Šta je novo?

Supernova (2024+)

Pozdrav, imam velikih problema sam super nova internetom paket 200/20 ,po 15-20 puta u toku dana puca mreža. Trenutni ruter je Tehnicolor , po pisanjima na forumu mnogi se žale na ovaj ruter. Koji zamenski bolji ruter mogu da tražim od provajdera a da nema ovih problema i da je stabilan u radu? Hvala

Jel puca zicno ili bezicno? Ako je bezicno nemoj da trazis nista (jer oni nemaju nista bolje) nego kupi neki normalan AP ili ruter koji ce sluziti samo za bezicnu vezu, a ako i zicno onda prvo probaj da promenis adapter pa ako to ne pomogne onda trazi nov modem.

Žičano puca model je TC 7210 postalo je frustrirajuće , nemoguće da nemaju kršten ruter. Kakav je onaj Huawei mislim da je Hg8245w5-6Tmodel što imaju koristi li neko i ima li sa njim problema ?

Huawei je opticki, TC7210 je kablovski. Verovatno ti odlazi adapter, nadji neki 12V/2A i probaj, pa ako ne bude bolje trazi novi.

Нисам чуо да имају новији рутер од тога. Планирају да пређу на оптику па неће да троше паре.

Pozdrav, imam velikih problema sam super nova internetom paket 200/20 ,po 15-20 puta u toku dana puca mreža. Trenutni ruter je Tehnicolor , po pisanjima na forumu mnogi se žale na ovaj ruter. Koji zamenski bolji ruter mogu da tražim od provajdera a da nema ovih problema i da je stabilan u radu? Hvala
Не мора да буде до рутера, код мојих су имали бескрајне проблеме са мрежом где замена рутера није помогла. Бивша ПТТ КДС мрежа. Срећом па је постојала и оптика у згради па смо увели другог провајдера, а Супернова опрему само спаковали у кесу и сачекали крај уговора који је истицао убрзо.

Не мора да буде до рутера, код мојих су имали бескрајне проблеме са мрежом где замена рутера није помогла. Бивша ПТТ КДС мрежа. Срећом па је постојала и оптика у згради па смо увели другог провајдера, а Супернова опрему само спаковали у кесу и сачекали крај уговора који је истицао убрзо.
Nažalost nemam uslova za optiku.Ja ne mislim da je do rutera. Jer kada sam zvao podršku oni su uradili neka podešavanja kod njih i jedno vreme je bilo ok . Da je do rutera to bi bilo konstantno. Međutim vrlo brzo se vrati na staro . Verovatno i drugi imaju ove probleme ,nisam ja sigurno jedini.Kao da oni namerno isključuju (balansiraju)

Преко пословнице отишао и рекао да му јотел Ниш тренутно даје боље услове и повољности, вероватно код агента може да се добије и боља понуда, ако имаш на локацији јотел из Ниша!!!
Da, imam Jotel i bio sam da se raspitam, povoljniji su i od MTS i od Supernove... Pa ako ima neki agent supernove neka se javi u DM...

Jer kada sam zvao podršku oni su uradili neka podešavanja kod njih i jedno vreme je bilo ok .
Međutim vrlo brzo se vrati na staro . Verovatno i drugi imaju ove probleme ,nisam ja sigurno jedini.
Ja sam imao sličan problem sa VDSL-om (MTS), samo ekstremniji: nepovratno ispadnem sa mreže. Dakle, u potpunosti ostanem bez interneta, samim tim i televizije. Oni kao nešto resetuju (na daljinu), ja se uspešno vratim na mrežu, ali ubrzo opet ispadnem. Prva dva-tri puta kad se to desilo povratak je trajao nekoliko dana, a nakon toga svega nekoliko minuta. Znači ispadnem sa mreže, oni to nešto resetuju, vratim se, za dva minuta opet ispadnem. Ništa nije pomagalo, ali srećom su baš u to vreme doveli optiku u moj komšiluk (možda su te smetnje i bile povezane), tako da su me prebacili na nju bez izmene cene i datuma isteka ugovorne obaveze, a pritom sam odmah dobio optičku brzinu.

Не мора да буде до рутера, код мојих су имали бескрајне проблеме са мрежом где замена рутера није помогла. Бивша ПТТ КДС мрежа.
Što se tiče Supernove, i u mom gradu je slična situacija. Možda nema prekida, ali je kapacitet mreže toliko loš da se propisane brzine ne mogu dostići ni u snu.

Da ponovim
Box i dalje ne podrzava Netflix?
ili neki i podrzava, ali botovima u poslovnicama treba crtati koji tacno?

Code name: SEID00TKSB / MOVE OTT-Box 4
SoC: Amlogic S905X5M
RAM
: 2GB
Storage: 32GB

Netflix, AV1...

Novi box za 2025 god. 🙂

Meni su počeli slični problemi pre par godina i onda sam primenio "rešenje" koje su ranije ovde pominjali, a to je da zaglaviš power dugme na ruteru čačkalicom, pošto se izgleda vremenom spontano olabavi čak i ako ruter stalno stoji uključen, bez ikakvog paljenja/gašenja. Tako da probaj da nije i kod tebe sličan slučaj.

Imam problem sa protokom, koji je uvece katastrofalan, 600/30 paket, uvece jedva 200mb dogura ali koci dosta , jedva otvara, pa su zamenili ruter, medjutim ista stvar, problem je na glavnom cvoristu ali izgleda se se prave blesavi.
Imao sam sličnu situaciju, 400/20, uveče je bilo između 50 i 100mbps, utilizacija im je bila redovno visoka i morali su da rade segmentaciju čvora.
Problem se rešio kada sam 5-6 večeri u kritično vreme radio speed test i odmah nakon toga ratelov spedtest, sve lepo linkovao i sastavio mail gde sam samo pomenuo ratelov speed test i na osnovu toga su valjda shvatili da bi to bilo sledeća stvar koju bih uradio, tj prijavio i ratelu. Par dana nakon toga rešen je problem.
To bih i tebi savetovao, ako nisi već probao. Skini ratel speed test, sačekaj do večeras i odradi prvo ookla speedtest (biraj mts server) i onda ratel. Imaš linkove koje možeš da kopiraš, možeš i screenshotove i posle par dana im pošalji.

Slao imam ukupno 36 prijava od posli mesec do danas. A ukupno ne znam koliko. Zovu i kazu da ne dolazimo nije kod tebe problem i tako u krug. Ali cu morati ratelu da pisem. HVala

Da li je i Vama blokiran port 22? Ne mogu da uradim git pull (preko SSH) ili da se SSH na neki server. Probao da restartujem ruter ali nije pomoglo

Do cega je kad blinka US lampica i nema neta? Inace dosta zeza u zadnje vreme u periodu od posle 8 pa do jedno 14h, i tv je juce oko 13h bio u prekidu.

Prilozi

Hoces da kazes da si dobio net bez TV-a 400/20? Meni su smanjili 200/20 na 100/10 i 3 meseca se natezem sa njima, nece da povecaju jer "ne postoji brzi NET paket". Imaju 400/20 u combo paketima ali to mi ne nude kao alternativu vec mogu samo da platim punu cenu.
Јуче одем у пословницу и кажу ми да је дошло до неспоразума, да тај пакет не постоји у соло опцији и не у тој цени.

Сад ми нуде тв + нет 400/20 8 месеци 50% по 2700 и после 5300. Не знам да ли може да се извуче више или да чекам још…

Do cega je kad blinka US lampica i nema neta? Inace dosta zeza u zadnje vreme u periodu od posle 8 pa do jedno 14h, i tv je juce oko 13h bio u prekidu.
"Udji" u ruter i vidi upstream koliko ima kanala i koliko je dBmV moguce da je 57 dBmV i vise.
Ja sam imao taj problem kao ti, negde prikljucak nije u redu, kod mene je bio na banderi problem sa prikljuckom, kad su zamenili dobio sam odmah sva 4 kanala upstream i svi su sada 48dBmV i nemam vise problem sa internetom.
Nestajao mi internet pa se pojavi, posto imam pristup kablu sa bandere kad sam ga zaljuljao pojavi se net, tako sam i izvalio da je problem kod bandere.
Vidi od prikljucka na ulaz u kucu do rutera, da nije neki oksidirao, ako ti deluju ok kad dodju neka provere i na banderi, kod mene su prikljuci na banderi van kutije pa kisnu, kisa, sneg i oksidiraju

A sto samo u to vreme bogu hvala 😅

32457897654325676.webp

Јуче одем у пословницу и кажу ми да је дошло до неспоразума, да тај пакет не постоји у соло опцији и не у тој цени.

Сад ми нуде тв + нет 400/20 8 месеци 50% по 2700 и после 5300. Не знам да ли може да се извуче више или да чекам још…
Eto, a ja sam to pokusavao da im objasnim 3 meseca, 5 mejlova, 5-6 puta u poslovnicu i isto toliko poziva u call centar. Ni kada sam na kraju popizdeo i svasta im napisao, zapretio ratelom i sl, nije im palo na pamet da ponude neki popust za taj combo (posto mi TV ne treba) nego kao od prvog dana - mozete na kombo po komercijalnim uslovima (u prevodu full cena ako hoces), ali su zato morali da mi daju raskid bez penala. Tako da cu sada zbog idiota da raskidam ovaj ugovor, pa za 10 dana da uzimam taj glupi combo da bi dobio sa popustom umesto da su to odmah uradili... Ne znam sta da ti kazem, ako ti treba brzi net a nema bolje opcije od Supernove kod tebe uzmi to dok se ne predomisle (odnosno dok ne zaborave da su nudili)...
P.S. ja sam sve blizi da kupim dobar outdoor 5G modem i sa A1 vikend netom da placam 3500 mesecno za neogranicenu brzinu i protok (mislim da realno moze da se izvuce 400/50 tu gde sam - sa telefonom i usb tetheringom u tavanu imam uglavnom oko 200/15 trenutno, kada ga izbacim napolje za test, zna da ide i do 500-600 a UL nekad do 50) i da se ne vezujem nikakvim ugovorima ni za koga dok se ne pojavi normalan net na mojoj lokaciji.

Nazad
Vrh Dno