Šta je novo?

Ručni akumulatorski alati - bušilice, brusilice, trimeri, čekići...

Nova igračka u kolekciji. Kupio sam juče aku vibracionu brusilicu.
1781505610311.webp
Imam već sličnu na 230V, sa većom površinom za šmirglu, ali retko je koristim pošto je na kabl. Ova je mnogo tiša, a brusi isto, ili čak bi bolje. Verovatno što sam koristio brusnu mrežicu koja se dobija uz nju, a ne občnu šmirglu.
Nisam ni znao da postoje te mrežice. Vidim da ima da se kupe na AE i Temu, pa ću poručiti razne granulacije. Neuporedivo je bolja nego šmirgla.

Inače, bila je da se kupi i okrugla, ekscentar rotaciona ili kako se već zove ali već imam Einhell takvu, a i na sreću rasprodala se dok sam se premišljao da li mi treba još jedna.

Što se tiče ove koju sam kupio, ne sviđa mi se što nema brz način da se zameni podloga. Mora da se odršrafe 4 šrafa (tri podloge se dobijaju: pravougaona, kvadratna, trouglasta). Najzgodnije je da se koristi 4Ah smart baterija, zbog težine. Meni je pri ruci bila 8Ah i preteže na stranu baterije. A ne troši nešto puno struje, tako da ni nema potrebe za većom.

Pravim deci igralište, pa imam priliku da upotrebljavam razne alate ovih dana. Ovim sam sa svih strana lepo obrusio 4 grede od 3m. Krenuo prvo tračnom, ali bilo previše prašine i buke. Otišao u Lidl i kupio ovu gore i super je odradila posao.

Kako radi uz ivice? Da li moze skroz da priđe recimo uz spoj od 90 stepeni

Može. Zato je i pravljen.
Uslikaj taj ćošak pa ću ti reći da li možeš ovim da ga izbrusiš.

Nova igračka u kolekciji. Kupio sam juče aku vibracionu brusilicu.
Pogledajte prilog 542998
Imam već sličnu na 230V, sa većom površinom za šmirglu, ali retko je koristim pošto je na kabl. Ova je mnogo tiša, a brusi isto, ili čak bi bolje. Verovatno što sam koristio brusnu mrežicu koja se dobija uz nju, a ne občnu šmirglu.
Nisam ni znao da postoje te mrežice. Vidim da ima da se kupe na AE i Temu, pa ću poručiti razne granulacije. Neuporedivo je bolja nego šmirgla.

Inače, bila je da se kupi i okrugla, ekscentar rotaciona ili kako se već zove ali već imam Einhell takvu, a i na sreću rasprodala se dok sam se premišljao da li mi treba još jedna.

Što se tiče ove koju sam kupio, ne sviđa mi se što nema brz način da se zameni podloga. Mora da se odršrafe 4 šrafa (tri podloge se dobijaju: pravougaona, kvadratna, trouglasta). Najzgodnije je da se koristi 4Ah smart baterija, zbog težine. Meni je pri ruci bila 8Ah i preteže na stranu baterije. A ne troši nešto puno struje, tako da ni nema potrebe za većom.

Pravim deci igralište, pa imam priliku da upotrebljavam razne alate ovih dana. Ovim sam sa svih strana lepo obrusio 4 grede od 3m. Krenuo prvo tračnom, ali bilo previše prašine i buke. Otišao u Lidl i kupio ovu gore i super je odradila posao.
Ja se razmisljao za onu ekscentricnu da uzmem ali mi je bilo previse za ovaj mesec obzirom da sam uzeo potapajuci cirkular i ubodnu. Rende vec imam neko elektricno ali ga koristim svakih 10 godina (citaj: jednom).
Sto se mrezica tice... Mrezica je zakon zbog ekstrakcije prasine, ne puni ti smirglu. Jos ako je alat dobar i dobro odvodi prasinu u startu si sebi 50% skratio posao. Ako imas neki usisivac da nacais, jos bolje.
Ja na poslu imam mrezice pored svega ostalog ali trenutno imamo samo diskove i 70x420.

Inace, ovaj crni Parkside je za svoje pare top alat i svaka sledeca verzija je sve bolja. Imam i par alata na 12V, uzeo zbog one male srafilice od koje ne mogu da se rastavim ali definitivno polako uzimam crnu seriju kad naletim, baterija svakako imam za sve.

Meni je zelena aku ekscentricna Parkside slajferica zavrsila posao koji ni jedan drugi alat nije uspeo. Nekih 6h sam smirglao drvene grede na plafonu, potrosene samo 2 baterije od 4ah za 6 sati, i gomila smirgli. Probao sa aku rendetom, tračnom slajfericom, nastavkom za smirglanje za busilicu i sve je jako lose bilo, i na kraju ovo malo cudo od 20e zavrsilo posao: 1781526903653.webp

1782202246248.webp

Ingco postaje polako bas zanimljiv.
Ali samo njihova SUPER INGCO serija to je kao Parkside Performace

Ja bih tu uvek pre Parkside, jer ovi drugi nisu bas prisutni po razvijenom delu evrope, plus za Parkside je garancija tipa no questions asked.

U sustini oba su cisti kinezi.

Nazad
Vrh Dno