Šta je novo?

GREE klima uredjaji

• Začetnik teme Začetnik teme romim
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
  • Oznake Oznake
    133
Zanima me kako se čuje Clivia 18k, da li neko ima snimak low mode - pa prelazak na drugi treći nivo? Isto tako me zanima koju mi klimu preporučujete da je tiša, (da nije japanska jer solidniji modeli kreću od 160.000), da je 18k, okej i za grejanje i hlađenje. Budžet je ~120.000
Treba malo informacije o prostoru
Da li je kuca ili stan, takodje koliko m2, kakva je izolacija itd.

Mene zanima (mislim da je verovatno neko već pitao) sledeće:

Da li je ikako moguće izbeći onih 3m instalacije i staviti koliko je potrebno, a da se pritom ne izgubi garancija?
Moja pular 18ica je zid u zid, instalacija od 3m umotana. Sve ispod 3m nije preporučljivo. Ima dovoljno prostora za uduvavanje, jer su stavljeni duži nosači.

Ne znam da li je neko pisao ali evo moje iskustvo, pa koga zanima. Elem, počela Amber Ultra 12 da smrducka, pa da smrdi. Ona za razliku od Pro koju imam u drugom delu stana nema samočišćenje (a pro i ne smrdi). Bio mi majstor odradio malo pranje klime (nije problem plaćanje, sad je u gužvi) i bilo je bolje. Ali krenulo opet... Pa sam malo konsultovao AI kako izgleda proces samočišćenje na klimama koja ga imaju softverski. I malo sam razmišljao, isprobavao, menjao vremena koraka i došao do sledećeg. Isprogramirao sam da svake noći u 4 ujutro Ultra odradi prženje-sušenje izmenjivača 15 minuta na 30°C fan 5 ili turbo. Onda da u 4.15 počne ventilaciju. A u 4.20 da ugasi. I to daje efekta.

Jednom sam odradio ručno samočišćenje i to:
15 minuta 16° na tiho, 15 minuta odvlaživanje fan 1, 15 minuta grejanje 30° turbo fan, 5 minuta ventilacije, i gašenje. I ima efekta.
Na kraju sam stigao do toga da sam isprogramirao svih 5 koraka kroz scene, i klima će raditi samočišćenje svake subote u 4 ujutro (da se ne drndam ručno preko dana, nije prijatno kad ugreje a napolju 40°). Pa ću videti...ako treba staviću i 2 put nedeljno. Ali sušenje-prženje izmenjivača svake noći ću ostaviti svakako.

Poslednja izmena:
koliko uopste raditi samociscenje u toku meseca?
Od instalacije proslog maja sam mozda par puta uradio, pogledah turbinu pre emsec dana i delovala cisto, zimus nije nesto psutana posto se grejem na drva a ona dorzava temepraturu kada nismo tu

Razmišljao sam zašto se dešava na Ultra koja joj bolja klima a na slabijoj Pro, ne. Mislim da je u pitanju 1Hz tehnologija. Ona je super ali ovde pravi sve uslove za žabokrečinu u klimi. Kad moja žena zatvori vrata spavaće sobe, ona prepolovi kvadraturu u kojoj ultra radi sa 47 na 24m2. Klima brzo dostigne temperaturu i ne gasi kompresor nego spušta rad na 1Hz a što je najgore smanji i izduv na fan 1. A ima i dvostruki izmenjivač, uske lamele i tu se kapilarno zadržava vlaga, toplota, prašina. Slab izduv, fino toplo, ima organske prašine i za gljivice i bakterije to su idealni uslovi. Shvatio sam da Ultra traži što veći prostor i što jači izduv. Ako se poveća zadata temp. sa npr 24 na 26 ili 27, obavezno povećati fan na 5 ili turbo. I otvoriti joj sva vrata u stanu da bi imala prostora za rad.

I shvatio sam da je problem upravljanje klimom. Mojoj ženi bude hladno na nogama i ona odmah podigne na 27 i smanji na fan 2. I ako ode da spava popodne zatvori harmonika vrata između dnevnog boravka i spavaće. I morao sam da joj objasnim da to više ne radi, pa ćemo videti...

Ne znam da li je neko pisao ali evo moje iskustvo, pa koga zanima. Elem, počela Amber Ultra 12 da smrducka, pa da smrdi. Ona za razliku od Pro koju imam u drugom delu stana nema samočišćenje (a pro i ne smrdi). Bio mi majstor odradio malo pranje klime (nije problem plaćanje, sad je u gužvi) i bilo je bolje. Ali krenulo opet... Pa sam malo konsultovao AI kako izgleda proces samočišćenje na klimama koja ga imaju softverski. I malo sam razmišljao, isprobavao, menjao vremena koraka i došao do sledećeg. Isprogramirao sam da svake noći u 4 ujutro Ultra odradi prženje-sušenje izmenjivača 15 minuta na 30°C fan 5 ili turbo. Onda da u 4.15 počne ventilaciju. A u 4.20 da ugasi. I to daje efekta.

Jednom sam odradio ručno samočišćenje i to:
15 minuta 16° na tiho, 15 minuta odvlaživanje fan 1, 15 minuta grejanje 30° turbo fan, 5 minuta ventilacije, i gašenje. I ima efekta.
Na kraju sam stigao do toga da sam isprogramirao svih 5 koraka kroz scene, i klima će raditi samočišćenje svake subote u 4 ujutro (da se ne drndam ručno preko dana, nije prijatno kad ugreje a napolju 40°). Pa ću videti...ako treba staviću i 2 put nedeljno. Ali sušenje-prženje izmenjivača svake noći ću ostaviti svakako.
Probaj da skines filtere, upali klimu na duvanje i gore gde uvlaci vazduh, a i po izmenjivacu, spricaj sa prskalicom razblazen asepsol. Asepsol imas da kupis u prodavnicama razblazen, a mislim i nekim apotekama. Licno tako cistio klimu 10 godina. Takodje tako eliminisao smrad klime u kolima, kada nikakva druga sredstva i sprejevi nisu pomogli.

Nazad
Vrh Dno