Šta je novo?

Hardver Koji 4g LTE router za Yettel kucni net?

• Začetnik teme Začetnik teme s16
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

s16

Slavan
Učlanjen(a)
02.10.2008
Poena
425
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 9800X3D
Matična ploča
Gigabyte B650I AX
RAM
Kingstone 2x32gb 6400 FURY
GPU
Asus RTX4080 Super ProArt
Storage
4tb Samsung 990 Pro
Zvuk
Logi G Pro X2 Lightspeed
PSU
CM 850w SFF
Kućište
CM nCore 100 Max
Monitor
Alienware aw2723df
Miš & tastatura
Asus Azoth X & Logitech G502X Lightspeed
Laptop
Asus S14 Zenbook
Tablet
Apple iPad Air M2 Wi-Fi 128GB - Space Gray
Mobilni telefon
Xiaomi 17 Ultra
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pozdrav svima,

treba za firmu da uzmem 4 rutera koji ce zameniti postojece koje smo dobili od yettela, ali su prespori. Iz nekog citanja i ovde i na netu sam skapirao da je glavni problem do rutera.

Tako da mi treba preporuka za dobar indoor/outdoor lte ruter za 4 lokacije, Pancevo kod rafinerije, Krcedin na Dunavu, Obrenovac kod TENT A i B i Kostolac kod TEKO.

U sustini cena nije problem, samo da je nesto sto moze da uzvuce dobru brzinu neta i jos bitnije da bude stabilno. Jos ako je plug&play sto se tice sim kartice, jos bolje.

U napred zahvalan.

Šta dobiješ sa e sim karticom i kako puniš telefon kada je usb c zauzet sa adapterom?

Како то мислиш шта добијем еСим картицом? Користим интернет преко еСим броја.🙂
УСБц из телефона иде у УСБа на рутеру и тиме добијаш уједно и напајање за моб.

Не, користиш кабл од телефона који спојиш на УСБ рутера. Ако ниси никад користио УСБ тетеринг куцај на Јутуб и видићеш о чему се ради.

Naravno ako mu ruter poseduje USB port i mogućnost da ga koristi za tu namenu.

Da li neko u Srbiji otkljucava Huawei B818-263? Dobio sam jedan iz Irske, zakljucan na Vodafone.
Probaj ovako:
Da biste izvršili hard resetovanje, koristite dugme za resetovanje (mala rupa na poleđini, koja se pritiska spajalicom oko 8-10 sekundi dok lampice ne zatreperi) ili pristupite sistemskim podešavanjima preko veb interfejsa (192.168.3.1) da biste izvršili fabričko resetovanje. Obe metode će obrisati sva podešavanja i nakon toga ćete morati ponovo da konfigurišete ruter.

Dobar dan izčitao sam temu od početka ali nisam pronasao odgovor na neka pitanja koja me zanimaju. Potreban mi je ruter sa sim karticom za selo. On bi imao zadatak samo da rade kamere na njemu i to preko wifi. Na mestu gde mi je kuća merio sam preko telefona brzine neta i samo bi mogao mts-ov net . Merio sam preko telefona brzine dowenload je 125, upload je 11. Ostale mreže su mnogo manje. E sad je pitanje kada se ubaci kartica u ruter da li ce to opasti i da li trebam juriti rutere sa vecim ili vise antena ili sa boljim CAT-om. Bolji CAT ne znam dal mi treba ja bi bio zadovoljan da mi upload bude 20 ili 30 i da imam kakav takav signal jer sam poziciono na losem mestu u odnosu na repetitore . Dal bi veca cifra u CAT-u znaci povećanje ovih brzina ili znaci mogucnost da bryine ako imam bolji signal budu vece (ja bolji signal od ovoga necu imati).
Kamere sam kupio ali oko rutera mučim muku razmisljam ili nov Cudy (LT500D) AC1200 MR400 4G LTE 300Mbps WiFi ruter koji sada kosta 5300 din ili polovan huawei sa vecim CAT-om od 4 ako mi to nesto znaci.
Mnogo mi je bitno da ruter u podešavanjima ima automatski restar koji bi stavio da se svaki dan restartuje ako zabaguje da može sam da se otkoči (mislim da tu opciju ima huawei a za ostale ne znam).

Ako ti je na telefonu upload 11 kako očekuješ da sa ruterom bude 20-30?

Ako ti je na telefonu upload 11 kako očekuješ da sa ruterom bude 20-30?
Mislio sam antene su vece na ruteru da ce imati bolji prijem signala, ta je to sprava namenjena baš za to . Ali ako ce on imati funkciju kao stari telefon iz fijoke koji ima polomnjen ekran i koji ne koristim 2 godine . Onda cu uzeti njega da mi ima funkciju rutera.

Proveri CAT telefona, većina je brža od jeftinih rutera.
Takođe dosta utiče mikro lokacija, testiraj signal na što više pozicija u kući(svaki ćošak prostorije npr).

Proveri CAT telefona, većina je brža od jeftinih rutera.
Takođe dosta utiče mikro lokacija, testiraj signal na što više pozicija u kući(svaki ćošak prostorije npr).
Da, model Xiaomi Redmi Note 13 Pro 4G koristi modem čije su specifikacije približne LTE Cat 13 (kategorija 13) za preuzimanje (download) i otpremanje (upload) podataka.
Stvarne brzine u praksi zavisiće od vašeg mrežnog operatera, kvaliteta signala i lokalne infrastrukture, ali telefon je hardverski sposoban za izuzetno brz prenos podataka.

Pozdrav svima, nov sam ovde. Imam jedno pitanje u vezi ovakvog interneta. Imam 50/8 kablovski koji je očajan i nemam optiku ovde ali imam dobar 4g+ i uskoro bi trebalo 5g da imamo. U pitanju je selo kod Kraljeva koje nema baš puno stanovnika i bazne stanice nisu toliko opterećene. Bazna stanica je na oko 400m od mene. U sobi koja nema prepreka prema baznoj stanici sa S24 hvatam oko 200mbs a u kancelariji koja je 15-20m od kuće hvatam oko 120-130mbs sa S24 zato što jedan deo velike hale pored mene stoji tačno na putu između bazne stanice i kancelarije.
Uzeo sam mts 5G/4G neograničeni internet i sad bi mi trebao neki ruter koji bi mogao bar da izvuče isto kao telefon.
Može polovan a može i nov ruter, cena nije bitna s obzirom da je za posao ali ne bi baš davao 500e ako nije sigurno da ću dobiti više od telefona.
Nadam se da me razumete, nije problem cena već strepim da li ću uopšte dobiti da mi rade 2 računara normalno.
Ako bi znao da npr neki od 400e daje 50% bolje performanse uzeo bi ga odmah.
Internet mi je za kancelariju jer radim dizajn eksterijera i programi kao D5 znaju da naprave fajlove i po npr 3-4gb koje treba da šaljem više puta zbog nekih ispravki.

Ja sam našao dva polovna od oko 100 evra, Xiaomi 5G CPE AX5400 pro i Huawei B818-263
Prodavci kažu da su otključani.

Koliko sam razumeo cat je najbitnije kod njih, i huawei je cat19 što bi trebalo je da je dobro. A nigde nema za Xiaomi koliko ima CAT jer je 5G ali sam našao da mu na 4g+ dođe kao CAT 19-20? Ako bi hvatalo malo bolje nego moj telefon u kancelariji bio bi prezadovoljan, ako ne nadam se da postoji neka opcija da platim više a da dobijem više mbs.
Problem je što iz sobe nemam lan kabal i ako ga stavim u sobu mora da provlačim 25-30m kabla.
Kancelarija je odvojen objekat od kuće inače.

Na ruteru ce biti mnogo niza brzina u odnosu na telefon. Ali moze da se i duplira sa upotrebom kvalitetne spoljasnje antene. Na primer Maswell 4mimo-ultra 4g lte 5g panel antena outdoor.
Na nasem trzistu je oskudna ponuda 5g rutera i duplo su skuplji kod preprodavaca.

Pozdrav svima, nov sam ovde. Imam jedno pitanje u vezi ovakvog interneta. Imam 50/8 kablovski koji je očajan i nemam optiku ovde ali imam dobar 4g+ i uskoro bi trebalo 5g da imamo. U pitanju je selo kod Kraljeva koje nema baš puno stanovnika i bazne stanice nisu toliko opterećene. Bazna stanica je na oko 400m od mene. U sobi koja nema prepreka prema baznoj stanici sa S24 hvatam oko 200mbs a u kancelariji koja je 15-20m od kuće hvatam oko 120-130mbs sa S24 zato što jedan deo velike hale pored mene stoji tačno na putu između bazne stanice i kancelarije.
Uzeo sam mts 5G/4G neograničeni internet i sad bi mi trebao neki ruter koji bi mogao bar da izvuče isto kao telefon.
Može polovan a može i nov ruter, cena nije bitna s obzirom da je za posao ali ne bi baš davao 500e ako nije sigurno da ću dobiti više od telefona.
Nadam se da me razumete, nije problem cena već strepim da li ću uopšte dobiti da mi rade 2 računara normalno.
Ako bi znao da npr neki od 400e daje 50% bolje performanse uzeo bi ga odmah.
Internet mi je za kancelariju jer radim dizajn eksterijera i programi kao D5 znaju da naprave fajlove i po npr 3-4gb koje treba da šaljem više puta zbog nekih ispravki.

Ja sam našao dva polovna od oko 100 evra, Xiaomi 5G CPE AX5400 pro i Huawei B818-263
Prodavci kažu da su otključani.

Koliko sam razumeo cat je najbitnije kod njih, i huawei je cat19 što bi trebalo je da je dobro. A nigde nema za Xiaomi koliko ima CAT jer je 5G ali sam našao da mu na 4g+ dođe kao CAT 19-20? Ako bi hvatalo malo bolje nego moj telefon u kancelariji bio bi prezadovoljan, ako ne nadam se da postoji neka opcija da platim više a da dobijem više mbs.
Problem je što iz sobe nemam lan kabal i ako ga stavim u sobu mora da provlačim 25-30m kabla.
Kancelarija je odvojen objekat od kuće inače.
Taj Xiaomi je LTE CAT19 isto.

Na ruteru ce biti mnogo niza brzina u odnosu na telefon. Ali moze da se i duplira sa upotrebom kvalitetne spoljasnje antene. Na primer Maswell 4mimo-ultra 4g lte 5g panel antena outdoor.
Na nasem trzistu je oskudna ponuda 5g rutera i duplo su skuplji kod preprodavaca.
A da li postoji neki ruter koji može da zameni telefon? Mislim meni ista brzina kao na telefonu odgovara a spoljne antene bi jedino bile problem što bi morao kabel od 5metara a ne znam da li će kvariti siglan toliki kabel. Ako stavim antene napolju onda mogu staviti ruter bilo gde ili?
Sa ovim mf293n od mts imam 60 mbs download ovde u kancelariji i oko 100mbs u sobi.

Taj Xiaomi je LTE CAT19 isto.
Koja je onda najbolja opcija da uzmem? Ovaj od mts čak nema ni 4x4 mimo

Poslednja izmena:
Jel ima neka kod nas da se uzme antena? I znači da uzmem Xioami ili Huawei i stavim na njega antenu?
Edit: sad vidim da nema gde antene na njih🙂

Sa ovim mf293n od mts imam 60 mbs download ovde u kancelariji i oko 100mbs u sobi.
Od provajdera neces dobiti dobar ruter.
Tenda 4g08 je ok, kosta oko 10.000 din a cena varira i do oko 7500, ostali modeli su losiji.
Steta je da to stavljas a imas 5g. Jeftiniji 5g ruteri su najcesce od provajdera, znaci brljavili su po softveru. Mozda Strong 5g za 200€ na KP ili da ti neko donese od preko, ko dolazi na odmor sa zapada. Od boljih ima tp-link Deco x50-5g, Brovi 5g (to je huawei od nemackog provajdera), Tenda 5g06 ax3000 (ja sam kupio taj, i cekam da mi stigne).

Ako ces 4g, potrazi huawei b636, taj je dobar.
Ima samo jedan sa 0 ocena na kp🙂 https://www.kupujemprodajem.com/kom...36-lte-wi-fi-ruter-na-prodaju/oglas/192334186

Ja oću sad 4+ da koristim koliko mogu da izvučem od njega ali ako uzmem neki koji je i 5G a isto hvata 4G kao b636 onda bi uzeo neki 5G. Osim ako b636 hvata bolje 4g od npr ona dva koja sam naveo na početku.
Opet kažem, nije mi problem da dam i više od 500e jer je za posao ali samo da napravim da imam 150mbs. Naravno ne bi bacao pare ako je mala razlika između nekog polovnog od 100e i nekog od 500-600e.
Ima i ovaj npr ali ako je samo 5-10% bolji nema smisla:

Padaju im cene, inace su sada 5g mnogo skuplji od 4g. Pitanje je koliko ce pasti za godinu dana i sta ce se novo pojaviti. Sve zavisi od tvoje odluke.
Nije mi bitna cena, npr da li je na 4g+ Xiaomi 5G CPE AX5400 pro V2 ili Huawei B818-260 isto kao i b636 ili je on bolji za 4g+?
Ako ima neki skuplji a da će dati bolje performanse uzeo bi ali ako je preveliki rizik onda bi išao kao ovi oko 100e

Nazad
Vrh Dno