Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

• Začetnik teme Začetnik teme mige
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li zna neko neki servis u Beogradu ko radi ugradnju mrtvih navrtki / rivnut-a? Imam već izbušene rupe ali nema navoja na njima. 4 servisa sam obišao na NBG strani, niko to ne radi niti znaju ko to radi.. Ne znam gde da idem više.

Probaj kod Radeta na Banovom brdu, imaš broj na netu pa zovi da se ne cimas džabe.
Inače to relativno lako možeš i sam da uradiš pomoću šrafa i par matica, imaš na netu dosta uputstva.

Danas savladao 50 km, prosek brzine 24 km/h.

Bilo uspona, nizbrdice. Na 15 km osetio glad i to je bilo 6 km pre poslednjeg uspona ali sam ga savladao na tempo.

Nisam mogao mnogo puls da smirim jer je teren gore-dole a i van forme sam, ne mogu da se bunim.

Gran Fondo? Ovo nema veze sa biciklizmom, ovo je čista sreća. Put za grob. Odvratno.

Snimak ekrana 2026-06-09 210744.webp
Snimak ekrana 2026-06-09 211148.webp

Kamioni su najveća opasnost za bicikliste, doduše biciklista se ovde kreće nepravilno.

Što ti kažeš, prečica do groba.

Jel zna mozda neko koji je dobar elektricni bajs? Menjam posao, a zadnji prevoz ide u ponoc, a meni je smena malo posle toga, pa sam mislio tih 10-15km sa bajsem nazad (Beograd).

Dakle najobicniji elektricni bajs, nosicu ranac i obavezno neku kacigu jer ljudi generalno nisu normalni sto se tice voznje.

Ako mislis spust sa Iriskog venca taj pik i nije neka vau brzina, narocito ne za drumasa. Razumem da je nedostatak iskustva stvorilo drugaciju sliku ali videće ako nastavi aktivnije da vozi, pa sledeći put dođe.
Ja sam neki dan na MTB-u uz blagi čeoni vetar, gume 2.35 i 25PSI stigao do 65Kmh, realno smorio sam se.
Dok recimo 40+ Km/h kroz šumu je sasvim druga priča i andrenalin te piči samo tako.

Iskustvo mu svakako nije jača strana, ali nisam siguran da je na Gran Fondo mnogo ljudi došlo da juri adrenalin. Verujem da je više ljudi tu bilo zbog uspona, nego zbog spusta.

Da li je to 2.35 mera u inčima ili neki standard?

Nisam tuda vozio, ali kaže da je asflat u dosta lošem stanju. Sa 28mm gumom na 6 bara, nezgodan kamenčić (da, deminutiv) može da da bude koban.

Gran Fondo? Ovo nema veze sa biciklizmom, ovo je čista sreća. Put za grob. Odvratno.

Pogledajte prilog 542414
Pogledajte prilog 542415
Šokirao sam se kada sam odgledao snimak 😬
Meni je niz Venac bio "samo" jedan automobil a na snimku gledam veleslalom između vozila od Venca do Ns-a.
Biciklista sa snimka je u generalnom bio četrnaesti a to znači da se ludilo sa saobraćajem multiplikovalo za većinu tj. skoro sve učesnike GF-a 😵‍💫
Praznik biciklizma gde smo trebali da vozimo preko divne FG bez saobraćaja se mogao pretvoriti u katastrofu 🥶

Snimak je odličan, dočarao atmosferu prilično dobro, odgledao full bez preskoka. Dobra trka je bila do pred kraj kad su ovi utekli. A za saobraćaj šta reći, da ne poveruješ da je moguće onako nešto. Još jedan pokazatelj gde živimo. Šo napisa neko u komentarima - neka hvala, imam dvoje dece kući.

Imate li preporuku za prodavca sa cikloberze?

Vidim da ih ima trojica iz NS koji otprilike imaju ono što me zanima.

Ne znam jel smeju imena da se navode🤔

Ako imaš konkretno pitanje za neki bajs ili prodavca ili konkretno iskustvo, slobodno napiši.

Recimo, ja sam sa onim klincem iz Kamenice (Nikola?) super prošao (ranije mu je potpis bio Trange Frange, ali nije onaj Trange iz Pazar; ne znam kako se sada potpisuje), a poznajem neke ljude koji su se opekli, pa su na biciklu sa oznakom "novo novo" ubrzo kupovali nove kasete, menjali nable i slično. Mora da se ode i to sa nekim ko zna šta gleda. Opet kažem, ja sam imao sreće (nisam imao pojma šta gledam) i ok sam prošao.

Danas stavljam kraću lulu. Želim da rasteretim telo. Nisam ja biciklista koji juri neku veliku brzinu već izdržjivost po brdima.

@NightCrawler Dva puta uzimao kod Calimera pre nego što sam prešao na endurance. Korektan i hoće sve lepo da ti objasni.

Calimero prodavac me zanima ako je neko poslovao sa njim.

I superbikeNS prodavac isto.
Preporuka za Calimero
Uzeo kevi bicikli, i sve bilo u vrhunskom stanju
On je u Karlovcima, ako sam zapamtio.
Otisao, pogledao, i dogovorili se da donese na adresu gde sam i platio

Само да у ту тројицу не спада jogibear, другар је имао лоше искуство са њим.
Nedavno je drugar išao kod jogibear, pogledao taj bicikl što je video na oglasu i još neke za koje mu je rekao da ne sme da ih stavlja na oglase. Kaže cela priča mu je delovalo kao da se tamo ne kupuje bicikl.

Na kraju je kod nekog drugog uzeo LaPierre, potpuno nov, po ceni nižoj nego upola od one u prodaji. Poreklo, nejasno. Kaže ukupno 14 komada identični.

Pretpostavka da su preuzeti od nekog tima, nakon trke, kao treća ili četvrta rezerva, koju nikada nisu ni planirali da koriste, već da finansiraju osoblje na putu.

Hoću da kažem, ovaj drugar nije gadljiv na sumnjivo poreklo, ali za jogibear mi je rekao, "idi, vidi, ja sam odmah odustao od kupovine".

Nisam praktikovao veću dozu ugjenih hidrata pred jači trening prošle godine nego sam ih onako unosio pre treninga u manjim dozama i tokom vožnje.

Plan mi je sutra da se nadrukam većom količinom, sačekam sat vremena i da odradim ponovo rutu koja mi prethodne subote teško pala i plus da produžim vožnju. Sve od zavisnosti kako se budem osećao. Malo imam treninga u nogama a odmah sam krenuo da peglam brda što je nekad dobro, nekad loše. 😀

Zanimljiv detalj.
Imaš ti dara za to..

Namestim lulu kraću i da probam bajs i pukne mi guma u komšiluku jer kopali za gas i ko zna šta ostalo. Guma samo pufffff. U KG gde god rade nešto, ne vraćaju u prvobitno stanje.

Kratko pitanje, da ne idem u detalje kako i zasto.

Moze li na e-bike sa Bosch CX pogonom ili slicnim da se ugradi "gas" - throttle? Kao na skuteru.
Ne zanima me aspekt legalnosti i sl. vec moze ili ne moze.

Vidim da postoje chipovi za povecanje max brzine, ali za throttle nigde nisam video neki hack.

Za kineze sa throttle komandon znam a vidim cesto i ove nesretnike sto voze dostavu, bajs ide uzbrdo a oni ne vrte pedale.

Dakle, what's the catch?

Hvala.

Grand fondo i nije zatvorena biciklisticka trka

Evo i ja pogledao snimak i ne vidim nista neobicno sto ne vidjam svaki dan u svom gradu ono sa cim se svaki drumski biciklista srece.
Bukvalno uvek jedan deo voznje moras proci medju vozilima da bi izasao ili dosao do kuce.
Ma ok, verovatno si u pravu, samo mi je neobično to provlačenje između dva vozila, obilaženje preko pune linije, preticanje u susret šleperu. Ja evo vozim bajs preko 25 godina (rekreativno) i svaki dan idem na posao sa njim a nikada ove stvari nisam radio. Doduše ne trkam se ni sa kim. Jel život vredi tih jedno ili dva mesta na nekoj trci?
Svako dobro.

uci approved? 🤔

Ma ok, verovatno si u pravu, samo mi je neobično to provlačenje između dva vozila, obilaženje preko pune linije, preticanje u susret šleperu. Ja evo vozim bajs preko 25 godina (rekreativno) i svaki dan idem na posao sa njim a nikada ove stvari nisam radio. Doduše ne trkam se ni sa kim. Jel život vredi tih jedno ili dva mesta na nekoj trci?
Svako dobro.
to sve rade i drugi ucesnici u saobracaju, koliko puta me je motorista obisao preko pune, ili ja na bajsu, ide u susret kamion, a lik u autu mora da me obidje, ni slucajno da saceka 3 sekunde da prodje kamion. ili idem (iz NS si) kroz gradic u Petrovaradinu, 30kmh ogranicenje picim 35km/h i lik u autu iza mene svira i obilazi me, takodje zone skole, svuda me obilaze iako idem vise od 30km/h... po hirearhiji u saobracaju vozaci kamiona i automobila moraju da se prilagode biciklistima i pesacimaa ne obrnuto

Nazad
Vrh Dno