Šta je novo?

Striming videa u lokalnoj mreži (plex, transcoding, problemi...)

Svidja mi se, lici malo na stremio, wuplay. Lepo radi ovo to sam probao
Sta je Seer?

Konacno sam se naterao da podesim Sonarr + qBittrorrent + Bazarr. Sve radi, sonarr nalazi serije, qbittorent preuzima, jedino bazarr strajkuje. Dodao sam OpenSubtitles kao provajdera, imam nalog, (nije vip) medjutim dobijem "BAZARR All providers are throttled".

Koja je alternativa, neki drugi provajder? titlovi.com ne radi koliko vidim. Ne placa mi se jos 20$ godisnje za vip open subtitles
Ja sam do sad koristio bazarr + titlovi.com i radi ekstra samo što taj API pristup iz titlovi.com šljaka samo ukoliko si donator na sajtu. Mislim da je bilo minimum 10 eura godišnje.
edit: ako ti treba skripta za titlove, posalji mi github nalog na pp pa cu te dodati na repo
edit 2: ako neces auto download, samo jellyfin server na nuc i andorid app i zavrsio si
Je l' možeš i mene da dodaš na repo za skriptu koju si pravio za titlove?

Nisam procitao celu temu, procitao sam prvu stranicu, al aj da se dodam sta koristim i radi mi prilicno dobro, ako ne i savrseno
  • Server - neki HP desktop sa i7 iz 2014, 8 threadova, 16GB RAM, Archlinux. Pored media stack-a, koristim ga kao kucni server, pa na njemu trci sve ukupno oko 40 kontejnera za mediu i razne druge stvari i gori 24/7. Za potrebe medie i HW transcoding-a, dodao Nvidia 1650 (klot, ne Super ili ako ima jos neka malo bolja od osnovne). Ova graficka je prilicno jeftina, a skroz mi zadovoljava potrebe transkodinga za ono sto skidam, a to su uglavnom 4k HDR REMUXI, h265 sa visokim bitrate. Koristim ovaj setap par godina vec.
  • Software - *arr stack -> Jellyseer + Radarr + Sonarr + Prowlarr + Bazzarr + qBittorrent + Jellyfin. Nikako ne Plex, ne svidja mi se filozofija naplacivanja koriscenja moga hardvera od strane mene, al ovo je opet moje misljenje i stvar licnog opredeljenja. Jeste, Plex client je lep, Jellyfin client je odvratan, ko neki UI za sambu, al brate u poslednjih godinu ili koliko, pojavilo se more custom Jellyfin clienata i za webOS i za Tiezen i za Android, Linux, Windos, meni su na LG-ju i Moonfin i Litefin bas lepi.
  • TV glavni, LG C1. Super je sto LG podrzava h265, a 60% gledamo na njemu. tako da ovde ni nema transcodinga (sem kad ne podrzava audio codec koji je upakovan, onda Jellyfin na serveru transcodira samo audio). TV je na ethernetu, bez obzira sto mu je ethernet samo 100Mbps. REMUXI koje skidamo su uglavnom do ~80Mbps, tako da sljaka. Zanimljivo je da ovaj TV (kao i vecina TV-a) ima brzi WiFi od etherneta, ali strimovanje preko WiFi nije dobro radilo, seckalo je. Cak sam isao u krajnost (ne dade djavo mira), pa uzeo i merio. Uzeo Iperf3 binary za armv7, prebacio na TV i onda merio u lokalu PC <> TV. Ethernet jeste sporiji, ali je stabilan, zakuca svih 30 iteracija (ili koliko vec pustim) na ~95Mbps. WiFi krene s pocetka na preko 200Mbps, odradi 4-5 iteracija tako i onda iz nekog razloga dropuje na ispod 50Mbps i tako do kraja ~30 iteracija (sekundi). Tako da sam presao na ethernet, a i jako su retki filmovi sa vecim bitrate od 100Mbps, koliko je max etherneta.
  • Ostali clienti sa kojih se gleda, sta ko dovati - Android aplikacije, Linux browser, Windows browser, lepo to HW transkodira 1650. Kako rece neko, bolje da dam malo para (a ona stvarno nije bila skupa) pa da se ne patim dodatno. Ne znam sta Plex koristi, Jellyfin koristi ffmpeg, a ffmpeg je poznat po tome da povuce CPU-a koliko god moze, pa ako CPU radi transcoding onda je zalepljen na max ceo film. Ovako sa grafickom imam normalan rad CPU-a (i grejanje) ko god i sta god se gleda

Nazad
Vrh Dno