Šta je novo?

Aparati za kafu i kafa

Bolji je C5 ESP PRO, drugo Nemačka pa bi morao da radi deprevoz ili da cimam nekoga oko donošenja...
A i kasno sad, naručen R3 PRO - sa njim nema greške, samo što su cene na AE duplirane. 🙂

Danas sam pio Peru u BRC, kad sam već bio u kancu - baš me je prijatno iznenadila, pitka, voćkasta, puno telo.
Ja bih lično malo skratio, jer je gorka na kraju - ali sjajna kafa.

Ima li ko problem sa Delicia fabričkom korpicom, skoro svaki put ostane zaglavljena u aparatu kad skinem ručicu!

Nije mi se dešavalo, korpu jedva izvadim iz ručke, mada sam tada koristio samo onu za ćalde.

16189.webp
16190.webp
Stvarno su ga fino skockali, ali da na sve ovo nema stabilan pritisak je baš šteta, bio bi carski aparat.

Štos sa oslobađanjem viška pritiska na stimer zaista funkcioniše. Nažalost morao sam da ispljunem savršenu kafu. 😀

Odlično sarađuje sa onim starim naknadno ESPovanim Timemore C3.

Šta je trenutno Best buy za ulaz u espreso od jeftinih mlinova? Df54? Ili nešto drugo? Kakav je ovaj hibrew mlin? Shardor64?

Pozdrav svima, da se upisem ovde, posto citam godinama i jednom sam na private dobio jako korisne informacije od vudu_dva. Stigla mi je Gaggia Classic E24 i sledece srede stize Eureka Mignon manuale, nadam se dobrim rezultatima

Kofermentisana jagoda i visnja u fuki, nesto najbolje sto sam pio od tih *******cija. Eksplozija vocnih ukusa, kao milksejk od jagode iz meka

Ajd kad smo vec kod "specijalnih" kafa...da li ste nekada trazili od dobavljaca (od koga uzimate kafu) da vam kaze makar priblizno,koji ratio/temp da gadjate za kafu koju uzimate,kako bi izvukli max iz nje,ili uvek idete na spremanje po sopstvenom ukusu?

Spremam po sopstvenom ukusu.

Receptura zavisi i od opreme koju koristiš i od veština osobe koja priprema. Savet oko recepture za pripremu espresa, od pržioničara ili prodavca bariste, može biti samo približna smernica za pripremu. Ostatak je na tome koji pravi.

Realno bi trebalo da stoji hint na pakovanju, tako da je zapažanje odlično. Uglavnom se takve kafe ni ne spremaju za espreso, već za pourover i aeropres, tako da i to može biti razlog.

Sad moram da spremim jednu kaficu, iako sam na pola piva.

Kofermentisana jagoda i visnja u fuki, nesto najbolje sto sam pio od tih *******cija. Eksplozija vocnih ukusa, kao milksejk od jagode iz meka
Da li ima kod njih da se proba ili si kupio zrna?

Realno bi trebalo da stoji hint na pakovanju, tako da je zapažanje odlično. Uglavnom se takve kafe ni ne spremaju za espreso, već za pourover i aeropres, tako da i to može biti razlog.

Sad moram da spremim jednu kaficu, iako sam na pola piva.
Evo probah tu famoznu Panama Gejšu u Artistu kao pour-over, dobro je spremljena, ali opet mi Kolumbija Gejša kod njih pre dve godine na espresu bila bolja (koliko se sećam, bilo je davno)... Dobar je filter, pijem ga često, ali mislim da mi na kraju krajeva ipak espreso favorit, čak i za specialty

Nazad
Vrh Dno