Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Odakle vam toliko novcica. Meni non stop fale 🙂
Mada ih samo skupljam 75 dnevno zadnju godinu + 5-10 uz order i 3-20 za review.
Nakupim u naletima do 2k mozda i malo vise ali brzo se vracam na 0.

pa sta kupujes? vise se skoro nista ne isplati od sitnisa.

Pogledah ovu godinu i otprilike 95% ordera je UC, znaci sitno bez carine i PDV. Uglavnom sve sa conisima recimo 40-50% popusta u proseku.
Velika vecina nesto vezano za muziku: dzekovi, adapteri, kablovi, kondezatori, sitna elektronika, nekoliko daljinskih...

Koja ti je taktika da koliko-toliko budeš siguran da će paket biti UC?

Koja ti je taktika da koliko-toliko budeš siguran da će paket biti UC?
Vecina artikala je do 3-4eur sa coins i postarinom, to skoro pa sigurno ide kao UC. Preko 5eur vec moze da se desi da krene kao LA. Svakom trgovcu preko 5-6eur pustim poruku da stavi 1$ vrednost. Zadnji koji mi stigao a da nije UC bio je CN koji je kostao 8eur. Platio sam 50din. Sto je vise od PDV na 1$, ali se nisam potrudio da vidim sta je tacno naplaceno 50din.

Kad smo kod LA i UC, ima li jos neko problem da od pre par dana sta god odaberem (barem ono sto sam do sada probao) uvek prebaci na shipped by aliexpress, sto je u stvari choice i LA pracenje? Probao sam MK, BIH, Srbiju, RO, BG i Spaniju, svede se na isto. Npr. ESP32 C6 ili redmi watch 4 screen protector, dakle male stvari. Nadjem gde je Global economy shipping, medjutim kad odem na buy now, automatski podigne cenu za dolar, dva, prebaci na shipped by aliexpress i ne postoji opcija da se odabere economy.

Kad smo kod LA i UC, ima li jos neko problem da od pre par dana sta god odaberem (barem ono sto sam do sada probao) uvek prebaci na shipped by aliexpress, sto je u stvari choice i LA pracenje? Probao sam MK, BIH, Srbiju, RO, BG i Spaniju, svede se na isto. Npr. ESP32 C6 ili redmi watch 4 screen protector, dakle male stvari. Nadjem gde je Global economy shipping, medjutim kad odem na buy now, automatski podigne cenu za dolar, dva, prebaci na shipped by aliexpress i ne postoji opcija da se odabere economy.
Ja od kako sam prebacio na Hrvatsku već nekoliko pošiljki dobijam kao CN što mi najviše i odgovara za sitnice.

Vecina artikala je do 3-4eur sa coins i postarinom, to skoro pa sigurno ide kao UC. Preko 5eur vec moze da se desi da krene kao LA. Svakom trgovcu preko 5-6eur pustim poruku da stavi 1$ vrednost. Zadnji koji mi stigao a da nije UC bio je CN koji je kostao 8eur. Platio sam 50din. Sto je vise od PDV na 1$, ali se nisam potrudio da vidim sta je tacno naplaceno 50din.
Samo kad je originalna cena 3-4-5 evra/dolara. Ako je veća od toga, a pre primene popusta i kupona, tada je obavezno LA, LR i sl.

Aparat / alat za merenje kondenzatora, kako kapaciteta, tako i otpora. Koji da kupim, ima neko neki predlog?
Više bi voleo da nije na baterije već da može da se priključi na neki strujni adapter.

Poslednja izmena od urednika:
npr. ovo... Još danas i sutra preko coina 10,13 $

I just found this on AliExpress:
SoundPEATS Q3 pro Wireless Earbuds Active Noise Cancelling Bluetooth V6.0 Earphones with 4 Mic,13mm Driver,Multipoint Connection

Za ispod 30 dolara sa kuponima ima Steelflier SF745 . Za taj novac neverovatan sat. Od opreme bruka 🙂 Za ovaj se i isplati da se platri pošti "šta već"

Specifications​

• High-concerned chemical
    None
    Display Type
    Arabic Numeral Markers
  • Case Thickness
    13.35mm
    Band Width
    15 to 19 mm
  • Band Material Type
    Leather
    Movement origin
    Jp(origin)
  • Battery Included
    Yes
    Case Shape
    Round
  • Dial Window Material Type
    Sapphire Crystal
    Boxes & Cases Material
    Plastic
  • Model Number
    SF745
    Dial Diameter
    35 to 39 mm
  • Feature
    Screw crown,Luminous,DIVER,Water-Resistance,swim,Luminous Hands
    Water Resistance Depth
    20Bar
  • Clasp Type
    Buckle
    Band Length
    23cm
  • Case Material
    Stainless steel
    Movement
    Quartz
  • Style
    SPORT
    Brand Name
    STEELFLIER
  • Origin
    Mainland China
    Item Type
    Quartz Wristwatches
  • Pointer size
    9.25*13.00*13.00mm (hour hand * minute hand * second hand head length)
    Dial size
    29.33*29.00*28.00*0.40mm (wire hole * surface diameter * open surface * thickness)
  • Watch mirror size
    30.00*3.80mm (diameter * thickness)
    Crown size
    10.00mm (diameter)
  • Crown type
    Screw-in screw-lock crown
    Bottom cover type
    Screw in solid bottom cover
  • Luminous features
    Swiss super luminous
    Weight
    77g (with khaki nylon strap)65g (with leather strap)
  • Battery model
    SR920SW
    Movement features
    3 needles, sweep second
  • Movement model
    VH31

Odakle vam toliko novcica. Meni non stop fale 🙂
Mada ih samo skupljam 75 dnevno zadnju godinu + 5-10 uz order i 3-20 za review.
Nakupim u naletima do 2k mozda i malo vise ali brzo se vracam na 0.

Lako se nakupi - login u coins sekciju preko Widget-a 75 novčića i claim 40 novčića preko Korejskog AliExpress-a. Možeš i da igraš Merge Boss, ako te ne mrzi. Ne sećam se koliko to donosi.

Kupio sam ga za 26 €, Sloba može garant i za manje 🙂

Lako se nakupi - login u coins sekciju preko Widget-a 75 novčića i claim 40 novčića preko Korejskog AliExpress-a. Možeš i da igraš Merge Boss, ako te ne mrzi. Ne sećam se koliko to donosi.
Skupljam tih 75 i neki sitnez na ordere i review. A kako ide tih 40 preko Koreje? Za igrice i slicno sto treba da se "drnda" nemam zivaca ni vremena.

Skupljam tih 75 i neki sitnez na ordere i review. A kako ide tih 40 preko Koreje? Za igrice i slicno sto treba da se "drnda" nemam zivaca ni vremena.

Nemoj da se cimaš, za koinse više nema ništa. I popusti su po 2-5%

Podesiš zemlju na (Južnu) Koreju u desktop web browser-u i imaš u sekciji coins, iz desktop browsera, da preuzmeš 20, 30 i onda po 40 coins-a.

Ako imaš dva browser-a, jedan podesi tako da ne menjaš stalno.

Vrati do 2-3 puta kad promenis drzavu, posle ostane na toj koju si izabrao. Ako se vrati opet nekad, samo se vratis na tu sto si izabrao.

Jel ima neko iskustva sa kineskim Projektorom HY320 ?

Gledam reviews, negde kazu "ko da gledas AMOLED ekran" a negde kazu da moras da si 65 metara ispod zemlje da slucajno ne prodje neki zrak sunca jer je onda beskoristan

Ovaj prvi nije video AMOLED u zivotu a ovaj drugi preteruje, tacno je da su neophodni mracni uslovi i za te pare je ok.

Kad smo ga uzimali za po 18$ bio je apsolutni best buy.

Trazis samo i iskljucivo Magcubic, sve ostalo je macka u dzaku i ima gomila laznjaka.

Uf, Pratim na instagramu onog azijata @kydyuzhini i skapirao sam da je fora sa Aliexpress-om, da ako ima jedan proizvod - ima 14 proizvodjaca koji prave potpuno identican oblik

Ko ne zna za lika, taj je kupio pola Aliekspresa da testira, primer video-a:

Setih se one njegove Trash VS Gold epizode za one High intensity hand fan proizvode, da ima jedan dobar, i identicnih 7 losih ali bukvalno isto kuciste a razlicit proizvod

Znaci Magcubic da je proizvodjac, Hvala veliko @Lanikor

Kod mene se nađe i poneki ok popust na aliexpesu (makedonija), ima i 50% - 75% samo što nema toliko "povoljnog" da ne kažem "besplatnog" šipinga.
Može da se nađe ponešto samo treba uzeti u obzir i PDV i poštin zulum pa onda zaključiti da li se isplati. Danas sam baš uzeo jednu lampu po extra ceni ali prvo da vidim hoće li je poslati (nadam se) pa ću da bacim link ovde.

Vezano za ovaj projektor, ja sam uzeo kao ovaj dole sa slike. Bez zatamnjene prostorije slika nije nešto posebno ali uveče je sasvim OK doduše, ja nisam neki 4K zaluđenik, za mene je i onaj film od 800MB OK 😀 uglavnom, koristio sam ga prilično često, youtube svakodnevno, internet surf, filmovi i serije intenzivno , ponekad je ostao uključen satima i na kraju mu je izgoreo LCD tj. nije izgoreo skroz samo su se pojavile dve žute fleke koje pokrivaju tipa 20-30% slike. Nije neupotrebljiv, na filmovima i serijama se ne primeti toliko i može normalno da se gleda ali recimo kod surfa se primeti jer su web stranice uglavnom bele. Video sam da na YT ima uputstava kako da se ovo reši jer se istopio neki film na LCDu koji može da se zameni ali je procedure malo zahtevnija pa se nisam udubljivao oko toga, možda može i komplet novi LCD da se uzme, nisam gledao, ali predpostavljam da košta kao što je plaćen kompletan projektor. Sad ga retko koristim, jednog dana kad mi bude baš dosadno ću pogledati kako se to rešava i otvoriti ga 🙂
Moje iskustvo je da je sasvim OK proizvod za te pare koliko je koštao (20tak-25$), ume da bude pomalo bučan i slika nije savršenstvo 21 veka ali dobijaš veliku sliku i ok boje, vrlo vrlo upotrebljiva stvar. E da, njegov zvučnik nije nešto, kod mene je bio zakačen na komp pa je zvuk išao na zvučnike a ne preko projektora. Da nema navedeni problem sa LCDom koristio bi ga verovatno svakodnevno.

1781125491633.webp

Nazad
Vrh Dno