Šta je novo?

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2026

Au kakvo prvo poluvreme izmeďu Maroka i Haitija.

Pa jeste Škot je inicirao kontakt tako što je šutnuo Vinisijusa ali ipak nekako da ti neko ovo uradi na fudbalu ne znam da bi rekao jeste druže faulirao sam te (Škot Vinisijusu kaže to mislim 🙂 )
Pa možeš da kažeš da mu je ovaj podmetnuo nogu, ali kao da je bitno. Brazil ovo dobija bez problema.

Korejanci baš negativno iznenadili, najvažniju utakmicu odigrali najslabije.
Vidi se da je ostavilo traga na njih to sto im dva igraca igrala/igraju u Srbiji.. 🙂

Od Juzne Afrika sam ocekivao da ispadnu, ali eto, jos jednom se pokazalo da brzina i snaga pobedjuju u danasnjem fudbalu.

Kopilot mi malo lupeato pa crtao prelep braket sa 40 timova i sa sve Italijanima 🤣Ali njegovi parovi mogu biti zaniljivi. Sad nisam proveravao sve da li je ubo kombinatoriku sem Arg -Urugvaj koji se potencijalno gadjaju i sledece bi bilo zanimljivo iz njegovog izlaganja po meni Sad -BH, Portugal - Ghana i Švica - Belgija

zvanično je utvrđeno da komšije idu dalje. izračunato je da su u svakom slučaju među prvih 8 trećeplasiranih

1000017084.webp

Jel Juzna afrika sigurno prosla? Gledajuci prvu njihovu utakmicu, oni stvarno ne znaju da igraju fudbal, zvuci negativno ali svi koji su gledali taj mec se slazu, cak i mnogo prljavo igraju sto govore 2 crvena na otvaranju (a mogli su i vise da dobiju)

Jeste, sigurno su prosli, zavrsili su kao drugi na tabeli. I to dalje idu na Kanadu, pa imaju realne sanse za 1/8 finala...

731808270_1615674080138714_5702482773668358756_n.webp 728951504_1615674083472047_6171162155390933429_n.webp
Fotka dana: Oproštaj od Aztece
“Moja prva utakmica, Azteca. Moja zadnja utakmica, Azteca.”
Legendarni Guillermo Memo Ochoa mučio se pronalazeći riječi kojima bi opisao kako se u tom trenutku osjeća. Za njega, ali i za sve Meksikance, bila je to večer pomiješanih emocija: ushićenja, radosti i ponosa, ali i melankolije. Domaćin je uverljivom pobjedom 3-0 protiv Češke zaključio skupinu sa svih devet bodova i gol razlikom 6-0, prošavši u drugi krug onako kako domaćinu i dolikuje, a jedan posebno emotivnih trenutaka dogodio se u 77. minuti, kad je Ochoa zamijenio dotadašnjeg meksičkog golmana Raula Rangela.
Odigrao je tu utakmicu do kraja — možda je bolje reći da ju je odstajao, jer osim nekoliko dodavanja nije imao nikakvog posla — a onda je došlo vrijeme za oproštaj.
Ovom se utakmicom, svojom 153. za Meksiko, Ochoa pridružio Cristianu Ronaldu i Leu Messiju kao igrač koji je nastupio na šest Mundijala i na njima ostavio dubok trag. Upravo je na njima imao neke od svojih najboljih predstava kojih se nogometni fanovi diljem svijeta sjećaju. I upravo je ovdje, na Azteci, davne 2004. debitirao za Club Américu kao mlad golman i upravo se ovdje oprašta, 20-ak dana prije svog 41. rođendana: “Bilo je to prekrasno posljednje poglavlje moje karijere, hvala svima”, dodat će kasnije.
Po posljednjem sučevu zvižduku, prije nego što će ga suigrači bacati u zrak kao večer prije Vatreni Luku Modrića, Memo je laganim korak prišao jednoj stativi i poljubio je, a onda je to učinio i s drugom. Bio je to njegov simbolički oproštaj od tog mitskog mjesta meksičkog i svjetskog nogometa koje je više bilo njegov drugi dom, ujedno i način da iskaže zahvalnost nogometnim bogovima za sve što je proživio na terenu i poželi sreću ekipi u nastavku natjecanja.

Sad će maneken morati da gilja još 4 godine da bude jedini koji je igrao na 7 prvenstava...

Међусобна туча навијача Еквадора. 🙄

Већ 1 : 0 за Немце, потоп у најави?

Како оно није опасна игра Павловића?
Знаш када би нашим признали гол а да је била оваква ситуација... никад.

Zar kopačka u visini glave nije opasna igara odnosno prekršaj? EDIT: i to bez kontakta?
Jel se to nešto promenila pravila u Fudbalu?

gubi Kurasao 🙁
izjednačenje u drugoj utakmici

već 3 gola a ni pola četvrtine nije prošlo

Da li znate u koliko sati se igra finale?

Ekvadorski trener kao Batistuta sa Temua.

Zar kopačka u visini glave nije opasna igara odnosno prekršaj? EDIT: i to bez kontakta?
Jel se to nešto promenila pravila u Fudbalu?
Što bi rekao domaćinski sudija na jednom seoskom turniru, isto tako pri sličnoj situaciji, tražiš opasnu igru, visoko podignutu nogu, a on na to dosudi kontra i kaže "niska glava".

Ova žena, nazovi sudija, toliko iritira kako navija za Nemce. Pa ti posle drže neka predavanja o fer pleju, ovi što selektivno primenjuju pravila.
Ovo forsiranje i favorizovanje velikih polako postaje odvratno...
I nije samo sudija vec komplet var koji gubi svaki smisao

И ја сам збуњен.
Био сам убеђен да ће јој јавити из VAR собе да погледа.
Sudija ne mora da gleda VAR, VAR je samo sugestija. Bukvalno sve odluke idu na vodenicu Nemačke, ovo je prva utakmica koju gledam da sudi žena pa neću reći šta mislim, ali jezivo koliko je Ekvador pokraden. VAR je savršen sistem ali se ne koristi kako treba, to mora da se menja, VAR mora nekada da koriguje glavnog sudiju, bez obzira šta on mislio. Gomila nebulozno-komercijalnih odluka, poput one da Mesi ne dobije crveni karton i propusti celu grupu.

Nazad
Vrh Dno