Poštovanje svima, imam par pitanja u vezi Supernove.
Prešli smo sa mts na Supernovu, usled isteka Ugovora kod mts a na njihovu preporuku, zbog brzine interneta koja je u okviru Super Plan 4 Plavi 400/20 (nije Optika), dok je na mts-u bila
50/8. Međutim dešava se sledeće:
1. Wifi u stanu, bilo gde, ne prelazi oko 40-50 mbps, brzina sa kablom je preko 300 mbps. (Technicolor ruter) ping je oko 16-18, sve mereno na RATEL sajtu
2. Prebacivanje kanala je sporo, po par sekundi (Move uređaj), mnogo više koči nego što je to radio Iris.
3. Na Samsung QLED televizoru dolazi do seckanja slike, pa kad se ugasi upali televizor, sve je u redu,
te me tu zanima koje je idealno podešavanje rezolucije slike na move uređaju, šta je da kažem fabričko,
podešeno je trenutno na 2160, 60 hz i takođe me zanima podešavanje za boje na move uređaju, mislim da je trenutno na 422, 12bit.
4. Kvalitet slike mi deluje kao da nisu HD kanali, slika je nekako bleda, ali recimo info na Adrenalin kanalu je 1920x1080 60p HDR HD
Da li imate sugestije kako pobošljšati situaciju koju sam naveo gore.
P.S. uspeo sam da izvučem 12 meseci na 50%, drugih 12 meseci 7.599 dinara posle drugog poziva. Prva ponuda je bila 8 meseci 50%.