Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025+) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

• Začetnik teme Začetnik teme momsab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
dal je moguce, tacno na SBB portalu stoji nema usluge, a sve radi. Jos zvao korisnicku sluzbu, dao podatke i ona mi rece otkazni rok 30 dana....ni da pomene da je ugovor raskinut...Nista hvala za info, pravac poslovnica.
Pa eto vidiš o tome pričam, opremu u kesu i pravac SBB. Otkazni rok od 30 dana važi za 2 godine ugovora, ovo je druga situacija...
Verovatno si i ti naleteo na neke neznalice 🙂
Meni nisu ni EON daljinac tražili 😀

Poslednja izmena:
Zvali me jutros, ja na poslu i nisam čuo telefon. Kontam valjda će zvati opet. Svakako, rešio sam da ispod 8-9 meseci za dž ne prihvatam pa barem nemao ništa na adresi. Paketi su bezobrazno skupi i u zadnje tri godine trend rasta je katastrofalan po nas krajnje potrošače.

Nego me interesuje jedna druga stvar: da li koriste istu infrastrukturu kao yettel? Kakva je ponuda za nove korisnike, ako se neko skorije raspitivao da pređe u yettel ili SBB?
Ne bi mi bio čak ni problem da premostim koji mesec bez interneta da bih se vodio kao nov korisnik pošto svakako imam ruter na sim karticu na kojoj mi A1 radi odlično.

Pa eto vidiš o tome pričam, opremu u kesu i pravac SBB. Otkazni rok od 30 dana važi za 2 godine ugovora, ovo je druga situacija...
Verovatno si i ti naleteo na neke neznalice 🙂
Meni nisu ni EON daljinac tražili 😀
Daljinac i kablove i ne traže, samo box i ruter ih zanima.

Kako kome i kako gde, nekada traže i daljinac - nema pravila 🙂

A vi koji baš hoćete da ostanete na SBB-u zašto ne raskinete ugovor sad i uzmete opet SBB samo preko promotera - 12 meseci za dinar?
Teško da će vam ovi za šalterom ili ovi što zovu telefonom ponuditi nešto slično.

Nego me interesuje jedna druga stvar: da li koriste istu infrastrukturu kao yettel?
Ne, slična je priča kao MTS i Supernova, infrastruktura određuje dostupnost. Preko kablova brendiranih kao SBB može samo brend SBB, dakle preko tvoje optike može samo SBB. Isto tako, brend Yettel može samo preko Telekomove (konkretno MTS, ne i Supernova) optike (isto tako npr. A1), pa kod tebe ne može dok Telekom ne dovuče kablove.

uzmete opet SBB samo preko promotera - 12 meseci za dinar?
10 različitih sam kontaktirao i niko ovo nije ponudio. Ponude su očajne... Je l imaš kontakt nekog ko daje ovo?

U situaciji sam da mogu da rskinem i da odradim ovo...

Hvala, zvaću sutra, pa ćemo videti.

Ja ono što sam od njih par dobijao je 6 meseci po 2500, 18 meseci - 4100

ili 6 meseci po 2700 i 18-4500 din.

Zanimljiva situacija se malopre desila, mene su zvali jos u petak i ponudili 8m dinar ali im nije radilo da potpisem ugovor na daljinu ono pa mi je rekla da odem sutradan u poslovnicu i tamo to zavrsim, medjutim ja sam tek malopre otiso i zena mi kaze da ne vidi nista po tom pitanju i da ce sama sad da odradi to i pita me ladno kolko su mi meseci ponudili da upise, posle se razmisljam u povratku ladno sam mogo da kazem 12m po dinar ko zna dal bi upalilo 🤣

Meni su ponudili 9 meseci po dinar da ostanem na Net TV Premium + paketu, ali sam odbio jer sam već prešao na A1.

Evo kako aneks izgleda na 12m za dinar, dodatni box bez rente i 3/5 slotovi. Kada sam pitao gde pise za slotove 3/5, kažu to je stavka 7. Dodatne opcije.

Prilozi

• Screenshot_20260612_095605_Google PDF Viewer.webp
    Screenshot_20260612_095605_Google PDF Viewer.webp
    18.7 KB · Pregleda: 131
Pozdrav,
skoro sam presao na Sbb mrežu i primetio sam kasnjenje tv signala koje nije malo, recimo 7-8 sekundi.
Da li to normalno, ne znam kakva su iskustva kod drugih?
Na 1 tv-u je Eon box a na drugom D3 V20 (brze ide signal i prvo je coax u njemu, pa se racva).
Primetio sam to sinoc kad je bila utakmica.
Ranije sam imao cam modul i move box kod Supernove i isto je bilo kasnjenje ali vrlo malo, mozda sekund.

@peca89
Fora je sto je ranije kasnjenje izmedju cam modula (DVB-C) i ott boksa (move), bilo sekundu ili dve a sada je mozda cak i 10 sekundi.
Pa mi je ta razlika upala u oci.

Move/Telekom i SBB koriste drugaciju tehnologiju za OTT prenos preko LAN kabla. Da ne ulazimo u tehnikalije...neizbezno je da Eon platforma u sadasnjem obliku kasni 20ak sekundi.

Ako je neko dobio broj od kolege @Stock ovako ide situacija...

Ako mu se ne cima, ja sam zvao taj broj, pa je čovek prebacio na koleginicu. Taj čovek više ne radi to.

Suština je da najbolja ponuda može da se dobije za nove korisnike, znači ako sad raskinete pa postanete novi.

6 meseci po 2650, pa ide 18 po 4400. Toliko se plaća, dobije se najjači paket. Može i 2 eon boxa i jedna tv aplikacija. Dakle 3 tv ide. Od toga ništa ne može bolje, nema opcije sad za dinar. Fina gospodjica, sama je dala predlog da se ode u poslovnicu i potpiše zahtev za raskid uo, ako pozovu iz druge službe i ponude nešto bolje da se prihvati, ako ne, eto njena ponuda je na stolu.

Situacija je trenutno takva, može da se promeni u narednim mesecima i opet bude 12 po dinar.

ebg očigledno su promenili ponudu u međuvremenu. Do pre 10 meseci bez problema moglo 12 meseci za dinar i za stare i za nove korisnike...

U to vreme zvanična SBB ponuda je bila 6 meseci za dinar, ali samo za NOVE korisnike. 🙂

• Like
Reagovanja: M J
Podnet juče zahtev za raskid UO, pre 10 min dobih poziv od izuzetno ljubazne gospođe Nade iz SBB, izjednačili A1 ponudu tako da za nastavak saradnje i od SBB dobijam prvih 12 mes za 1 din, sledećih 12 mes 5300 rsd za neki paket koji je ekvivalentan sa EON Premium Duo.
Imam već dva EON box, ostaje mi 3/5 slota, tražio sam i treći EON box međutim dobih odgovor da na jednom smart TV mogu da koristim EON aplikaciju 😁.
Ostavio sam vikend ispred sebe da donesem odluku.
Kada bi A1 imao N1 i Novu S ne bih se ni trenutak razmišljao jer A1 nudi optiku 600/300 a SBB i dalje coax 500/50, mada sa druge strane ne mogu da budem u medijskom mraku...

Zbog povećanja cene.
Aktuelni je bio takođe 12 mes 1 din, pa sam od januara do sada plaćao cenu 4999.00 rsd, UO je trebala da istekne u decembru.

Poslednja izmena:
Pozdrav,
skoro sam presao na Sbb mrežu i primetio sam kasnjenje tv signala koje nije malo, recimo 7-8 sekundi.
Da li to normalno, ne znam kakva su iskustva kod drugih?
Na 1 tv-u je Eon box a na drugom D3 V20 (brze ide signal i prvo je coax u njemu, pa se racva).
Primetio sam to sinoc kad je bila utakmica.
Ranije sam imao cam modul i move box kod Supernove i isto je bilo kasnjenje ali vrlo malo, mozda sekund.
Eon box ima u vise verzija, ott i coax modeli. Treba da trazis coax verziju eon boxa da bi televizija uzivo radila identicno kao na d3 v2. Ako na e on boxu imas kasnjenje uzivo u odnosu na d3 to znaci da koristis ott verziju eon boxa, pa reklamiraj. Moze da se desi na nemaju na stanju taj model, pa ti budi uporan dok ne nabave. A ima i varijanta da vec imas eon coax model a da je pogresno konfigurisan da radi u ott rezimu.

A da li moze nekako fizički ili po serijskom broju da se proveri da li je EON box ott ili coax?

Inace osim kasnjenja arena kanali imaju znacajno losiju sliku u ott rezimu, tragicno izgleda u odnosu na coax.

Nazad
Vrh Dno