Šta je novo?

Temu - online prodaja (praćenje pošiljki u zasebnoj temi) - FAQ u postu broj 2

Upravo sam pogledao neke telefone koje sam ubacio u korpu u nameri da iskoristim kredit pre nego sto pocnu sa naplatom dazbina, otisla im je cena na dole ali kad sve saberem na kraju me izadju po par procenata skuplje nego juce kad nije bilo te stavke u obracunu. Videcemo kako ce se kretati cene u narednim danima, da li ce ih polako vratiti na stare ili ce ostati snizene sto bi znacilo da sad samo eksplicitno prikazuju troskove koje smo i inace placali a da nismo znali. I ostaje pitanje da li ce poceti naplata carine na pakete vrednosti vece od 50e.

Meni se na glavnom nalogu danas pojavile uvozne dazbine.
Gledao sam na drugom gde to jos nije zazivelo i cene su tamo nesto vise tako da kada kupujes dodje skoro pa isto.
Rekao bih da su poceli da prikazuju trosak uvoza dok im je to ranije bilo sve u ceni.

Da se nadovezem sam na sebe posto mi je isteklo vreme za edit, i Claim Credit je osakacen ovom promenom, ulazio sam malopre kod mene na aplikaciji, nudi mi 5k na 9+, i ja napakujem 10k u korpu, ono mi na Checkoutu doda jos 20% na to, pritom mi cene u ponudi ne deluju umanjeno, par stvari koje znam koliko su kostale juce kostaju i sad isto, neke cak i malo skuplje, da li ce se to mozda iznivelisati vremenom videcemo ali za sad deluje losije prilicno.

Posle godinu dana dobih cc i to na 20.000 potrosenih povrat 20.600, samo sto sada se placa dodatno ove dazbine tako da mi izaslo 24.000 sto je opet odlicno.

Prilozi

• IMG_1187.webp
    IMG_1187.webp
    53.6 KB · Pregleda: 29
Jutros placeno 2102, sad isto to 1420. Ne mogu da vidim koliko bi bio import fee jer je manje od 1700. Kad dodam nesto da predje granicu onda kad ga odbijem od ukupne cifre, sa import fee izadje slicno kao ovo jutros +/- 50din.

Meni je sada sve skuplje nego sto je bilo pre, koliko mogu primetiti na prvu.

Da ti nije prošlo 30 dana od porudžbine?

Otprilike su iste cene pre i sada kada su te dažbine odvojeno iskazane. Možda nešto sitno gore/dole, ali to je uobičajeno kod TEMU-a. Ako nešto stoji u korpi skuplje je nego da se izbaci, pa traži ponovo i sl.

Odradite danas "price adjustment" za sve što možete, grdne neke popuste su aktivirali.
Bravo za ovu dojavu. I ja poprilično skupih kredita na ovaj način. Zna li se razlog zašto baš danas toliko daju povrat preko price adjustment? Da li je to neki jedinstveni dan u mesecu, kako si saznao za to? 😏

Jel to neka letnja akcija na Temu ili mi se cini?
Vec neko vreme merkam da kupim termovizijsku kameru, cene su bile 12-13-14 hiljada najjeftinije pa na vise, danas gledam vise modela sa cenom oko 11500 dinara i kad sam dodao u korpu pise mi uvozne dazbine oko 3000 dinara zaboravio sam sad tacno koliko.
Takodje vidim da je jos dosta stvari snizeno, a nemam nikakve kupone jer od januara ili februara nisam nista porucivao.

Da li je neko uzimao ovaj sat sa temua, privukla me ova gps opcija?
1000006214.webp

Jel to neka letnja akcija na Temu ili mi se cini?
Vec neko vreme merkam da kupim termovizijsku kameru, cene su bile 12-13-14 hiljada najjeftinije pa na vise, danas gledam vise modela sa cenom oko 11500 dinara i kad sam dodao u korpu pise mi uvozne dazbine oko 3000 dinara zaboravio sam sad tacno koliko.
Takodje vidim da je jos dosta stvari snizeno, a nemam nikakve kupone jer od januara ili februara nisam nista porucivao.

Letnja akcija u saradnji sa Carinom.

Ja vratih sad nekih 1700 dinara s nekoliko posljednjih ordera, i istovremeno su mi prvi put uzeli za import fees. Juče dvije porudžbine ništa, danas da.

Je l uzimao skoro neko na temu mini pc, šta je sad neki best buy?

Ako mi se aktivira nova claim credit akcija (dok skupljam kredit nakon prosle kupovine), ali necu da je iskoristim jer nisam stigao da ugrabim onu bolju opciju sto istice za sat vremena, koliko mora da se ceka da bi opet ponudili novu claim credit opciju? Znaci, kada se resetuje tj prestaje da vazi tekuci claim credit?

Ako mi se aktivira nova claim credit akcija (dok skupljam kredit nakon prosle kupovine), ali necu da je iskoristim jer nisam stigao da ugrabim onu bolju opciju sto istice za sat vremena, koliko mora da se ceka da bi opet ponudili novu claim credit opciju? Znaci, kada se resetuje tj prestaje da vazi tekuci claim credit?
24h

413 dinara uvozna dazbina(carina ili sta vec) za torbu za laptop od 2000 dinara , isto mi dodje kao i postarina kad narucim u Srbiji , samo dizu , zar nije bilo 300 i nesto u pocetku? A na 3100 jos gore 525 dinara.

Update: Za 50 evra(oko 6000) je 1000 dinara.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno