TsarOfZanzibar
Slavan
- Učlanjen(a)
- 26.08.2016
- Poena
- 365
Izgleda da više “ne cveta cveće ni u Temu preduzeće”
😉
😉
Pogledah ovu godinu i otprilike 95% ordera je UC, znaci sitno bez carine i PDV. Uglavnom sve sa conisima recimo 40-50% popusta u proseku.pa sta kupujes? vise se skoro nista ne isplati od sitnisa.
Vecina artikala je do 3-4eur sa coins i postarinom, to skoro pa sigurno ide kao UC. Preko 5eur vec moze da se desi da krene kao LA. Svakom trgovcu preko 5-6eur pustim poruku da stavi 1$ vrednost. Zadnji koji mi stigao a da nije UC bio je CN koji je kostao 8eur. Platio sam 50din. Sto je vise od PDV na 1$, ali se nisam potrudio da vidim sta je tacno naplaceno 50din.Koja ti je taktika da koliko-toliko budeš siguran da će paket biti UC?
Ja od kako sam prebacio na Hrvatsku već nekoliko pošiljki dobijam kao CN što mi najviše i odgovara za sitnice.Kad smo kod LA i UC, ima li jos neko problem da od pre par dana sta god odaberem (barem ono sto sam do sada probao) uvek prebaci na shipped by aliexpress, sto je u stvari choice i LA pracenje? Probao sam MK, BIH, Srbiju, RO, BG i Spaniju, svede se na isto. Npr. ESP32 C6 ili redmi watch 4 screen protector, dakle male stvari. Nadjem gde je Global economy shipping, medjutim kad odem na buy now, automatski podigne cenu za dolar, dva, prebaci na shipped by aliexpress i ne postoji opcija da se odabere economy.
A da li ti povećava cenu dodatno nakon buy now? Za ovako male sitnice kod mene faktički duplira cenu.Ja od kako sam prebacio na Hrvatsku već nekoliko pošiljki dobijam kao CN što mi najviše i odgovara za sitnice.
Samo kad je originalna cena 3-4-5 evra/dolara. Ako je veća od toga, a pre primene popusta i kupona, tada je obavezno LA, LR i sl.Vecina artikala je do 3-4eur sa coins i postarinom, to skoro pa sigurno ide kao UC. Preko 5eur vec moze da se desi da krene kao LA. Svakom trgovcu preko 5-6eur pustim poruku da stavi 1$ vrednost. Zadnji koji mi stigao a da nije UC bio je CN koji je kostao 8eur. Platio sam 50din. Sto je vise od PDV na 1$, ali se nisam potrudio da vidim sta je tacno naplaceno 50din.
Da tako nekako. Ne znam tacnu granicu.Samo kad je originalna cena 3-4-5 evra/dolara. Ako je veća od toga, a pre primene popusta i kupona, tada je obavezno LA, LR i sl.
Aparat / alat za merenje kondenzatora, kako kapaciteta, tako i otpora. Koji da kupim, ima neko neki predlog?
Više bi voleo da nije na baterije već da može da se priključi na neki strujni adapter.
npr. ovo... Još danas i sutra preko coina 10,13 $pa sta kupujes? vise se skoro nista ne isplati od sitnisa.
Da, ali tolika ista cena mi nakon buy now izađe i na drugim zemljama.A da li ti povećava cenu dodatno nakon buy now? Za ovako male sitnice kod mene faktički duplira cenu.
Odakle vam toliko novcica. Meni non stop fale 🙂
Mada ih samo skupljam 75 dnevno zadnju godinu + 5-10 uz order i 3-20 za review.
Nakupim u naletima do 2k mozda i malo vise ali brzo se vracam na 0.
Skupljam tih 75 i neki sitnez na ordere i review. A kako ide tih 40 preko Koreje? Za igrice i slicno sto treba da se "drnda" nemam zivaca ni vremena.Lako se nakupi - login u coins sekciju preko Widget-a 75 novčića i claim 40 novčića preko Korejskog AliExpress-a. Možeš i da igraš Merge Boss, ako te ne mrzi. Ne sećam se koliko to donosi.
Skupljam tih 75 i neki sitnez na ordere i review. A kako ide tih 40 preko Koreje? Za igrice i slicno sto treba da se "drnda" nemam zivaca ni vremena.
Skupljam tih 75 i neki sitnez na ordere i review. A kako ide tih 40 preko Koreje? Za igrice i slicno sto treba da se "drnda" nemam zivaca ni vremena.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari