Šta je novo?

Google Pixel 10 / 10 pro

Kod mene na mts u telefonu i dalje stoji carrier version neki datum 2025.
I dalje stoji LTE mada nisam siguran da na mojoj lokaciji uopste postoji 5g pa da ne gresim dusu.

telekom_rs-77000000002.24
2025-12-31 meni ovaj
5G radi

Da, za 77 početni je taj novi sa 5g support. 75 je bio bez 5g.

Nadamo se da će 11 pro biti odmah od 256gb. Mada Google su smradovi u duši, videćemo.

Inače 11 pro baš obećava, ja ću najverovatnije da kupim nov p6 pro u DE i na njemu ću čekati 11 seriju. 🙂
Trenutno je oko 220e tamo, samo da tako i ostane do 10 jula.. :/ ( tada mi ortak ide u DE )

Inače 6 pro mi je i dalje njihov najbolji telefon ikada, uz naravno Nexus 4 i Nexus 6p

Mislim da nema smisla kupovati 128gb u 2026. I još manje ima smisla postojanje "pro" telefona sa 128...
Mislim neka kupi svako šta mu odgovara, samo me isprovocira kad čujem i onda reagujem 😂
Ma ja se slazem apsolutno, nego samo kazem pocetne cene, da ima predstavu oko koliko se krecu, na njemu je da ne ide na 128gb jer je realno malo, ali to su cene haha

Kod mene je iskorišćeno 61% kapaciteta, 78/128GB. I kapiram da nema šanse da napunim do 80% a kamoli do 100%.
Na službenom mi popunjeno 34/256GB 😃

A sve je to individualno, meni je bio ok i 128gb na 7 Pro, samo sam jednom za 3 godine radio brisanje slika i snimaka koji su backupovani na gphotos, a sada sam na 10 pro xl, 133 od 256 iliti 52% used. Jer jelte sto vise imas to se vise siris, ko ram memorija, koliko god da imas prilagodice se uredjaj, ako ima 100gb koristice 98 ako imas 16 koristice 14 haha
Na sluzbenom sam 60,77 od 128gb.

A sve je to individualno, meni je bio ok i 128gb na 7 Pro, samo sam jednom za 3 godine radio brisanje slika i snimaka koji su backupovani na gphotos, a sada sam na 10 pro xl, 133 od 256 iliti 52% used. Jer jelte sto vise imas to se vise siris, ko ram memorija, koliko god da imas prilagodice se uredjaj, ako ima 100gb koristice 98 ako imas 16 koristice 14 haha
Na sluzbenom sam 60,77 od 128gb.
Meni u fioci Nexus 5 sa 16GB memorijom 🤣 Imam i P4a koji podržava unlimited google photos.

Jer jelte sto vise imas to se vise siris
Nema veće istine. 🤣

Ja isto tako bekapujem slike na cloud i gphotos, i periodično sve pobrišem. Nisam to radio duže vreme i evo sad 67% zauzetost, iliti 85 od 128.

Al interesantno, 17-18GB od toga ide samo na top 10 najgorih aplikacija, tipa Deezer, Telegram, Viber, i isto toliko na slike i videe. Razbaškarile se aplikacije...

Da li ti je aktivirana opcija Adaptive connectivity-Optimize network for battery life? Videh na nekom YT klipu da, kada je aktivirana, telefon sam bira kada će koristiti 4G, a kada 5G.
I na iphone ima auto 5g da radi slicno to - pa nije bas najsrecnije, trosi te trosi.
Ali da, meni je to jedno vreme bilo iskljuceno, pa je vrv ostalo aktivirano kad sam presao na novi pixel i tako ostalo, ne vidim neku razliku.

Mislim da je svima po difoltu isključena ta opcija nakon apdejta (slučajno jutros uočio). I da, stvarno deluje da manje jede bateriju. Danas sam ceo dan izložen suncu pa nisam u mogućnosti da dodatno ispitam potrošnju.
Ali poučen ranijm iskustvom sa 5G - not recommended.

Vidi stvarno iskljucila se, ajde da upalim pa da vidimo.

Ma ja se slazem apsolutno, nego samo kazem pocetne cene, da ima predstavu oko koliko se krecu, na njemu je da ne ide na 128gb jer je realno malo, ali to su cene haha
Nisam uopšte komentarisao zbog toga, samo podsećanje na postojanje 128gb me isprovociralo hahaha

Imam i P4a koji podržava unlimited google photos.
Ali storage saver :/

Al interesantno, 17-18GB od toga ide samo na top 10 najgorih aplikacija, tipa Deezer, Telegram, Viber, i isto toliko na slike i videe. Razbaškarile se aplikacije...
Meni WhatsApp 40+ gb....

Ali storage saver :/
Bolje išta nego ništa 😃 slažem se, nije to to kad je storage saver al' ajde.. Kolega mi ide do kraja godine za US pa ga možda iscimam za P1 ako naleti na neki povoljan refurbished.
Doduše, i cloude storage je poprilično povoljan.. ja imam onaj od 100 rsd pro forme, ali mi u google photos stoji 200GB 😃 ne znam da li je bag neki ili šta već

Prilozi

• IMG-0a7c5cad6f5c319a9c8fd141b49ed7fe-V.webp
    IMG-0a7c5cad6f5c319a9c8fd141b49ed7fe-V.webp
    35 KB · Pregleda: 29
  • IMG-05eebbc317c1b3e825f3ea355daac4ae-V.webp
    IMG-05eebbc317c1b3e825f3ea355daac4ae-V.webp
    33.2 KB · Pregleda: 29
Nadamo se da će 11 pro biti odmah od 256gb. Mada Google su smradovi u duši, videćemo.

Inače 11 pro baš obećava, ja ću najverovatnije da kupim nov p6 pro u DE i na njemu ću čekati 11 seriju. 🙂
Trenutno je oko 220e tamo, samo da tako i ostane do 10 jula.. :/ ( tada mi ortak ide u DE )

Inače 6 pro mi je i dalje njihov najbolji telefon ikada, uz naravno Nexus 4 i Nexus 6p
Sad si me dobro našao ovom cenom i modelom...

Na ovo misliš?
Aha ne videh da ga ima na drugom swipe, ali bilo je na prvom.

Kolega mi ide do kraja godine za US pa ga možda iscimam za P1 ako naleti na neki povoljan refurbished.
To je najbolje, meni je baš žao što mi moj P1 ne radi 🙁 ispao na pločice i kraj. Vrlo moguće da je i neka sitnica, nisam ni nosio nigde 😅
Doduše, i cloude storage je poprilično povoljan.. ja imam onaj od 100 rsd pro forme, ali mi u google photos stoji 200GB 😃 ne znam da li je bag neki ili šta već
Da, okej su cene

Zašto baš 6 pro?

Nekako najbolje leži u ruci, ne znam kako to da opišem. I dan danas se oduševim kada ga koristim posle 10 pro xl. ( Imam gajbi jedan sa polomljenim ekranom )
Plus I dalje ima generalno najbolji dizajn.
A kamera mu je identična kao npr na 10 pro. Ako ne i bolja :/

Jedina prava mana mu je g1, koji se greje kao besan.. ali preživeću

Bolje išta nego ništa 😃 slažem se, nije to to kad je storage saver al' ajde.. Kolega mi ide do kraja godine za US pa ga možda iscimam za P1 ako naleti na neki povoljan refurbished.
Pa nema mi neke preterane razlike sa storage server i original, ja drzim storage saver jer ono, nisam video neke razlike kad gledam na telefonu sadrzaj ili okacim na net, a za to mi i sluze stvari u telefonu.

Pa nema mi neke preterane razlike sa storage server i original, ja drzim storage saver jer ono, nisam video neke razlike kad gledam na telefonu sadrzaj ili okacim na net, a za to mi i sluze stvari u telefonu.
Slažem se, za gledanje preko telefona i šerovanje totalno nebitno. Navodno se primeti kad gledaš preko TV-a/računara.

Nazad
Vrh Dno