Šta je novo?

Kurirske službe i paketomati

Ova nasa Posta stvarno nije normalna, ocekujem paket, pre podne do 9h sati nisam dobio poruku i kontam da nece ni stici jer obicno ako do 9h ne stigne poruka i ako se na sajtu ne promeni status da je zaduzena za isporuki onda nece ni stici.
Krenem svojim poslom i u 11:45h stize poruka na viber da ocekujem paket u toku dana i tad se promenio status na sajtu da je zaduzena za dostavu.
Mislim stvaro, idu iz krajnosti u krajnost, ne znam od kad je to radno vreme kurira od 11:45h.

I kod mene je tako već duže vreme. Pitao sam jednom kurira u čemu je stvar i kaže da nemaju dovoljno kombija. Valjda čekaju da se vrate oni koji su krenuli ujutro pa onda kreće druga tura.

Nije radno vreme kurira tad, već je tad možda završio sa prvom turom paketa pa se vratio da zaduži još, možda nekoga menja (jun je, odmori su itd)... Pošta je znala da zaduži u 14h a da mi donese u 15.30. Nije toliko čudno.

To tako nije nikad bilo, bar kod mene u mom mestu, uvek su javljali ujutru do 9h pa kad stignu da dostave, cak i za vreme godisnjih odmora.

To je tvoje iskustvo, meni su sigurno 5x doneli na adresu. Iskustvo sa ostalim kurirskim sluzbama je horor, makar meni.
Tako da kad vidim da dolazi preko JP ja sam srecan.
Potpuno te razumem i slazem se da su ostali kuriri skoro svi Horor. Prosto covek ne moze da zamisli sta rade ? AKS naravno najgori i desilo mi se pre neki dan sa Temu paketom.
Dok sam bio u toaletu par minuta on bas zvao ? O.K. proslo nekoliko minuta od propustenog poziva, na pracenju pise isporuceno ? Pozovem ga ne javlja se !
Ajde okrenem ga posle jos 5 minuta jedva se javio ? Pitam jel on kurir kaze bukvalno "nazalost jesam " ??
Objasnim da je zvao pre nekoliko minuta da sam propustio poziv a da pise isporuceno a paket nisam dobio. Kaze on ostavio sam u sanduce. Koje sanduce pitam ga? Kaze u sanduce vase zgrade. Pa ne moze od Temu-a paket da stane u sanduce, kaze moze.
O.K. idem do sanduceta ako nije tamo javicu se.
Odem do sanduceta on "genije" stavio paket na sanducice gde svako ko prodje moze da uzme ? I napisao isporuceno ?

Poslednja izmena:
Potpuno te razumem i slazem se da su ostali kuriri skoro svi Horor. Prosto covek ne moze da zamisli sta rade ? AKS naravno najgori i desilo mi se pre neki dan sa Temu paketom.
Dok sam bio u toaletu par minuta on bas zvao ? O.K. proslo nekoliko minuta od propustenog poziva, na pracenju pise isporuceno ? Pozovem ga ne javlja se !
Ajde okrenem ga posle jos 5 minuta jedva se javio ? Pitam jel on kurir kaze bukvalno "nazalost jesam " ??
Objasnim da je zvao pre nekoliko minuta da sam propustio poziv a da pise isporuceno a paket nisam dobio. Kaze on ostavio sam u sanduce. Koje sanduce pitam ga? Kaze u sanduce vase zgrade. Pa ne moze od Temu-a paket da stane u sanduce, kaze moze.
O.K. idem do sanduceta ako nije tamo javicu se.
Odem do sanduceta on "genije" stavio paket na sanducice gde svako ko prodje moze da uzme ? I napisao isporuceno ?

AKS je tu ubedljivo najgori. Radno vreme od 8 ujutru do 8 uveče (tj. kad kurir "završi") pa uzmi slobodan dan i umri ispred kuće/zgrade pošto čim trepneš - ode on. Nije mi dobro kad vidim da mi oni nešto donose.

Sa ostalima moj kraj nema problema, a i ovako najviše volim da me paket sačeka negde usput nego da se zivkam s kuririma. Nisam ljubitelj bex-a pošto jedino oni od tih većih ne daju opciju da korisnik sam preusmeri paket na paket shop. D i City su mi super, momentalno šutnem u paketomat ili na lokaciju koja mi odgovara i pokupim kad mi odgovara. Pošta je isto kako kad, šaljem na paketomat kad mogu, šalju i oni sami bez da me pitaju 🙂 ali se desi i da uvale poštaru pa dok se s njim siromahom dogovorim... ali ajde, funkcioniše i to nekako. Zato AKS... 💩💀

I ja sam imao nesreću da mi poslednji paket donosi AKS.
Izignorisali moju adresu potpuno i samo mi stigla poruka da idem da pokupim paket u njihovim kancelarijama između 10 i 18h. Radim do 17h pa rekoh nema veze. Idem im na noge. U 17:30 stojim ispred njihovih vrata gde su nalepili papir da rade od 10 do 17h. Proverim poruku da nisam lud. Nekako izvedem da sutradan odem po drugi put, ovaj put u 13h. Ispred mene dvoje čekaju pakete. Jedna AKS žena radi i traži im pakete koji su svuda po policama, podu,... Trajalo je 20 minuta dok nije našla njihova 2 paketa i ja konačno došao na red. Pola sata kasnije nego što sam ušao u prostorije, izlazim konačno sa svojim paketom, a AKS gospođa izlazi zamnom i zaključava vrata. Dok sam se udaljavao vidim nekog čoveka koji je upravo došao i pokušava da uđe, zove telefonom i odlazi bez paketa.

Gori rad kurirske službe nisam video. Ne znam da li išta vredi što ih ocrnim na Temu kad me pitaju da li sam zadovoljan isporukom.

AKS je jos gori u domacem saobracaju... Nekoliko puta dobijam posiljke sa otkupninom za koju naplacuju barem 400 dinara vise kao "imas otkupninu bato". Istetovirani prasac i celava glista pa tako svaki paket uzmu baksis

u poslednje vreme su se jako ubezobrazili,doduse, nisam porucivao od septembra 2025 nista ,do pre par nedelja. ali prethodna iskustva su uzas,sa svima podjednako. Svaki put neko drugi donosi paket i ne znas jednostavno sta ce ti se desiti. Pre neki dan mi je M-one poslao poruku da ce do 16h biti urucen paket. Ta poruka je stigla u 8 ujutro,znaci ja sad prakticki, ne smem da napustim kucu do 16h jer ne znam kad ce ovi da naidju.. Otisao sam u medjuvremenu u prodavnicu, vratio se (rizikovao sam da me prodju i ne dsotave eheh). Zove lik i kao: imate paket. Ja reko : da ok ,hvala na adresi sam mozete da dodjete. Kurir: pa ,dodjite dole sidjite. ja: ne pada mi napamet da sidjem,u stanu sam, taj i taj ssprat cekam vas, caoo.!
Kurir neki mladji decko, popeo se dao paket ni zdravo, ni hvala , ni dovidjenja nista.... Ma uzas.ali dobro,dok donose i ne placamo dodatne troskove,ja mislim da smo OK donekle..

Nazad
Vrh Dno