Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025+) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

• Začetnik teme Začetnik teme momsab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Net Tv Basic je po ceni sličan EON Fullu ali je po sadržaju tv kanala sličniji EON Light paketu, jer nema Cinestar Premiere kanala, Boomerang, Cartoon Network, Viasat Nature... Za Arenu Premium su od skoro ubacili da ti kanali budu u Basic paketu

Ja se izvinjavam ako sam preskočio negde, ali koliko sam shvatio EON Full je sad zapravo taj NetTv Basic+? Meni je trenutno na eon full paketu brzina 500/250, znači potpisom novog ugovora na "isti paket", opala bi mi brzina na 300/150? Čekam da me pozovu da pregovaramo, bezveze malopre uđoh na sajt i zapazih to.
Tako je, ali možeš da im tražiš zadržavanje brzine, pošto si svakako u GIGA gradu, pa ima kapaciteta. Iz istog razloga ti je sad 500/250 umesto 300/30, što je zvanična brzina za EON Full. Ovde sam svojevremeno ispisao tabelu koja to oslikava. Isto tako im treba tražiti i zadržavanje slotova za EON, kao i eventualne besplatne dodatne boxove.

Net Tv Basic je po ceni sličan EON Fullu ali je po sadržaju tv kanala sličniji EON Light paketu, jer nema Cinestar Premiere kanala, Boomerang, Cartoon Network, Viasat Nature... Za Arenu Premium su od skoro ubacili da ti kanali budu u Basic paketu
Premium kanali su tu promotivno, brzo će proći, mada toga svakako nema ni na paketu EON Full, pa nije promena na lošije. Ali da, ponuda kanala je sveukupno slabija i to se ne može izbeći. Jedino da se uzme Premium paket, pa da se računa da će se isplatiti uz mesece po dinar, plus bi u GIGA gradovima možda mogla da se opet dobije i brzina 1000/500 bez doplate.

Premium kanali su tu promotivno, brzo će proći, mada toga svakako nema ni na paketu EON Full, pa nije promena na lošije. Ali da, ponuda kanala je sveukupno slabija i to se ne može izbeći. Jedino da se uzme Premium paket, pa da se računa da će se isplatiti uz mesece po dinar.
Ja sam u avgustu u sred ugovorne obaveze prešao sa EON Full na NET TV Premium + i tada sam tražio WiFi Mesh pored 6 meseci 50 posto na paket, baš zbog ponude kanala i HBO koji sam do tada imao preko Yettel mobilnog. Tebi je sada bolja situacija za prelazak na Premium uz 10-12 meseci za dinar i još neki dodatni benefit (dodatni eon box, WiFi Mesh, brži net...)

Što se tiče brzina, ne
Ja se izvinjavam ako sam preskočio negde, ali koliko sam shvatio EON Full je sad zapravo taj NetTv Basic+? Meni je trenutno na eon full paketu brzina 500/250, znači potpisom novog ugovora na "isti paket", opala bi mi brzina na 300/150? Čekam da me pozovu da pregovaramo, bezveze malopre uđoh na sajt i zapazih to.
Ti zaista imaš tu brzinu?

Evo za moj paket koji treba da bude ovakav
1781098566577.webp
Brzine su mi ove:
1781098617610.webp

Preko telefona nude samo novu ugovornu obavezu, neki od premium paketa po ceni trenutnog paketa 12 meseci, nakon toga regularna cena.
Definitivno idem u poslovnicu da podnesem zahtev za raskid.

Jedino to radi, zahtev za raskid...

Meni nije hitno. Pa sam mogao i da postanem nov korisnik. Ponuda je ocajna i to preko agenta... Konkaktirao dam njih 10 😀

A postoji li opcija da se pređe iz SBB-a u Yettel? Ugovor se vodi na moju ženu, može li sada zbog poskupljenja da ga raskine i onda ja sklopim ugovor u Yettel-u? Da li bi nešto zatezali jer je ista adresa?

Za Yettel hipernet moras da imas tehnicke uslove za optiku (mts opticka mreza) na adresi, i to je sve nevezano za SBB prikljucak koji vec imas. Znaci ne ide Yettel optika preko SBB mreze vec zasebno.

Tako je, sada su jedna firma. Htedoh kao Sbb da zamenim Yettel-om zbog poskupljenja. Kao nov korisnik jedino da se raskine ugovor zbog poskupljenja i saceka odredjen period da se adresa detektuje kao nova (nov korisnik).

Pa nemas problema, to je skroz posebna pretplata, jedno otkazes, drugo uzmes.

Pa vidi ja ne znam na osnovu cega on to kaze, a znam da Yettel meni nudi kao novom korisniku , iako vec imam SBB pretplatu. A to sto nude je bezveze, 6 meseci 50%.

Zaboravio sam da napomenem da je optika, ali da, imam.
Mislio je da li imaš toliko u praksi stvarno, pošto on ima propisanu brzinu 600, a vrti mu se oko 400. Ali mogu i ja da odgovorim, pošto do prekosutra imam isti paket sa istom brzinom, jer sam isto u GIGA gradu. Bez problema izvlači propisanih 500/250, kao i 1000/500 na Premium paketu, jer ipak je to optika. Koaksijalni kablovi su problematični.

Pa vidi ja ne znam na osnovu cega on to kaze, a znam da Yettel meni nudi kao novom korisniku , iako vec imam SBB pretplatu.
A možda je ona stara priča da agenti mogu da srede iako je ista adresa, dok u poslovnici ili preko kontakt centra ne može. Fale svakako detalji.

Informacija je dobijena od njihovog kontakt centra: Ako na lokaciji postoji Sbb optika onda ne mogu uslovi kao za novog korisnika zato sto usluga vec postoji na adresi.
Ako je na lokaciji Sbb koaksijal a ima mogucnosti za Yettel optiku, onda se moze ici na varijantu novog korisnika.

Vidiš da izgleda nije tako po iskustvu @Infernal , zato što se očito ponašaju kao da su jedna firma iako to nije tako, već samo imaju istog vlasnika.

Da, imaju istog vlasnika i on je odlučio da če biti jedna firma pod palicom Yetela.
Sbb kao brend će koristiti dok im nešto vredi, ali oni više ne postoje kao pravno lice u Srbiji.
EON paketi se ukidaju, ostaju samo Yetelovi.

EON paketi su nudili mogućnost registrovanja pet uređaja za gledanje EON-a (telefoni i računari), a gledanje na tri istovremeno, otud 3/5. Novi paketi nude registraciju samo tri uređaja, a gledanje samo na jednom, pa bi to bilo 1/3, ali može da ostane 3/5. Isto tako može da se traži da imaš dva smart TV-a (preko aplikacije), a valjda je jedan standardno, ako se ne varam.

Poslednja izmena:
Za najjaci paket ponudili 50% prva godina,druga puna cena. Sutra se igramo razlaza.

Ja sam danas raskinuo ugovor sa SBB-om, zato što su podignuli cenu za 300 dinara mesečno, pa sam iskoristio zakonsko pravo da raskinem ugovor pre roka. Kad sam bio u poslovnici, ponudili su mi godinu dana da mi ne računaju tih 300 dinara poskupljenja. Rekoh ne hvala, dobio sam od A1 značajno povoljniju ponudu. 480 evra godišnje da SBB-u plaćam osnovni paket internet i TV, pa mnogo manje plaćam grejanje na gas. Preterali su sa cenama, i oni i mts.

Ma svi su preterali... Ono sto sam u yetelu placao 40k sada mi traze 50k... i verovatno ce jos jednom da poskupe u naredne 2 godine

Za najjaci paket ponudili 50% prva godina,druga puna cena. Sutra se igramo razlaza.
Čudno, jesu ti to ponudili nakon zahteva za raskid ili si samo zvao call centar pa izrazio želju da raskineš? Kolegi su recimo ponudili 10 meseci dinar za najjači paket nakon zahteva za raskid.

Zvao ih,probao da ih urazumim bez grubih poteza.😁. Sutra odoh u poslovnicu pa cemo videti hoce se ipak predomisliti. Doduse rece da ce zvati i sutra,zena pricala s njim a ona je meka srca. Sutra ,kad mu se ja javim pa kazem sta hocu,videcemo.

Zvao ih,probao da ih urazumim bez grubih poteza.😁. Sutra odoh u poslovnicu pa cemo videti hoce se ipak predomisliti. Doduse rece da ce zvati i sutra,zena pricala s njim a ona je meka srca. Sutra ,kad mu se ja javim pa kazem sta hocu,videcemo.
Tek kad potpišeš zahtev za raskid ugovora, onda će te zvati neka teta iz "sektora za brigu o korisnicima" da ti ponudi bolji popust. Tako je meni bilo pre 7-8 meseci, kad sam umesto 3 meseca po dinar dobio 6 meseci po dinar nakon poziva dotične tete. I sad lepo raskinuo taj ugovor, zbog 300din poskupljenja.🤠
Edit: prilikom potpisivanja progunđaj da znaš neke ljude koji su dobili mnogo bolji popust, da si i ti dobio, ostao bi na SBB-u😅

Nazad
Vrh Dno