Šta je novo?

Hisense televizori

• Začetnik teme Začetnik teme momsab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I kod mene je trava zelena, nije problem, ali sve ostalo nekako polumutno, nije uopšte Full HD da ne kažem 4k ni blizu

4k fudbal na youtube predobro izgleda, moram se što pre pomiriti sa kvalitetom naših kanala...ali ono je tuga

Da li to znači čak i oled da uzmeš od 200k rsd da bi isto loše prikazivao arenu i te ostale kanale?

Ljudi, jednostavno je tako. Problem je u lošem ulaznom video-signalu: niska rezolucija i ko zna koliki stepen kompresije slike. Kada gledate takav sadržaj, udaljite se od televizora nekoliko metara kako biste manje primećivali nedostatke. S druge strane, kvalitetan 4K sadržaj možete bez problema gledati i sa udaljenosti od oko jednog metra.

Još veći problem nastaje kada je dijagonala ekrana veća. Bio sam kod drugara koji je kupio TV od 100 inča. Pustio je neku muzičku TV stanicu i sa nekoliko metara udaljenosti nisam mogao da verujem koliko je slika loša. Vaš televizor može da skalira sliku, ali ne može da napravi čudo – od babe ne može da napravi devojku.

Za televizore od 100+ inča bi lepo bilo imati 8k ulazni signal.
Zamisli pustis 1080p na toj dijagonali..

Није проблем резолуција него битрејт тј квалитет материјала. Пусти ремукс или Блу Реј 1080р на 100" са 3м и биће одлична слика. Код стрим сервиса а још горе, тв канала ситуација квалитета је ужас.

biće odlična slika jer se FHD dobro/odlično skalira na 4K

no, da se vratimo na temu. zna li se kad će kod nas ovogodišnja generacija?

Kako smo se nadali da će mozda biti popusti pre prvenstvo u fudbalu, samo je ostalo na tome-u nadanju...

Cene ni malo nisu povoljne na kontu prvenstva, barem za 75U7Q.

Dijaspora-98.999 (pitanje da li ga ima na stanju)
WW-109.998
Gigatron-109.999
BC-114.990
Frog-141.070
CtShop-113.999
Tehnomedija-109.999
Laptopcentar-124.989
St Cable.tv-163.899
Jakov.RS-104.990

Da li koristite ove AI funkcije ili je to sve glupost?

I taj 4k upscalinng se sam pali i radi ili ga treba megde u opcijama?

Meni jedno vreme pisao režim slike AI sport i znači trava menjala boju užas na svakih par sekundi 😂

Pa sam izgleda nešto čačkao i sad piše samo Sports, bez AI 😅

Da li koristite ove AI funkcije ili je to sve glupost?

I taj 4k upscalinng se sam pali i radi ili ga treba megde u opcijama?

Meni jedno vreme pisao režim slike AI sport i znači trava menjala boju užas na svakih par sekundi 😂

Pa sam izgleda nešto čačkao i sad piše samo Sports, bez AI 😅
Ja sam poiskljucivao sve to vezano za AI bas iz tog razloga jer je na nekim izvorima menjao random svetlost i bas je bilo tesko za izdrzati.

Videh da u emezz. imaju i Oled model na stanju od 55 i 65. Jel ima neko iskustva sa njima, na šta to liči? Od ostalih panela U serija je najjača? Imam Hisense već 5-6 godina i generalno sam zadovoljan onim što pruža al videh sa neke skroz ok cene pa sam počeo da razmišljam o kupovini.

Sta se desilo sa Tv U7QF posle kratkog nestanka struje ostao je ukljucen.Nikakva podesavanja vise godina nisam radio a i nije prvi put da nestane struja?Ovog puta sekund-dva nije bilo struje?Da li imate nekakvo iskustvo i predlog?Meni je licilo na resetovanje jer je i EON krenuo od prve stranice?

Nazad
Vrh Dno