Ne znam da li je neko pisao ali evo moje iskustvo, pa koga zanima. Elem, počela Amber Ultra 12 da smrducka, pa da smrdi. Ona za razliku od Pro koju imam u drugom delu stana nema samočišćenje (a pro i ne smrdi). Bio mi majstor odradio malo pranje klime (nije problem plaćanje, sad je u gužvi) i bilo je bolje. Ali krenulo opet... Pa sam malo konsultovao AI kako izgleda proces samočišćenje na klimama koja ga imaju softverski. I malo sam razmišljao, isprobavao, menjao vremena koraka i došao do sledećeg. Isprogramirao sam da svake noći u 4 ujutro Ultra odradi prženje-sušenje izmenjivača 15 minuta na 30°C fan 5 ili turbo. Onda da u 4.15 počne ventilaciju. A u 4.20 da ugasi. I to daje efekta.
Jednom sam odradio ručno samočišćenje i to:
15 minuta 16° na tiho, 15 minuta odvlaživanje fan 1, 15 minuta grejanje 30° turbo fan, 5 minuta ventilacije, i gašenje. I ima efekta.
Na kraju sam stigao do toga da sam isprogramirao svih 5 koraka kroz scene, i klima će raditi samočišćenje svake subote u 4 ujutro (da se ne drndam ručno preko dana, nije prijatno kad ugreje a napolju 40°). Pa ću videti...ako treba staviću i 2 put nedeljno. Ali sušenje-prženje izmenjivača svake noći ću ostaviti svakako.