Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Desi se nekad da brisanje ne prođe kako treba i onda mora da se kontaktira operater da izda novi QR kod. Meni se to desilo kod MTS-a, dok je kod Globaltela prošlo brisanje i instalacija na novom uređaju bukvalno minut posle bez problema.

@milancedjukanovic To nešto nije u redi kod tebe. Kada se obriše esim nekih 10 minuta je potrebno da se sačeka, ako i toliko.
Da, piše sledeće:
Esim je već podešen na drugom uređaju.
Uverite se da ovaj e sim niej preuzet na ovom ili nekom drugom uređaju.
Dodatnu pomoć zatražite od mobilnog operatera.
E sim kad sam obrisao, proverio sam i nije ga bilo tamo među podešavanjima kartice, takođe nije bilo ni mreže.
Zvao sam ih, rekli su mi da im pošaljem na mail šta tačno piše, to sam i uradio.
Čekam sad odgovor.
Probao ponovo da skeniram, isto.

Desi se nekad da brisanje ne prođe kako treba i onda mora da se kontaktira operater da izda novi QR kod. Meni se to desilo kod MTS-a, dok je kod Globaltela prošlo brisanje i instalacija na novom uređaju bukvalno minut posle bez problema.
Hvala puno.
Javim kad to sve prođe.

Sve je rešeno, i to brzo.
Dobio e sim, aktivirao, prosledio narudžbenicu i broj je prenet brzo.

Nema, zvanično je sve Telekom, tako to RATEL gleda. S tim u vezi, ne znam da li je onda slučajno omašena tema, pošto je link van konteksta. Svakako, dosta je ljudi i došlo u Globaltel, ne bih ni to zanemario. Ali opet, teško je proceniti to dobro bez razdvojenih podataka. Ne znam, inače, nikoga iz svoje okoline da je u Globaltelu, a i MTS je retkost.

Vid poskupljuji one djubrex kombinacije od prvog jula.
Meh znaci sledecu turu se vracam na freepaid kad potrosim ono nagomilano sto se stekalo godinu dana😂
Bar su poslali sms lepo od njih

Prilozi

• IMG_20260624_154341.webp
    IMG_20260624_154341.webp
    37 KB · Pregleda: 82
Vid poskupljuji one djubrex kombinacije od prvog jula.
Meh znaci sledecu turu se vracam na freepaid kad potrosim ono nagomilano sto se stekalo godinu dana😂
Bar su poslali sms lepo od njih
Za koliko poskupljuju, ne mogu pronaci cenovnik na sajtu

Globaltel odmah aktivira paket, ne čeka da istekne prethodni? Bio paket dobrodošlice, pisalo da ističe za 2 dana. Aktivira se danas onaj najjeftiniji, i piše za 30 dana, sadržaj se preneo.

Iako je namešteno da se automatski aktivira ima li potrebe čekati za 29 dana da piše "ističe za dan", pa da se opet aktivira?

Koristim Globaltel vec oko 2 god uvek mi je aktivna automatska aktivacija paketa i nista ne diram u aplikaciji. Sad vidim da mi nije aktiviran novi paket i izgubio sam oko 170GB sacuvanih. Da li se nekom isto desilo i da li postoji nacin kako to povratiti?
Takodje, da li kredit ima rok vazenja ili ne?

Koristim Globaltel vec oko 2 god uvek mi je aktivna automatska aktivacija paketa i nista ne diram u aplikaciji. Sad vidim da mi nije aktiviran novi paket i izgubio sam oko 170GB sacuvanih. Da li se nekom isto desilo i da li postoji nacin kako to povratiti?
Takodje, da li kredit ima rok vazenja ili ne?
Mislim da to može da de reši pozivom call centra. Mislim da mogu da vrate.

Da li je neko u skorije vreme koristio Globaltel roming u Grčkoj? Da li mogu da se oslonim da će da funkcioniše normalno? Vidim da cene dolaznih i odlaznih poziva, kao i sms-a ka Srbiji nisu previsoke.
Screenshot_20260625_002803_Chrome.webp
Screenshot_20260625_003354_Chrome.webp

Poslednja izmena:
@Bane! Postoji zvrčka što se Globaltela tiče.

Od kako su prešli pod mts krov, njihove kartice se tehnički (po IMSI broju) ne razlikuju od običnih mts kartica.
Svaki telefon će standardno da odabere klasične mts APN-ove za povezivanje na mobilne podatke: gprswap, gprsinternet
To radi bez ikakvih problema u Srbiji.

Ipak, jedino ispravno podešavanje APN-a za Globaltel je upravo APN: globaltel

Kad napustiš Srbiju internet će ti raditi samo ako si u telefonu podesio APN: globaltel

Zato ljudi vide, aha... u Srbiji mi radi, i čim pređu granicu, nema internet konekcije. Ako ostaviš APN gprswap ili gprsinternet, telefon će "poludeti". Poveže se na internet, pa se posle par sekundi diskonektuje pa tako nekoliko puta, pa ispadne iz mreže skroz... itd itd...

4G internet će raditi, pristup 5G mrežama verovatno nećeš imati.

Nemoj da se zbuniš, moje iskustvo je takvo da mts i globaltel karticama treba 5-10min da se uopšte povežu na mreže u inostranstvu.

Igromnk hvala za ovo pojasnjenje! Objasnjava zasto sinu nikako ne radi roming na saticu.

Sad je pitanje kako na saticu promeniti APN?!?

Evo mene u Grčkoj. Bio u Jerisosu, a sada sam u Flogiti. Roming internet mi odlično do sada radi. Potrebno je samo podešavanje APN-a, kao što je navedeno u postu iznad.
Imao sam 1gigabajt u Frepaid-u, još sam aktivirao roming internet dodatak za Grčku od 2 gigabajta za 350 din. Džabalesku.

Username i password u podesavanjima APN-a su zaostavština iz doba ranog GPRS-a. Tada su bili obavezni. Sada je to opciono. Operater sam bira da li za konkretan APN zahteva user/pass ili ne.

Imao sam 1gigabajt u Frepaid-u, još sam aktivirao roming internet dodatak za Grčku od 2 gigabajta za 350 din. Džabalesku.
Kada se aktivira, eto npr. ovakav dodatak za Grčku, onda se samo ta 2 GB interneta nadodaju u "Global Travel", a sve ostalo ostaje nepromenjeno? Datum važenje aktuelnog Freepaid/Uzbudljivog paketa i GB/min. u nacionalnom saobraćaju ostaju sve isto, je l' tako?

Prethodni "Freepaid" paket mi je važio do 20. juna... Automatski se obnovio, jer je to tako štiklirano i upisana je Dina kartica... I, sad gledam u aplikaciji, aktuelni paket važi do 21. jula. - To onda znači da paketi traju 31 dan, a ne 30?

... Odnosno, mogli bi da traju i 32 dana, ako bi se obnavljali "pešice" - pa npr. da sam ja "pešice" obnovio svoj paket 21. juna jednu sekundu iza ponoći, on bi sada trajao do 22. jula... Samo bi bilo potrebno svaki put pozivati korisnički servis da prebace nepotrošene GB/min.

^

Nisam... Aktivirao sam +30 GB bonus.

100% paket traje 31 dan.

... A ova moja pretpostavka iznad - da bi trajao i 32 dana, kada bi se obnavljao "pešice" posle ponoći - 99,9% nije tačna... Sad kad sam se malo preračunao.

---

Proveri(te) sam(i)?... Napravite screenchot (da ne zapunjujete mozak), pa sačekajte automatsko obnavljanje.

Nazad
Vrh Dno