Šta je novo?

Ručni akumulatorski alati - bušilice, brusilice, trimeri, čekići...

Pa bila je pre nepunih mesec dana u ponudi u Lidl-u po ceni od 3000 dinara pa je praktično mogao za nekih 6000 da se napravi komplet sa baterijom i punjacem ali da li je ostala negde u nekoj radnji u ponudi jer jos uvek nije povucena iz prodaje to ne bih znao. L
Sad je u Lidlu bila veća ponuda alata pa samim tim i baterija i punjača pa možda da napravite neku kombinaciju, u Lidl-u kupite bateriju i punjač a testeru potražite na KP (obavezno fiskalni račun iz Lidla tražiti kako bi mogli garanciju da ostvarite ako zatreba) pa napravite neki komplet koji će da probije budžet za koju hiljadu.

Možda Villager VBT 0520 -1BCB obzirom da može da se nađe do 9000 dinara a komplet sadrži i testeru i punjač i jednu bateriju.

• Like
Reagovanja: Nea
Za takav zahtev Parkside je idealan,tako da lovi kad bude u Lidlu.
Hvala 🌿

Pa bila je pre nepunih mesec dana u ponudi u Lidl-u po ceni od 3000 dinara pa je praktično mogao za nekih 6000 da se napravi komplet sa baterijom i punjacem ali da li je ostala negde u nekoj radnji u ponudi jer jos uvek nije povucena iz prodaje to ne bih znao. L
Sad je u Lidlu bila veća ponuda alata pa samim tim i baterija i punjača pa možda da napravite neku kombinaciju, u Lidl-u kupite bateriju i punjač a testeru potražite na KP (obavezno fiskalni račun iz Lidla tražiti kako bi mogli garanciju da ostvarite ako zatreba) pa napravite neki komplet koji će da probije budžet za koju hiljadu.

Možda Villager VBT 0520 -1BCB obzirom da može da se nađe do 9000 dinara a komplet sadrži i testeru i punjač i jednu bateriju.

Hvala 🌿

Kao alternativa Parkside alatima, treba pogledati i alate marke FERM iz Tempo-a, pogotovo kada su na popustu

Imam kvalitetne alate, samo mi je ubodna testera bila krs i videh FERM na popustu, samo materijal izrade i svega je nebo i zemlja u odnosu na kineza a kamoli sam rad

Kazem jer ima ovakva Aku-testera od FERM-a cesto na popustu 3999 dok je redovna cena 5999

U novosadskom Lidlu, u Temerinskoj, danas je bilo. Aku lančana testera, aku makaze za orezivanje zelene i aku makaze za orezivanje crne. U veçim gradovima gde ima više radnji, obično ostane. Ako si iz NS eto gde ima.

Inače, samo da dodam da za orezivanje voćki aku lančana testera možda i nije baš najbolji izbor, osim ako se ne radi proređivanje stabla i seku grane deblje od npr 40mm ili se kompletno uklanja stablo.
Sve ostalo može da se odradi prilično lako sa kvalitetnim ručnim jednoručnim i dvoručnim makazama za orezivanje, npr Falket ako gledamo jeftinije a kvalitetne makaze ili Lowe ako budžet nije problem. Uz to dobro dođe i mala preklopna testera za grane ako se baš zadesi da treba nešto deblje da se odseče. Za visoke grane merdevine ili Fiskars UPX86.

Kineske kopije makita aku makaza za orezivanje su mnogo bolji izbor od ove igracke.

Koriste ih ljudi masovno i nemaju primedbi.

Ima li neko iskustva sa Dremel alatima?

Nekada su bili najbolji, pojam od malih alata.

Dremel je Standard za rotirajuce alate, gde je njihov model 4000 stekao slavu na osnovu cinjenice da na njega mozes da okacis 1001 vrh

Kompletan vodic u PDF formatu za dodatke:

Dremel dodatci PDF

Alat je stekao slavu na osnovu cinjenice da su ti dodatci toliko raznoliki da mozes da seces sitne stvari koje ne moze ugaona brusilica, poliras, smirglas, uoblicavas, busis, itd. Profesionalni juveliri koriste Dremel, kao i elektricari i ljudi kojima je neophodan precizan rad i secenje.

Sa pojavom masovno koriscenih Li-ion baterija Dremel je relativno izgubio na trzistu usled previsoke cene, gde klonovi Dremel-a 3000 (amaterski) i 4000 (Pro) otprilike rade istu stvar a Dremel vrhove mozes da okacis na njih.

Cak, mislim da Parkside ima svoju Dremel verziju

Znam sta mogu Dremel alati, takodje koje dodatke imaju, imam ih sve izlozene u blizini.
Zanima me da li su i oni popustili sa kvalitetom kao i vecina poznatih brendova

Ja imam Lidlov "Dremel" na njihovom 12v sistemu, ali mislim da vise nije u ponudi.

Za Srb cu da kupim Proxxon, koji je isto zlatni standard, i ono sto mi se svidja je sto ide sa metalnom stezaljkom kao na busilici (chuck), taj deo za Dremel kosta dodatnih 10 Eur.

1781251018593.webp

Proxxon je strava ali je i cena. To je cist pro alat.
Obican Proxxon bez icega je preko 100e, dok uzeh ovaj hobi komplet danas za 69e, sto ce za moje potrebe biti sasvim dovoljno. Jest da nije aku verzija ali me odbila dupla cena od zicane + manje se dobija u paketu.
Videcemo kako ce se pokazati
1000047518.webp

Ja za svoje potrebe koristim ovo na 4V, usb-c punjenje

p_735600_20240709-095320-1720511600-500x500.jpg

Završava posao i jako korisna stvarčica.
Inače, to je jedini alat koji me je gospođa ohrabrivala da kupim,
Jer pre nego što sam to kupio, redovno sam od nje uzimao ovo 😅 :

fdnwvlrzq1bp.jpg

Jako pozitivna stvar je što iako imam svoju alatku, često od nje mažnjavam nastavke. Žene za nokte imaju toliko granulacija ovih valjaka, beskonačno mnogo tipova nastavaka za poliranje, brušenje....ludilo.

Inače, ova ženska brusilica za nokte je Babaroga, to ima mnogo snage, nožnu pedalu, promenu smera rotacije, mnogo finije podešavanje brzine, fleksibilan kabal...sve je nekako bolje od naših alata 😂

A ponuda nastavaka i dodataka(potrošne robe) je fenomenalna. I odgovaraju nastavci na Lidl alat.

Ja Dremel retko koristim, pa bi isti na Dremel baterije vilo bacanje para. Ovako ga imam na Lidl X12 baterijama, i svi Dremel nastavci su kompatibilni.

Jedino nosim FFP2 kada nesto secem ili brusim abrazivnim diskovima.

Ja imam FERM varijantu, isto pasuju dremel nastavci, USB-C punjenje, 4500 mah interna baterija, i uz nju se dobije solidan set nastavaka

Veoma kvalitetan alat, LED indikacije rada i brzine, 5ta brzina je sulud RPM

550x396.webp

Inače, ova ženska brusilica za nokte je Babaroga, to ima mnogo snage, nožnu pedalu, promenu smera rotacije, mnogo finije podešavanje brzine, fleksibilan kabal...sve je nekako bolje od naših alata 😂
Eh, što ne reče ovo pre neki dan?!?
Ja baš juče kupio Lidlovu...

Da sam ovo znao, kupio bih ženi na poklon ovu žensku brusilicu, pa pozajmljivao po potrebi.

😛

Fina akcijska ponuda Villager aku alata za ovaj mesec:

Posebno pogodno - 2 x 4 Ah baterije i punjač za 6.000 dinara.

@seizmos juce stigose paketi nove robe sto su ovi radnici rastalvjali, u Mega Maxi na Vilinim Vodama pa cu danas da pogledam da ti javim

Nazad
Vrh Dno