Šta je novo?

Skoro savršeno kućište.... [nije tema za preporuke za kupovinu]

Šta li izmišljaju više s tim staklom...
Lancool 217 je imao jednu od najbolje odrađenih prednjih strana koje sam video, ako ne i najbolju, sa mrežom koja se lako skidala za brisanje, filterom i šinama za ventove raznih veličina. Sad samo režu rupe u staklu i to ti je, možeš da se slikaš ako hoćeš bilo šta da promeniš. Čista regresija...

V2000 deluje zanimljivo, kao i B4.

Havn je restilizovao svoja kucista, zanimljiv video:

Malo mi je smešno koliko truda ulažu u hlađenje grafike kojoj to ne treba a uopšte se ne misli na procesor koji se tipično mnogo više greje kad je opterećen...

Ovo baš deluje hipnotički. Uživaš dok ga gledaš. Monitor ti ni ne treba.

Što reče JayTTwoCents, ovo je postao CASETEX, a ne computex. Stvarno, ništa novo nije viđeno osim kućišta, ponekog AIO i neki ventilator. A i Thermaltake je odlepio...

Malo kućišta i za sirotinju, koja i ne deluju loše ovako na snimcima...

Slazem se, gozno.

CM je izbacio relativno lepo ali funkcionalno kuciste: HAF II 500.

Pogledajte prilog 542371
HAF deluje zanimljivo. Imaju ogromne ventove i onu WC šolju napred da usmerava vazduh, jako dobar prorez za kablove na PSU shroudu (samo još Asus GT302 ima tako dobar), 3 HDD kaveza (hvala Bogu!), CM tipično ima dobru izradu i 20 Gbps USB-C na skupljim kućištima...

Ne sviđa mi se kabliranje pozadi, rombovi na prednjoj strani i, naravno, cena.

Pokupili su dosta toga od Asusa, heh. Usmeravanje vazduha, 200mm fanovi, pokrivalo za kablove i HDD setup od PA602 i PSU shroud od GT302...srećom, skinuli su dobre stvari.

Postavio je Illidian gore ceo video HAF II kucista pre nedelju dana.

Cooler Master je imao 200mm fanove u kucistu dok Asus nije ni pravio kucista, pre fazon 20 godina 🙂
A slicne HDD nosace i PSU shroud maltene svi brendovi koriste dugi niz godina, nista tu Asus nije specijalno uveo, sve je to postojalo pre Asus kucista.

Na HAF II kucistu su 220mm fanovi, kao i 180mm izduv, mislim da je to prvo kuciste sa takvim i izduvom i usisom i generalno prvi toliki fanovi?

EDIT:
Zaboravio sam HAF X sa 2x200mm gore, 1x200mm sa strane i 1x230mm napred, sada je vec dovoljno matoro za vozacku 🙂
E, slican setup bih voleo da vidim, samo u modernom kucistu i sa filterima, naravno, HAF X je patio od prasine 🙂

Poslednja izmena:
Postavio je Illidian gore ceo video HAF II kucista pre nedelju dana.

Cooler Master je imao 200mm fanove u kucistu dok Asus nije ni pravio kucista, pre fazon 20 godina 🙂
A slicne HDD nosace i PSU shroud maltene svi brendovi koriste dugi niz godina, nista tu Asus nije specijalno uveo, sve je to postojalo pre Asus kucista.

Na HAF II kucistu su 220mm fanovi, kao i 180mm izduv, mislim da je to prvo kuciste sa takvim i izduvom i usisom i generalno prvi toliki fanovi?

EDIT:
Zaboravio sam HAF X sa 2x200mm gore, 1x200mm sa strane i 1x230mm napred, sada je vec dovoljno matoro za vozacku 🙂
E, slican setup bih voleo da vidim, samo u modernom kucistu i sa filterima, naravno, HAF X je patio od prasine 🙂
Što me teraš da uzdišem...

Da, znam da 200mm ventovi u kućištu nisu ništa novo. Niko nije tvrdio da jesu niti se iščuđavao. Pomenuo sam ih kao plus i poređenje sa ostalih par kućišta sa 200mm ventovima. Od kojih je jedno Asus PA602 je li. Jedino što nisam znao da su 220mm na HAF II a ne 200...ne znam šta izmišljaju sa novim veličinama...
Kad smo kod PA602, PSU shroud + kosina za usmeravanje vazduha + 3 HDD kaveza ispod su ista konfiguracija kao na PA602. Zato je i pomenuto. PA602 ima i još jedno mesto za HDD na mobo tryu, doduše...
Prorez za GPU kablove koji je na PSU shroudu je na istom mestu i sa gumom kao na Asusu GT302, odrađen vrlo pismeno. I mogu da nabrojim na prste kućišta koja stavljaju taj prorez baš tu, i to ako ih se setim, ima ih jako malo. Ergo, vredno pomena.
Još 1 pismena stvar na HAF-u, šine za ventilatore...dobro osmišjeno kućište što je retkost za CM ali kad ga naprave, naprave ga.

Anyway, cenim istorijsku lekciju ali je komentar bio potpuno nepotreban...

Sa jedne strane mislim da smo mi samo matori i da su maldi ***** pa nam zato smeta trend ali zato sa druge strane gledam po facebook matore ljude koji se odusevljavaju kucistima sa 3dstampanim likovima untura i raznim bljuvotinama 😀.

1781040939477.webp

@jurodivi ne prati svako kucista 20 godina, pa nije shodno napomenuti ko je od koga zaista nesto pokupio.

Asus je jako svez proizvodjac kucista i za sada su imali samo 2 zaista kvalitetna/dobra modela, vise od toga flopova.
Meni je pa602 svakako trenutno u top 3 kucista, ja se lozim na kvalitetnu izradi i jos tih par sitnica koje su dodali.
Generalno, niko nista tu pokupio nije, svako doda neke svoje forice, pa se vremenom to sve prihvata i primenjuje medjusobno, ali je CM tu definitivno medju pionirima modernih pc kucista i zacetnik high airflow filozofije.

Sledeci put kada kazes da je CM dosta toga pokupio od Asusa i onda nabrojis stvari, napomeni da to u stvari ne znaci da je dosta toga pokupio od Asusa, mogli bi da se zbune ljudi 😉

Nije lekcija za tebe, ti to vidim vec znas, nego za druge koji nisu upuceni, naravno.

Sve mi se vise gade ta akvarijum kucista dal ce ikada izaci iz mode ili ce PC umreti sa tom fazom.
Pa, sad, ima puno ljudi koji to vole. Imao sam i probao silna kućišta, ali ovaj moj Antec C8 je što se tiče kabliranja i održavanja uopšte nešto najlakše i najjednostavnije za održavanje. Malo alkohola i čista krpa, TEMU blower sa četkicom napred i kućište očišćeno detaljno od glave do pete za maksimalno 45 minuta. To nikada pre ovoga nisam mogao da izvedem.
A i zbog prostora gde mi stoji kućište, sva ona koja nemaju Power taster na vrhu, meni nisu u domenu razmišljanja i od svega što sam video na Computex-u, najzanimljivije mi je (posle Phanteks zezancija) bio Lian Li Lancool IV. Power tasteri na vrhu, ona staklena prednja strana sa specifičnim ventilatorima je preterana, ali mogućnost da se menja i prilagođava donji deo kućišta na 4-5 načina je nešto što me je oduševilo. Baš bi bilo zanimljivo da, na primer, svakih šest meseci promeniš kako izgleda "patos" kućišta i svaki put ga malo drugačije urediš. Ali ono se još neko vreme neće pojaviti sve dok, kako je Stivu iz GN rekao CEO Lian Li, ne provale način kako da se menjaju prednji ventilatori koji se pokvare, jer se specifično povezuju i ubacuju u ono staklo.

Ukusi su razliciti pa se srpdamo isto tako neko nosi Vans patike i svidja mu se akvarijum kuciste a meni se svidja neko non RGB kucsite a nosim AIR MAX TN3 tako da . .

Nazad
Vrh Dno