. Sedeo bih na oko 3.2-3.4m a sto se tice sadrzaja sta gledam, imam eon premium i tu gledam filmove, rekao bih da je to HBO, planiram i netflix da koristim, a cesto pustim i direkt sa neta online seriju u onom, losem kvalitetu. Gledao sam sve specifikacije ali me brine samo velicina da nece biti dovoljna za tu distancu. Citajuci ove komentare vezane za u7q me dovodi u pitanje da li se isplati uzimati zbog kvaliteta nama dostupnog sadrzaja za gledanje jer mi se svidjaju ti efekti kontrasta minileda koje nudi ili je mozda bolje da ipak uzmem 75" e7q pro zbog velicine jer ako necu moci izvuci tu lepu sliku sa ovim sto gledam na u7q da li se isplati zrtvovati velicinu zarad upitnog kvaliteta filmova sto cu gledati? Samim tim sa druge strane se postavlja i pitanje da li ce 1080p liciti na nesto na 75" tvu.
Nadam se da sam bio jasan i da pitanje ima smisla 😅

za tu udaljenost može 65" uzevši u obzir kvalitet materijala. prema nekim proračunima za toliku udaljenost i 4K sadržaj treba 85" 😁

Obizirom da si naveo da ces da gledeas filmove/serije "loseg" kvaliteta ulaznog signala, sta god da uzmes bice ti lose. Mozes i oled da uzmes od 100" ako na njemu gledas kvalitet serije Bolji zivot, samo dzabe bacena para.
Prelistaj malo forum, kupi neki android box, ubaci stremio/nuvio pa pusti ko covek film od 70-80gb, onda iz TV-a izvlacis maximum

Jeste gori, ali nije los. Tako da bih prije 75 inči. Imam taj model i skroz je to korektno.

Pozdrav svima, zanima me misljenje za moju situaciju i potrebe. Gledam da pazarim tv 65-75", gledao sam 65" u7q za 70000 na ananasu a e7q pro od 75" se nudi za 88000. Sedeo bih na oko 3.2-3.4m a sto se tice sadrzaja sta gledam, imam eon premium i tu gledam filmove, rekao bih da je to HBO, planiram i netflix da koristim, a cesto pustim i direkt sa neta online seriju u onom, losem kvalitetu. Gledao sam sve specifikacije ali me brine samo velicina da nece biti dovoljna za tu distancu. Citajuci ove komentare vezane za u7q me dovodi u pitanje da li se isplati uzimati zbog kvaliteta nama dostupnog sadrzaja za gledanje jer mi se svidjaju ti efekti kontrasta minileda koje nudi ili je mozda bolje da ipak uzmem 75" e7q pro zbog velicine jer ako necu moci izvuci tu lepu sliku sa ovim sto gledam na u7q da li se isplati zrtvovati velicinu zarad upitnog kvaliteta filmova sto cu gledati? Samim tim sa druge strane se postavlja i pitanje da li ce 1080p liciti na nesto na 75" tvu.
Nadam se da sam bio jasan i da pitanje ima smisla 😅
Imao sam 65", gledao filmove sa 3m udaljenosti, a igre sa 1,5 i posle malo više od pola godine uzeo 75".😁
Sad malo mirujem, jer nisam pri parama, ali sledeći TV neće biti manji od 85". Možda se tad za igre pomerim na 2m.😆
TV je "prevelik" prvih par dana, a onda vidiš da je mogao ipak da bude veći. Tako je bar meni (skoro) uvek bilo.🙂

Bez da se iko uvredi jer mi to nije namera, ali svo to jurcanje za 65" pa naviše zbog gledanja sa tako male razdaljine je meni bolesno

Ne razumem da je nekome zanimljivo da mu TV bude kao zid, užas

Zavidim vama normalnima, ali šta da se radi, bolest ne bira.🤷‍♂️ Krivo mi je samo što iskustvo i preporuka nervira i uzbuđuje normalan deo populacije.😥
Idem da se raspalim neku igru, da malo razmrdam vrat.😁

Da li možda neko zna kada će modeli U7S Pro, a prevashodno 75 inča model, krenuti da se prodaju kod nas? To je televizor koji je zbog mat panela i 3000nit-a osvetljenosti po stranim sajtovima proglašen kao apsolutni mid-range best-buy i dodatno je konkretno ovaj model proglašen za zvaničan TV svetskog prvenstva u fudbalu. U Hrvatskoj i Mađarskoj se prodaje već par meseci, a kod nas ga nema niti znaju kada će krenuti da se prodaje.

Imao sam 65", gledao filmove sa 3m udaljenosti, a igre sa 1,5 i posle malo više od pola godine uzeo 75".😁
Sad malo mirujem, jer nisam pri parama, ali sledeći TV neće biti manji od 85". Možda se tad za igre pomerim na 2m.😆
TV je "prevelik" prvih par dana, a onda vidiš da je mogao ipak da bude veći. Tako je bar meni (skoro) uvek bilo.🙂

Ja sam na 75" (presao sa 65") i iskreno dosta mi je, ne planiram na 85".
U mom slucaju ipak postoji granica.
Gledam sa nekih 3,5m udaljenosti.

Bukvalno ista stvar

Da li se poboljšala situacija sa VIDAA-om? To mi je bio najveći razlog zašto sam prešao sa Hisense-a na TCL.
Burazer bi da uzme novi TV, a trenutni mu je (moj stari😁) Hisense, pa ga zanima da li može da se nekako instalira Adria Telekom aplikacija na novije modele. Trenutno koristi stari EON STB (SDOTT0202), jer pola aplikacija nema za VIDAA OS, pa bi, ako je moguće, da se reši viška uređaja.
Koliko sam gledao, ne postoji AT aplikacija, a ne znam kako bi (i da li bi) funkcionisalo da se pušta preko web player-a.

Hisense ima zanimljivih modela, ali je problem OS, ako se koriste neke manje popularne aplikacije.

Da li se poboljšala situacija sa VIDAA-om?
povećan je broj popularnih globalnih i lokalnih servisa, koji su pri tom skroz legalni. taj Adria Telekom ne spada u ove kategorije, koliko sam upućen.
šta je uglavnom dostupno trebalo bi da se i dalje može naći na sajtu
odnosno novom

Da li možda neko zna kada će modeli U7S Pro, a prevashodno 75 inča model, krenuti da se prodaju kod nas? To je televizor koji je zbog mat panela i 3000nit-a osvetljenosti po stranim sajtovima proglašen kao apsolutni mid-range best-buy i dodatno je konkretno ovaj model proglašen za zvaničan TV svetskog prvenstva u fudbalu. U Hrvatskoj i Mađarskoj se prodaje već par meseci, a kod nas ga nema niti znaju kada će krenuti da se prodaje.
Kako mu se kreće cena, nisam ispratio taj model..
----—-----------------------

Zadovoljavajuća dijagonala 75",lepo je uživati u omiljenom sadržaju na velikom tv-u.
Sa ove dijagonale se samo može preći na 100",ne bi bio neki skok sa 75 na 85..

Kako mu se kreće cena, nisam ispratio taj model..
Kod nas ga nikada nije bilo, a u Mađarskoj i Hrvatskoj je oko 1100-1300eur sa porezom. Kažu da je za nijansu skuplji od modela U7Q Pro koga nasleđuje.

U odnosu na U7Q Pro je dosta je tanji (52mm vs 76mm), ima mat ekran (ocena 86 na RTINGS za svetle sobe vs 61 za prethodni model), svetilji je (3000nit vs 2000nit), više dimming zona (960 vs 560), 2 dodatna zvučnika (2.1.2 vs 2.1) itd. Model U8 (U8Q) je prešao na RGB LED ekran, tako da je U7S Pro sada Hisense top model za klasični QD-MiniLED.

U 65" varijanti nije baš za nijansu skuplji od u7q pro. Skuplji je za 400e. Čak je i u8q jeftiniji.

Mislim na cenu inicijalnu na izlasku, tu je razlika 50-100eur zavisno od dijagonale. Ova prethodna generacija je sada dosta povoljnija nego što je bila i biće vetovatno na rasprodajama. U Mađarskoj su trenutno i 75 i 65 inča za oko 150-200eur (50-70.000huf) skuplji U7S Pro u odnosu na U7Q Pro. Ne znam gde si video 400eur razlike kad ih kod nas u prodaji nema. Na KP ima po jedan oglas za oba modela od 65 inča i pitanje je da li su validne te cene.

Btw naručih u G 65u7q pro i zovu me i pitaju jel hoću model iz radnje 🙄 kao spakovaćemo ga, biće ko nov 😂 Strašno.

jesi li 100% siguran u to?
Da, video sam tu dijagonalu u tehnomaniji, i posle ovih 75 i ca ne bi mi bio adekvatan skok, sa 75 samo ide 100..ali da sam prelazio sa 55 inca kao pre nekog vremena na 75,da sam tad uzeo 85,tad bi mi bio full wow efekat, kao što sam imao kad sam okačio 75" na zid i upalio. Sad u ovom trenutku ne bi bio bog zna kakav skok na 85..
Kad sam u tehnomaniji video 100",bukvalno ostavlja bez daha

Nazad
Vrh Dno