Šta je novo?

Aparati za kafu i kafa

Generalno "nije strasno" sto se troskova tice, 40 centi dnevno je i dalje OK za ovaj red velicine cene masine 🙂

1000029515.webp
Da se isproba koji blend 🙂

Menjaš Bambino? Ili za drugu lokaciju?

Ma gde menjam Bambino. Iste sekunde ako crkne naručujem drugi. Nadam se da neće nikad, koje god još mašine budu u opticaju, neće nikad biti zamenjen.

Dodajem, oplemenjujem. Druga lokacija, trebaće mi u narednom periodu, pa taman da zadovoljim znatiželju. Poneću istu kafu, možda i Opus, da bi test bio referentan. Sigurno će kafa da valja, ali intrigantna je paralela sa Bambinom.

Indonesia neverovatan ukus. Not my cup of tea, Ali bas specifičan ukus. Etiopija odlična. Još Costa Rica da se proba.

Prilozi

• IMG_5994.webp
    IMG_5994.webp
    154.2 KB · Pregleda: 50
Kostariku meni ovde spremaju za aeropres neverovatno. Žao mi da je provlačim kroz espreso mašinu.

Pratim ovog lika par meseci na Instagramu i sad vidim da je otvorio sajt.
Izgleda da i on tebe prati 🙂 ...

Izgleda da i on tebe prati 🙂 ...

ubacio samo te sa liste ili tako nešto? ne kontam...

Otišle cene na AliExpress-u u 3 lepe...

Jel ima nešto dobro od ručnih mlinova u cenovnoj kategoriji do 15000 din. osim Timemore Chestnut C5 ESP PRO ili MHW-3BOMBER Blade R3 PRO?

Da li ste imali problem da je kafa pocela da bude losija vremenom.
Naime, imam 4 god GAGGIA CADORNA PRESTIGE (napravio ~6000 kafa), i deluje kao da kafa nije gusta kao ranije (pravljenje espressa - deo kada curi voda ~50ml traje 5 sek samo).
Redovno se cisti kamenac i tablete za odmascivanje.

Sto se tice bew grupe, podmazujem je na 6-7 meseci (nestalo mi je ulja da je podmazem).

AI kaze moze biti i neka gumica, ali ne bih bio siguran.
Granulacija mlina je bila na sredini kao i uvek, malo sam je promenio, ali deluje mozda neznatno drugacije.

Kafa uvek ista - lavazza.

Na klasičnom aparatu se usitnjava mlevenje i/ili povećava količina. Ja bih probao isti princip. Ako je doza dobra, zatezao bih mlin dok ne dobijem šta sam hteo ili krene aparat da se buni. Nemoj samo da sudariš noževe, imaju i oni dušu, ako to uopšte može da se desi na toj mašini.

Nema on tu da bilo sta radi sa mlinom ili dozom. To je superautomatik. Verovatno mlin vise ne melje kako treba i bude krupno, zato mu kafa i proleti.

Ma moze da se podesi, ali to je osnovno u odnosu na neke aparate ili pak na posebno mlinove.
Ja mislim da je mlin odsvirao svoje.

Jel koristi neko ove coffee sirupe i cemu zapravo to sluzi,da zasladi,promeni ukus kafi kao neki kafa koktel i ako neko koristi jel ima preporuku koji tacno.

Da li sipas i nesto drugo osim sirupa,mleko na pr.,vidim da ova jedna drobi oreo keks pa ga stavlja u latijeru sa mlekom,pa sa time preliva espreso i stavlja led,svakakvih kombinacija tu ima samo je pitanje ko sta voli.

Na mojoj E8 ima opcija da se sirup integrise u frotiranu penu (Sweet Foam), ali nisam fan toga nesto.

@dulebgbg sirupe sam kupio za najgluplju uređaj Ninja CREAMi aparat. Pa ko hoće stavljam sirupe po želji. Kao što ima na Gasprom pumpama.
Inače pijem samo čist espresso

Okreni obrtni za moje potrebe nema boljeg od R3 Pro, tako da sam još jedan naručio:

MHW-3BOMBER Precision R3 Pro

Samo što je do pre par meseci mogao da se nađe za oko 70$, sad je 131$ + harač koji je država počela da naplaćuje, tako da izađe više nego duplo skuplje. 🙁

TIMEMORE Chestnut C5 ESP PRO

88$ sa sve popustima od 20$, bio oko 60$

Poslednja izmena:
TIMEMORE Chestnut C5 ESP PRO
A ovo?

Nazad
Vrh Dno