Šta je novo?

Hisense televizori

• Začetnik teme Začetnik teme momsab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Skontao sam na sta mislite za sivu travu. Pa to ova trava na World Cup u USA je ******. Engleska trava ubija zeleno

Meni je trava zelena na WC26 kad sam stavio na standard i malo podesio boje, na Filmmaker je užasna, skoro siva

Ne kapiram za šta služi taj filmmaker i ko ga koristi jer je saturacija - 50 na tom modu

filmmaker je za filmove, ne za sport, pogotovo ne za uživo prenos

Kod mene FOX One nema HDR, ide u 4K. Peacock je 4K Dolby Vision / Atmos. Apple TV i LG G5.
Izvinjavam se, tek sada video koja je tema, prebacio sam se da je oko FWC...

Poslednja izmena:
Evo pojavio se novi u7se u radnjama oko 110 000 za 75 inca, kaze ai da ima malo vise dimming zona od u7q sa 260 na 320 i naravno bolji procesor, nadam se da ce biti na testu na benchmarku i nadam se ova 75 verzija.

Na Premijer Ligi je trava zelena na Areni Premijum na Filmmaker-u. Pratim samo to prvenstvo a na Engleska-Hrvatska je bila ****** trava i slika dosta losa kod mene na Sat traktu. Znaci ove slike na WC nemaju veze sa kvalitetom prenosa sa Premijer-a. A video materijal jedino Filmmaker mi stvara ugodjaj.🙂

Trava na stadionima je bleda u Americi. Zašto pokušavaš da je na silu učiniš zelenijom? To i da uspeš ne bi odgovaralo stvarnosti.

Bravo za komentar! Totalno si u pravu! Zbog cega ljudi nabudzuju fotku da ne bude blizu realnosti?

Amerika je ****** ko i prvenstvo🙂

Braćo moja dobra niko ne želi da travu učini zelenijom nego što jeste, ali me živo zanima gde ste vi to čuli da je trava na svetskom prvenstvu sivkasta i bleda?

Znači samo neku sliku, video šta god baš da vidim to čudo, jer ja nigde nisam primetio ništa sem savršene boje trave (što kažete kao u Premier Ligi je). Ni na tv prenosu ni na insta stranicama koje kače sadržaj u vezi prvenstva.

U običnom Standard modu gledam fudbal, pritom saturacija je na normalnom nivou (60) a ne toliko pojačana da bi veštački napravili zelenu, i trava je zelena kakva treba da bude.

Na Filmmaker modu trava je kriminalno siva. Kapiram da je Filmmaker za drugu vrstu sadržaja, samo kažem da nije problem u boji trave na svetskom nego do vaših modova, a trava je odlična

Evo gledao Argentina-Austrija, slika na Filmmaker-u brutal, ubija bljestavilo trave i dresova. Na Engleska-Hrvatska bila bledo siva trava. Znaci zavisi od distribucije prenosa gotovo sam siguran. Ja slabije uspevam da gledam utakmice ali ako uhvatim fotkacu.

Inace je kod mene 52-53 Saturation, ne volim ta preterivanja.
Na P60 Pro je na EON-u isto bila sivkasta trava na toj utakmici na Normal Color Mode.

Evo gledao Argentina-Austrija, slika na Filmmaker-u brutal, ubija bljestavilo trave i dresova. Na Engleska-Hrvatska bila bledo siva trava. Znaci zavisi od distribucije prenosa gotovo sam siguran. Ja slabije uspevam da gledam utakmice ali ako uhvatim fotkacu.

Na P60 Pro je na EON-u isto bila sivkasta trava na toj utakmici na Normal Color Mode.
upravo tako, isti kanal, ista podešavanja, različite utakmice, negdje trava siva, negdje zelena, ili je do prenosa ili do trave , nešta jeste

Do "Arene"je sigurno.Kada gledam fudbal prebacim na Sport i slika je stvarno dobra i realna.Ali u toku prenosa cesto ispada,nema tona ili nema signala.I kada se vrati onda treba nekoliko sekundi da se nasteluje na predhodno podesavanje.SBB-Yettel i tv U7QF.

Imam baš i P60 pro i gledao sam možda i 2-3 tekme preko njega i stalno je bila zelena trava 😂

Ne znam, na U7Q ima i ono kad je igrač zumiran i kad se kreće pa kao neko zamućenje slike da ide oko njega kao da ga prati neki podebeli blurovani 'stroke' u Photoshopu 😅

Nije bas toliko loše, pretera ga. ☺️
Vidiš da je do samog prenosa, nije do TVa.
Nekoliko različitih ljudi ovde prijavljuju ispraniju boju za travu, nije siva. A svi gledamo na različitim tipovima televizora.

Da li postoji Hisense TV koji potpuno ispunjava sledeće parametre?
50" 4K, 120 ili 144 Hz... Neki dobar panel kao IPS ili bolji. Nešto još kvalitetno?

Ne znam, na U7Q ima i ono kad je igrač zumiran i kad se kreće pa kao neko zamućenje slike da ide oko njega kao da ga prati neki podebeli blurovani 'stroke' u Photoshopu 😅

To zamucenje je vrlo cesta pojava na mini led televizorima, ne samo na Hisense.

Btw, ja kupio 75u7q i bas sam zadovoljan. Oko fudbala se ne nervirajte mnogo, mts salje takvo djubre od signala, nikakva magija ne pomaze.

Je l tvoj isto VA panel? Ovaj što gubi kvalitet kad se gleda iz loših uglova?

A to zamucenje ne moze da se reši?

Iskreno imao sam neki Samsung star 7-8 godina, znači koja je to tehnologija mogla biti led ili šta već nemam pojma

Uglavnom na njemu nisam primećivao ni to zamucenje ni da se gubi kvalitet kad se gleda sa strane, pa se realno dolazi do pitanja šta ovi savremeni televizori donose dobro osim milijardu boja a pre ih je bilo 16 miliona ili koliko već, jer su puni nekih mana em ne može iz ugla da se gleda em ovo em ono

Da me razumete, svestan sam ja savršeno da je TV 50.000 rsd, da je trenutno jedan od jeftinijih,da cene idu do 500k za TV, ali pre je TV za 50k nudio nekako više, ili ako ne više bar je imao tih nekih mana mnogo manje

Za mts i signal je sve jasno, možemo se nadati da će za koju godinu da daju veći kvalitet 😄

Da li postoji Hisense TV koji potpuno ispunjava sledeće parametre?
50" 4K, 120 ili 144 Hz... Neki dobar panel kao IPS ili bolji. Nešto još kvalitetno?
U7Q Pro u 55" ti je ADS Pro ekran, najboja verzija IPS like ekrana ali je 55". Inace ispunjava sve ostale zahteve za osvezavanje i odlican je za igre (nema karakteristicnih VA problema kod igara)

Kod mene je ovakva trava.. Jeste malo čudna, ispranija,ali moguće da je sam organizator odabrao tu vrstu trave i posadio za svetsko prvenstvo.

Pre nekog vremena je neko okačio link od španskog sajta za spec, tamo piše za običan model da ima IPS.

kao što se vidi na priloženom linku, u pitanju je IPS-oliki panel
1782335929529.webp

Nazad
Vrh Dno