Šta je novo?

IRIS MTS TV Box (2024+) - nije tema za Iris aplikacije ni za MTS BOX pakete

Ako uzmem neki polovan HP4024 na oglasima i kupim slot move/iris, hoce li to raditi ili ga oni po isteku necijeg tamo ugovora daljinski blokiraju i onemoguce za dalje koriscenje?

Promocija za 4K paket nije produzena,barem tako pise na sajtu.Znaci od juna meseca se naplacuje.

Кажу да је од јануара саставни део бокс 4 златног пакета.

Кажу да је од јануара саставни део бокс 4 златног пакета.
Ајооој... Голден Шовер Клаб... Голден Стејт Вориорси...
Још неке идеје на тозла?
Кхххммм... Да ми продукција не би обрисала коментар - мени још увек нису пребацили боксове на MOVE а била је прича да хоће.
(Додуше... већ месец дана чаме у фиЈоКци и логичное да нису добили ажурирање... Морам да проверим шта се дешава па јављам исход)

Ајооој... Голден Шовер Клаб... Голден Стејт Вориорси...
Још неке идеје на тозла?
Кхххммм... Да ми продукција не би обрисала коментар - мени још увек нису пребацили боксове на MOVE а била је прича да хоће.
(Додуше... већ месец дана чаме у фиЈоКци и логичное да нису добили ажурирање... Морам да проверим шта се дешава па јављам исход)
Nisu ni meni, jos imam iris. Bas javi sta su ti rekli.

Nema ni kod mene move, optika Bg.

Ne znam ni sam kad je pocelo prebacivanje, ali tako je bilo i sa dolaskom irisa. Od prvog pa do poslednjeg, godine prodju...

Nema ni kod mene move, optika Bg.

Ne znam ni sam kad je pocelo prebacivanje, ali tako je bilo i sa dolaskom irisa. Od prvog pa do poslednjeg, godine prodju...
Ja sam ceo protekli dvogodišnji ugovor (maj 2024 - maj 2026) proveo na irisu. Tek kad sam potpisao novi ugovor (24 m po 50% i to tek kad je A1 već tražio IDP broj za prelazak) zvali me da mi zamene stari Q11 STB i doneli HP4024. Naravno nisu dali novi Move STB. HP4024 je sam povukao update na Move ubrzo i sada sam na Move. Slika je drastično bolja nego na irisu i Q11. E sad 4K kanali nisu ni u Box 4 zlatnom paketu koji imam. Jednostavno nema tih pozicija kad skrolujem kanale.

Poslednja izmena:
Ma besplatno je za sve, stalno produzuju to...

Nema šanse da je taj Q11 tooooliko krš da je uspeo da degradira objektivno bolji Iris TV stream (dakle ne Iris Go OTT stream nego IPTV stream ) ispod nivoa krš Move stream-a.
Plus što i Android uređaju u 99% slučajeva imaju lošiji image processing.
Ne znam do čega je. Slika je sada znatno bolja. Daj malo objasni, tehnički zašto je Move IPTV stream krš u odsnosu na iris?
Zašto bi Android uređaji imali lošiji image processing od Q11 na Linuxu ? Valjda to zavisi od procesora i software-a, a ne od OS-a.

Zavisi i od hardvera i od softvera. Isto ti Android boxevi koji na Android nisu u stanju da urade osnovnu stvar poput framerate matching kad koriste standardne Linux kernel API-e istu stvar rade bez greške.
Gl*pi Android TV / Google TV SmartTV-ovi sav video input koji dobija od aplikacija (dakle ne preko HDMI) tretira kao da je u 60 Hz.

Daj malo objasni, tehnički zašto je Move IPTV stream krš u odsnosu na iris?
Lošiji encoder & podešavanja istog.

Znači nisam trebao dozvoliti da zamene Q11? Rekli su mi da Move iptv stream ne može na njemu?
Koji je STB bolji HP4024 i Move?

Kako nisi trebao kad je sad slika bolja 🤣😂🤣😂 verujes svojim ocima il da ti "neki" tehnički objasne i onda promenis misljenje 🤣😂🤣😂 , ako ti je za utehu ne pitas se ti ili ti mi kad ce da nekog migriraju sa Irisa na Move pa samim tim i da zamene q11 ( iako su "neki" pisali da u codu Mova su bili spremili da ga ubace i u q11al se gotovo sigurno odustalo jer svima menjaju ili jos uvek se niko nije javio da je dobio update na Move nego samo na hp4024 cak ni ovi sa hph07 ( ja sam taj na jednom q11i hph07 i drugom 2xq11 i fala **** jos me nisu migrirali )) za koji god i onda se spremis da gasis notifikacije sa bilo kog sporta na telefonu jer ces tek posle 20-tak sekundi to i da gledas na MOVE 😁😉
HP4024 ili MOVE ( S905X2 ili S905X4 -X5M) hoces sam da procenis ( hardver ; softver) ili da ti "neko" tehnički objasni 🤣😂🤣
Ili sacekaj da ti Kostica objasni kako će brutalno da rade Arene 4k 😂🤣😂🤣 sad vec na MOVE do tada na ko zna čemu 😁😉

Poslednja izmena:
Dakle, sticajem okolnosti imam kod sebe u kući i Iris i Move i EON van mreže (i boksove i aplikacije). Iskreno žalim one koji su su osuđeni samo na Move, a ko je recimo odgledao sinoć prvu utakmicu SP u fudbalu, a ima iole normalan vid, mogao je da se uveri koliko je Move stream loš, sa slabim bitrate-om. Svaka brža akcija na ekranu znači i vidljivu pikselizaciju, a u poređenju sa Irisom to je kao nebo i zemlja. EON van mreže, iako je OTT sa manjim protokom nego IPTV, nije toliko uočljivo slabiji od Irisa, ali Move je apsolutni krš. Neverovatno je da Telekom svojim korisnicima nudi ovako inferiorian servis (da ne pominjemo 25 fps na mnogim live kanalima), po tako skupoj ceni. Zapravo samo oni koji su dobili benefit od 50% na 24 meseca bi eventualno mogli ovome da pogledaju kroz prste, inače bežite od Move kršine.

Imam q11 i hp4024. I dalje mi je mnogo draži q11. Imam osećaj da je malo brži, ne baguje, sluša sve. Ovaj hp4024 je kilav, hoće da zabaguje.
Nevezano za to, drago mi je da move ne ide na q11 jer je move mnogo lošija platforma od irisa. A tumačin da mi ne mogu nametnuti move ako imam q11. Tačno ih neću pustiti u kuću ako dođu da mi zamene q11 za neki move box ili hp4024

I sta ces gledati na tom q11 kad te migriraju na MOVE 😂🤣😂 , posto nadam se da razumes da bi to uradili ne moraju da ti "ulaze " u kucu a i da si svestan da su naumili da sve sa Orion , Supernova i Iris platforme prebace u MOVE i mi tu ne mozemo nista nego se nadati da ce se to desiti sto kasnije i da ce do tada da poboljsaju MOVE kad bude jedina Telekom ( mts) platforma

Poslednja izmena:
@MaxBgd
Pa upravo to i kažem. Cilj mi je da što kasnije dobijem move. Ako izbegavam promenu q11 neće mi uvoditi move do samoga kraja. A tada, što se mora mora se. Nadam se da će biti neka alternativa kod konkurencije.
Ako ne bude, nek smo mi živi i zdravi, biće šta će biti

Nemoj da te cuje Borko 😂🤣😂🤣
Naravno svako može da veruje svojim očima, ali čula umeju da prevare pa nije loše pogledati i čvrste numeričke podatke:

Na EON OTT platformi Arena 1 Premium strim ide preko HEVC (H.265) kodeka, a prosečan bitrate je 4 Mbps. (Sva merenja radim preko Amazon Fire Developer Tools Menu).
Na MOVE OTT Platformi Arena 1 Premium strim ide preko AVC (H.264) kodeka, a prosečan bitrate je 5 Mbps.

Da bi AVC kodek u sportskim prenosima dao približno isti kvalitet kao HEVC od 4 Mbps, potrebno je da ide u oko 8 Mbps (donja granica je 7 Mbps).

Ovo ne važi samo za Arene, već za sve kanale, ali je kod sportskih prenosa situacija baš jadna.
Dakle, Telekom zakida svoje korisnike MOVE kršine na kilo, bolje rečeno na tone.

Na EON OTT platformi Arena 1 Premium strim ide preko HEVC (H.265) kodeka, a prosečan bitrate je 4 Mbps.
Previše generalizuješ. SmartTV app koristi HEVC encode (i to relativno skoro su taj kanal prebacili na HEVC varijantu sa nižim bitrate-om) za taj kanal i još 30-ak a mobilna app i Web player puštaju i dalje ~6.6 Mbps AVC encode.

На супернови хд канали и јесу седам мегабита.

Previše generalizuješ. SmartTV app koristi HEVC encode (i to relativno skoro su taj kanal prebacili na HEVC varijantu sa nižim bitrate-om) za taj kanal i još 30-ak a mobilna app i Web player puštaju i dalje ~6.6 Mbps AVC encode.
E ne bi izdržao da ne napišeš ovako nešto, samo da bi nešto gunđao. 🙄 Ne generalizujem uopšte, već pričam konkretno o MOVE OTT i EON OTT platformi na Android TV (i kompatibilnim uređajima), što je valjda tehnički pismenima jasno čim pominjem merenja pomoću Fire TV, a uopšte nisam pomenuo mobilnu aplikaciju i Web player. Pusti ti mene da se ja bavim merenjima na Smart TV aplikacijama i box-ovima, a ti se brate bavi ovim drugim. Ja mislim da je za neki TV servis najreprezentativnije ipak ono što ide na televizor, a ko voli druge uređaje samo neka izvoli. Dakle, ono što sam napisao je proverljivo tačno i stojim iza toga.

Inače, na EON OTT (Smart TV app, evo dodajem da ne skačeš ponovo) sledeći kanali idu preko HEVC-a: RTS1, Prva, Pink, B92, Happy, Nova S, N1, Blic, Star (svi kanali), Nova Series, AMC, Epic Drama, CineStar Action, Prva Plus, Prva Kick, Prva World, HBO 1, Arena Premium 1-4, EuroSport 1-2, EuroSport 4K, HGTV, N1 BiH. Čak i kad su ovi kanali ranije išli preko AVC-a, njihov bitrate je bio veći nego sada na MOVE.

Na MOVE OTT nijedan kanal ne ide preko HEVC, svi idu preko AVC.

Još nešto: Android TV nema na sistemskom nivou opciju kojom bi se prikazali podaci o tekućem strimu, osim ako sama aplikacija nema takvu opciju. Međutim Amazon je u Fire OS (koji je modifikovana verzija Android TV sistema) ugradio tu mogućnost, tako da mogu univerzalno da se prikazuju ne samo podaci o mrežnom protoku, tj. koliko podataka neka aplikacija "vuče" sa interneta, već može da se prikaže i tačno koliki je bitrate koji ide u dekoder. Mrežni protok i bitrate nisu isti pojmovi, jer mrežni protok obuhvata i overhead, telemetriju, podatke koje povlače neki pozadinski ili sistemski procesi koji nemaju nikakve veze sa strimom, a uz to je zbog baferovanja vrlo neujednačen. Zato je tačan podatak o bitrate-u vrlo bitna stvar i Fire stick od par desetina evra je zapravo odličan dijagnostički alat za ovu namenu.

Nazad
Vrh Dno