Šta je novo?

Banka Poštanska Štedionica (bivša MTS Banka) (2024 / 2025 / 2026)

Isteklo vreme za edit, pa moram ovako.
Posle 22 minuta čekanja mi saopšte broj agenta sa kojim ću pričati i onda mi puste muziku još jedno 3-4 minuta. Da bi mi na kraju rekla da će me proslediti na kolege. Srećom oni se odmah javili, ali su mi rekli kako mi se kao zaključao nalog bla bla (pa kako onda pristupam sa starog telefona i dalje) i da moram da okrenem druge kolege na drugi broj i da vidim sa njima. Dobijem njih srećom relativno brzo da bi mi tek onda rekli kako u pozadini njima nije vidljiv moj broj mobilnog zato ne mogu da se ulogujem sa kredencijalima na e-banking niti da se registrujem na novom uređaju. Pitam je l’ mogu ja da ga unesem kroz app na starom telefonu kaže ne moraju oni u pozadini ručno (kao valjda zato što rade na sistemu, pa se nekima to izgleda obrisalo). Poslaće ona kolegama zahtev, pa mogu sutra ujutru da očekujem odgovor.

PAKAO!!!
Kameno doba!!!

Ne bi ni ja bio, ali kupiše MTS banku, a mrzi me da menjam, mada radi posao za ono što mi treba (online kupovina i plaćanje računa). Jedino što mi ne odgovara je izgled MC kartice, pa sam poručio nalepnice, ali mi nikad nisu stigle (poručio dva puta), tako da je poruka od univerzuma jasna - koristi Dina karticu.😛

Možeš i da ne koristiš Račun plus pa se neće naplaćivati održavanje u mesecima bez promena, a suštinski pređeš drugde gde bi ti više odgovarali uslovi.

Opet mi se čudnovato ponaša kobrendirana DinaCard-UnionPay, pa molim za potvrdu ako neko ima isto ili slično iskustvo. Trenutno me mrzi da njima opet pišem, pa bih prvo utvrdio da li je samo do mene. Istovremeno su se desile dve stvari, upravo nakon avanture sa blokiranim PIN-om od prošle nedelje.

Prvo, primećujem da mi kartica ne radi za onlajn plaćanja, pri čemu napominjem da je sve korektno podešeno po pitanju limita. Drugi kanali rade, što preko čipa, što beskontaktno, što kazuje da je uopšteno gledano sa karticom naizgled sve u redu. Probao sam čak namenski i DLS, znajući da je tu BPŠ prihvatilac, ali ni to nije prošlo.

Drugo, prestali su da mi stižu SMS-ovi, a ni po tom pitanju nije bilo nikakvih promena, u smislu da nisam menjao operatora i slično. Sad nemam nikakva obaveštenja o aktivnostima kartice, dok push notifikacije i dalje nesmetano rade, ali one nažalost ne pokrivaju kartične transakcije, što mi nikako nije jasno zašto nisu osposobili.

Upravo je pušteno novo ažuriranje mobilnog bankarstva (i to je obavezno, kao i ranije kad su neka veća bila), pa su možda smetnje imale veze sa radovima na sistemu, ali ispratićemo. Ažuriranje, inače, uvodi novi koncept zarade unapred, o čemu se detaljnije može pročitati ovde. Ukratko, ko prima platu preko banke, a pritom ima račun za prijem zarade ili Račun plus, može primiti tromesečni prosek i do sedam dana unapred. Usluga se može ugovoriti onlajn. Sve u svemu, prepisan koncept od Aika, mada je realizacija malo drugačija.

Поздрав,

Да ли вам ради нови део у мобилној апликацији: Каталог прозвода? Мени само врти и никада ништа не отвори. iOS систем. 🧐

@Milos996 Da, radi.
@uji Da li ispunjavaš uslove za uslugu "zarada unapred"? Ako da, onda se vidi, ako ne, normalno ta usluga se ne vidi.

U tom odeljku će se pojavljivati usluge koje će banka nuditi klijentima u skladu sa računom koji imaju i uslovima koje banka postavlja za određene usluge.

Ја не испуњавам услове зараде унапред, али имам понуду за зараду унапред. 🤣

Одељак производи није оптимизован за тамну тему, јер се приказују црна слова...

Мени пише да тренутно не испуњавам услове за ову услугу, иако сва 3 испуњавам. 🙄

Bps mi ne da da zatvorim studentski racun koji sam otvorio pre X godina i bleji prazan jer ga je tehnicki otvorila Srbija/uprava za trezor a ne ja 😐 ne znam kako da pitam RS da im udje tamo u poslovnicu i zatvori ga xd

Što se uopšte opterećuješ? Ako po ugovoru banka može da ga ugasi jednostrano i prethodno te o gašenju obavesti, ugasiće. U suprotnom, ako i kad se bude desilo da im dune da ga naplaćuju, lepo izjaviš da nisi saglasan sa izmenama tarifa, pošalješ im pošiljku sa povratnicom i onda moraju taj račun da ugase. Da li moraju da komuniciraju sa ministarstvom prosvete i trezorom oko toga? To više nije tvoj problem. Po mom mišljenju, račun će ostati besplatan godinama, a razlog zašto eskiviraju da ga ugase je veštačko podmlađivanje prosečnog broja godina starosti klijenata. Jedan od razloga zašto su to izmislili jeste da zbog eventualne prodaje budućem kupcu predstave kako Poštanska nije samo banka za penzionere i socijalu, već da baza klijenata čini mešovitu strukturu.

Znaci o tome se radi, hvala na pojasnjenju 🙂 Ma ne opterecujem se, imao sam visak vremena i hteo da uradim ispravnu stvar, vise mi je bilo cudno, jer mi se nikad nije desilo tako nesto, a i malo je smesno da cu zauvek da imam stud racun 😄 tipa leto 2320. oni salju mejl da dodjem licno po dina karticu

Navodno periodično proveravaju da li si student, tako da će valjda u nekom trenutku utvrditi da nisi, ali dobro je pitanje koliko često to rade i šta se dešava kada utvrde da nisi.

Nazad
Vrh Dno